Tuesday, June 12, 2012

Sommarnatt

 Häromkvällen när jag kikade ut precis innan jag skulle gå och lägga mig var det ett så vackert skymningsljus att jag bara var tvungen att haffa tag i kameran och klä på mig och ta några bilder. Gick ut på baksidan av vår innergård och knäppte några kort i den ljumma sommarnatten.


 Klockan är efter tio och det sista ljuset är fortfarande kvar på himmelen. Det är nästan så man inte vill gå och lägga sig för man vill ta vara på alla dessa ljusa timmar man får. Önskar att man kunde lagra ljusa timmar någonstans och ta av under vintern.

Sofia kyrka syns som en silouette mot den ljusa sommar himmelen. Inser när jag cyklar genom stan att jag kommer att sakna att passera Stockholm dagligen på det sättet jag gör och gjort nu medan vi bott i Sjöstan. Man blir en del av stan när man trampar genom den. Men att bli Solnabo kommer att ha andra fördelar och sedan får vi väl se till att trampa in till stan när vi bor där också för det är ju inte speciellt långt.


Min lycka var total då vi var ute på Justerö. Fick chansen att plocka ihop en ljuvlig bukett med Liljekonvaljer. Nu fyller de lägenheten med en sommardoft. Älskar Liljekonvaljer lite extra mycket. Sommarminnen från barndomen väcks av dessa. Jag hade ju också dessa i min bröllopsbukett. Tror jag tycker lite extra mycket om dem just för att de är så sommriga, för att de bara blommar så kort tid.


Sommarvädret känns som det har infunnit sig. Det är är en mix av sol, moln och någon regnskur. Temperaturen verkar ha parkerat sig på mellan 15 och 20 grader. Äkta Svensk sommar med lite blandat väder och alldeles lagom varmt enligt de flesta. Jag hade nog gärna skruvat upp temperaturen lite till. Men det är ganska bra så länge solen visar sig med jämna mellanrum och bjuder på sommarkänsla.


Svårt att inse att det redan är Midsommar nästa vecka. Vi styr kosan söder ut för att fira nere i Skummeslöv med vänner från Lund. Det ska bli jättetrevligt. 16 comments:

Millan said...

Vackert! Jag var skumt nog ute med min kamera i gar kvall och forsokte knappa nagra kvallsljusbilder... men dom blev inte bra. Det gick liksom inte att fanga det dar lite magiska ljuset som infinner sig pa kvallen sa har runt midsommar. Ni har helt klart battre vader an oss. Har ar det regn i stort sett varje dag. Vi far nagon fin dag per vecka men sedan ar det gratt och trist resten. Det kanns som om vadret alltid ar lite battre i Stockholm (och karlskrona faktiskt) an i tex goteborg dar jag tror att de har ungefar lika kass som oss.

men ... de sager att det ska vanda och bli finare nasta vecka sa jag haller tummarna for det!

Har ni fatt nagot datum att flytta pa annu? Jag inser att jag inte alls har nagon koll pa var solna ligger i forhallande till centrum.

Midsommar snart ja .. gott! Vi ska fira med vara svenska kompisar har, men det blir bara middag pa kvallen eftersom alla jobbar som vanligt. Nasta ar funderar jag pa omv i inte ska ta och aka hem och fira for en gang skull. For midsommar ar svart att fira pa samma satt nar man bor utomlandsd!

Stor kram!

Desiree said...

Millan, håller med om att det ibland kan vara svårt att fånga de där rätta nyanserna av kvällsljuset som gör det så magiskt. Trist att ni har så pass mycket regn. Jag måste säga att jag nog inte tyckte att det regnade speciellt mycket mer i Göteborg jämfört med Stockholm under de tre åren som vi bodde där.
När vi bodde i Alabama brukade vi också fira midsommar antingen på kvällen eller ofta på midsommardagen eftersom man inte var ledig på midsommarafton sjävklart. Jag tror att det kan vara värt att se till att åka hem och fira en midsommar ibland just för att man får vara med och delta i firandet och få hela den där härliga känslan av fest och sommar som blir så svenskt.
Vi flyttar 31 juli (mitt i sommaren). När kommer ni till Sverige för semester i sommar?
Kram!

