Tuesday, June 5, 2012

Sommarmorgon


Det är allt något magiskt med en vacker sommarmorgon. Detta var veckan innan kallfronten svepte in. Jag hade vaknat innan C som jag brukar. Läste lite i en bok men såg sedan hur fint det var ute och kände ett sug att ge mig ut på en löprunda. Det är inte jätteofta jag vaknar med spring i benen så det gäller att ta tillvara på sådana tillfällen. Tog med mig kameran. Det finns en  vacker slinga som går längst med vattnet. Detta är något jag gillar mycket med att bo här i Sjöstaden att det både finns närhet till naturen och samtidigt är det nära in till city.

Himmlen var knall blå liksom vattnet som låg spelblankt och orört. En sådan där tyst och stilla morgon då naturen ligger orörd och de flesta ännu inte kommit ut. Man kan bara njuta av hur vackert allt är och lyssna på fågelkvitter.

 Har sprungit denna slinga några gånger. Man börjar med att springa parallelt med kanalen och forsätter sedan under bron.


 Det är vackert här på andra sidan bron. Man får en känsla av att man lämnat stan bakom sig och kommit ut långt bortom trafik och stadensbrus. Här nere ligger en roddklubb. Minns att jag varit på flertalet fester här då man kan hyra lokalen. Men nu är det länge sedan då det var då jag och C nyligen hade träffats. Men fortfarande riktigt vackert här.

 Sommarkänsla då solen glittrar på vattenytan så här.

Man passerar detta stora vita vackra huset precis då man kommit ner mot vattnet på andra sidan bron. Trädgården är lite vildvuxen men vacker. Tycker den ser inbjudande ut. 


Idag är vi lediga då det är Svenska nationaldagen. Får se vad vi hittar på. Känns väldigt skönt med en ledig dag så här mitt i veckan, vore inte dumt med ledig onsdag varje vecka ;-)

6 comments:

Miss Marie said...

Fina bilder! Huset längs ned var verkligen fint, gillar såna där naturliga trädgårdar, vackert!

Annika said...

Oh vad vackert!!
Jag riktigt känner känslan av härlig sommarmorgon. Ljuset är ju så vackert då också!
Mysigt med ledig dag mitt i veckan. Ha en riktigt fin nationaldag!!
KRAMAR!!

Desiree said...

Marie, tack så mycket. Det är verkligen fint här nere.
Kram!

Annika, tack känns toppen med en ledig dag mitt i veckan. Det borde man oftare.
Kramar!

Lotta said...

Jag känner också känslan!
Och din text är ljuvlig....tillsammans med dina underbara bilder.

å, längtar tillbaka nu.

KRAM

Saltistjejen said...

ja tidiga sommarmorgnar är underbara! Särskilt i Sverige kanske? ;-)
Härligt med en sådan springtur! och det känns så hemtamt att se dina bilder. Där har vi gått och sprungit mycket då vi bodde i Årsta....
Hoppas ni fick en fin Nationaldag!!
Kram!!

Anne-Marie said...

En perfekt sommarmorgon ser du ut att ha haft. :) Jag tänkte på hur ljust det var i Stockholm när jag var på besök. Man glömmer faktiskt sådana saker efter många år i ett område där det inte är fullt så ljust. Kramar!