Lotta said...

Tycker om att du är så snabb att fånga upp en stämning eller ett tillfälle...jag vet att du kan gå upp tidigt och ta med kameran och nu tog du en extra kvällsrunda, härligt. Och så vackert!
Det roliga var att jag tänkte just igår att undra om
Inte ni ska till södra Sverige i sommar. Så skriver du att ni ska till Lund och fira midsommar :)

Liljekonvaljer är så vackra. De är i en kategori för sig själva och jag skulle njuta så om jag hade en bukett.

Håller helt med dig att man blir ett med staden. Fint , att Solna är så nära och ni kan cykla in till stan. Där får ni också andra godbitar.

Kram!

Taina said...

Tänk att det där ljuset är magiskt på något sätt. Även om kvällarna här är ljusare men de varar ju inte till klockan tio som "hemma". Vackert. Visst skulle det vara bra att kunna lagra ljuset.

Åh liljekonvaljer! De är ju så fina och doftar himmelskt!

Jonas berättade att det var kallt i Göteborg. Han fryser visst. Hahahaha!

Kram kram

Desiree said...

Lotta, hi hi vi verkar tänka i samma banor. Är det rätt ljus ute så kan man ju bara inte motstå att rycka med sig kameran eller hur :-)
Det ska bli jättekul att fira med våra vänner från Lund. Det är något jag ser fram emot. De har tillgång till ett sådant vackert sommarhus i Skummeslöv precis vid stranden.
Kram!

Taina, hi hi jo jag kan tänka mig att det känns riktigt kallt i Svedala om man är van vid den fuktiga hettan från östkusten som man har i USA. Det är det där svala ganska vanliga sommar temperaturerna med 15-17 grader allt som oftast. Idag ångrar jag att jag inte hade med mig kameran för det var en sådan cool lokal dimma vid Gamla Stan. En morgon då det faktiskt kändes lite "muggy" ute. Trevlig resa hit inom kort.
Kram!

Anonymous said...

Fina sommarnattsbilder! Jag längtar så efter svensk sommar, av ngn anledning känns det inte som sommar när jag är i Bryssel utan det ska vara sommar i SVERIGE. V och jag åker på lördag, O kommer efter på torsdag så vi är samlade till midsommar! Tillbaka igen den 25 juni men vi har planerat in en andra skåneresa i augusti. Det är när jag ser bilder på naturen som t.ex din bild av liljekonvaljerna som jag inser skillnaden på Sverige och Belgien - här är liljekonvaljer en 1:a maj-blomma... så vi är ganska mycket tidigare än ni när det gäller naturens gång.
Men bostadsköp går fortare i Sverige. Vi har ju också köpt lägenhet, eller ska köpa rättare sagt, eftersom inga papper förutom säljarens godkännande av vårt bud är påskrivna och enligt notarien ska vi vara glada om vi får tillträde mitten av augusti trots att lägenheten står tom. Suck, allt är så mycket mer byråkratiskt långsamt i det här lnadet.
Kram!

Annika said...

För oss fotonördar styr verkligen ljuset.
Om jag vaknar en vacker sommarmorgon bara måste jag UT om så klockan bara är 7 en lördag.
Ljuet måste fångas. Samma sak på kvällen. Ljuset måste fångas.
Underbart intresse vi har, Desiree.
Jag är så glad för fotandet.

Er utsikt är helt gudomlig. Klart att ni kommer att sakna den. Jag är ju dessutom kär i Sofia Kyrka. Tycker den är sååå fin!
men Solna är ju sgs mitt i stan det också.
Liljekonvaljer är underbart vackra.
Älskar dem.
Kramar!!!

Desiree said...

Petchie, vad kul att du gillade bilderna. Intressant hur stor skillnad det är i klimat mellan Bryssel och Stockholm med tanke på när liljekonvaljerna blommar. Ni har det bättre i Bryssel :-) Även om sommaren är jättefin här så är den alldeles för kort. Här känner man hela tiden att man måste skynda och njuta, ta varenda tillfälle som kommer med sol för så stor del av året är ju bara grått, kallt och mörkt. Roligt att ni får fira midsommar här i Sverige allt tre. Det är ju en sådan svensk och underbar högtid. Skönt också att även om det blir en kortare vistelse denna gången så har ni resan i augusti att se fram emot också.
Spännande att ni nu har bostadsköp på G. Nästan klart får man väl ändå kanske våga säga. Grattis! Måste kännas underbart. Vad är det ni har hittat? Ligger det i samma område där ni bor nu eller någon annanstans?
Måste vara en skön känsla att ni äntligen får landa i eget boende med alla era egna saker och möbler och får en lite mer stabil tillvaro. Kommer V att kunna gå kvar på samma dagis?
Kramar!

Annika, ha ha så talar endast en med passion för foto :-) Men visst är det så. Sofia kyrka tycker jag också om. Den är väldigt vacker. Gillar den stora klockan. På något mysko sätt påminner den mig om Harry Potters värld av någon anledning.
Kram!

Victoria said...

Åh, så vackert! På första bilden ser det ut som er innergård har trädeck, men det har ni väl inte, eller!? Det vore ju höjden av lyx.

Kram//Vic

PS. Snart får jag sluta med att gå in på din sida - får sån brutal hemlängtan, och vi som bestämt att vi inte ska åka till Sverige förrän nästa sommar!

Katarina said...

Åh, vilken fin kväll. Liljekonvaljer, åh de är så fina och dem har ag massor runt mig gäststuga.. Men i år missar jag dom. Kram

Desiree said...

Victoria, jodå det är faktiskt så att vi har trädeck på innegården. Det är väldigt skönt att gå på sommartid men ganska halt då det är slaskigt eftersom de inte kör med snöröjning där. Men det är underbart och lyxigt som du säger.
Allt finns kvar till nästa sommar och som tröst kan jag säga att jag mesta dels av året längtar bort till dina bredgrader ska du veta :-)
Kramis!

Katarina, ja visst är de underbara. De blommar ju så kort att jag trodde själv att jag skulle missa dem. Det var sista chansen när jag plockade dessa för de börjar sjunga på sista versen.
Kram!

Saltistjejen said...

Ja de ljusa sommarnätterna saknar jag! Så otroligt vackert och något magiskt över det ljuset. Det är så speciellt! :-)
Visst är det härligt att få cykla genom staden, men du kommer få andra saker som känns bra i och med er flytt. Alla ställen har sina bra och dåliga sidor. :-)
Och visst har tiden rusat fram. Jag förstår heller inte att vi redan är i mitten av juni!!!!
Kram!

Marianne said...

Åh, men Desirée, då kanske ni åker förbi Älmhult på vägen upp eller ner? Det hade varit så roligt!

Underbara nattbilder! Du har rätt, jag har nog inte tänkt på det för jag har varit så trött på kvällarna när jag äntligen har fått sluta jobba för dagen, men det är ju fortfarande ljust! Klockan är halv elva och det är ljust ute! Ont om solnedgång just här just nu, dock.

Visst är liljekonvaljer vackra! Jag har flera stycken här på tomten, men det blir aldrig några blommor, bara blad. Vet inte vad jag ska göra för att de ska blomma också.

Aha, det är till Solna ni ska flytta! Ja det blir ju mycket närmare till jobbet för er.

Kramar!

Charlotta said...

Liljekonvaljer! Jag älskar. Så mycket Det är min mammas favoritblomma så jag tänker alltid på henne när jag har plockat in en bukett!

Desiree said...

Saltis, precis alla ställen har sina både bra och dåliga sidor. Jag kommer ju få betydligt närmre till jobbet vilket är toppen. Det är fortfarande inte alls långt in till st.Eriksplan från Solna.
Kram!

Marianne, ja det skulle vara jättekul att ses någon gång. Om det inte blir denna gången så blir det fler chanser att komma förbi Älmhult då C har sina föräldrar nere i Karlskrona och släktgården nere i Blekinge. Synd att de fina konvaljerna inte blommar men kanske nästa år får man hoppas.
Kram!

Charlotta, ja visst är de så fina.
Kram!

Christina said...

Vad fint du skildrar den svenska sommaren!
Jag skulle också vilja skruva upp temperaturen lite till men annars så är det så vackert nu....