Sunday, June 24, 2012

Midsommarfirande

Tillbaka i stan efter midsommarfirande på västkusten. Vi firade tillsammans med vänner som har ett hus här vid Skummeslövsstrand som ligger strax utanför Båstad. För vår del blev det en ganska regnig midsommar men också en väldigt trevlig midsommar.

Jag och C anlände redan på torsdag kväll och de andra slöt upp under fredag förmiddag. Totalt blev vi 8 vuxna och 6 barn. Roligt och livat under midsommarafton. Midsommardagen åkte de andra tillbaka redan på förmiddagen och tvillingarna fick åka hem till farmor och farfar. Jag, C och fick en eftermiddag på egen hand med S och F. Tillsammans firade vi deras tio åriga bröllopsdag. De gifte sig samma sommar som vi gjorde under midsommarhelgen. Vi fick en god middag men mycket skratt tillsammans. Länge sedan jag skrattade så jag verkligen fick ont i magmusklerna.

Massor med solmogna söta jordgubbar fick vi njuta av. Midsommar och jordgubbar hör verkligen ihop. Vi hade hela tio liter så det räckte gott hela helgen. Helt ljuvligt goda.


 Svenska flaggor som vajade vackert i den ljusa sommarkvällen överallt.

Midsommarblomster. Vackra blommor som växer vilt längst med vägkanterna och ute på ängarna. Doften av rosor och jasmin som fyller luften när man är ute och går en sådan här sommarkväll är så underbar. Man känner hur man gärna tar ett extra djupt andetag. Det är lycka att känna sommar doft som denna.

 C fick ansvaret att hissa flaggan i topp och till hjälp fick han tvillingarna. Två riktiga små charmörer med bus i blicken.


 Vi for visst till fel sida av landet för lagom till att vi skulle sätta oss ned och inta sill lunchen så kom regnet och sedan regnade det oavbrutet hela midsommarafton ända fram till kvällen då det blev uppehåll en liten stund. Midsommardagen bjöd på bättre väder men även den dagen mulnade det på och regnet kom sedan under sen eftermiddag. Igår söndag då vi åkte hem regnade det i stort sätt hela vägen ända tills vi nådde utkanterna av Stockholm. Men nu har regnet från västkusten dragit upp hit också. Det blir en blöt inledning på denna vecka. Jag och C tog bilen imorse för just nu piskar regnet verkligen ner. När det är så här så vägrar jag cykla.


 På midsommaraftonskvällen grillade vi fast det fortfarande regnade en del. C fick vara bartender och fixa mojitos. Detta gjorde han galant. Riktigt goda med mycket lime och mynta.


Midsommaraftonskvällen slutade vackert. Regnet upphörde och det sprack upp och solen visade sig. Jag tog en promenad ner till stranden och njöt av denna vackra solnedgång. Helt underbar känsla att få se solen glida ner under horisonten och havet. Här på västkusten går ju solen faktiskt ned på rätt sida då den sänker sig ned i havet. Det är allt något magiskt över dessa ljusa juninätter. Jag stod kvar länge på stranden och bara blickade ut. Så rogivande,  så vackert. Lät sinnet fyllas av lycka. Midsommar är startskottet för sommaren känner jag. Jag tänker inte låta mig bekommas av prat av att det nu vänder igen och blir mörkare. Även om det gör det så sker det med små steg och för mig börjar sommaren nu med massor av sköna dagar och ljusa nätter att njuta av. Nu har sommaren börjat och nu hoppas jag att det kommer en hel del skönt sommarväder inom kort.

8 comments:

Miss Marie said...

Vilken härlig midsommar! För en gångs skull hade vi vackert väder, rengvädret har inte kommit hit förrän i natt, nu regnar och ruskar det för fullt!

Lotta said...

Saknat dig här och längtat efter dina bilder.

Det är fantastiskt vackert!

Ni fick verkligen en fin midsommarhelg med goda vänner. Härligt att skratta så det känns i magmusklerna.

Såklart sommaren kommer, det är nu det börjar på riktigt ;)
Kram!

Suzesan said...

Magist med solnedgångar tycker jag. VACKER bild.

Jaha då är du inte så långt från mig där jag bor.

På västkusten...haha BÄSTkusten..haha alla kuster är vackra ju..

..håller med om att midsommar är startskottet för sommaren. Imorgon ska det bli sol och tjugograder. Nice.
Kram
/Susanne

Katarina said...

Fina bilder! Nu är midsommar över och nu är det bara juli månad kvar, det är så jag ofta själv känt det med sommaren! Jordgubbar, ja, de smakar verkligen gott.. Jag äter så mycket jag bara kan dessa dagar. Kram

Marianne said...

Ja vi får verkligen hoppas att sommaren kommer tillbaka snart! Så här vått kan vi ju inte ha det.

Jag ser att de har ställt ut sina blommor, men det törs inte jag än, det är ju så himla kallt!

Gott med mojitos, längesedan.

Kramar!

Jane said...

Återigen fina bilder. Vilken sommarlängtan jag får! Även om det regnar lite, det hör ju nästan till en svensk sommar!

Desiree said...

Miss Marie, skönt att ni slapp regnet och fick en solig midsommar. Well well vi hade som sagt trevligt trots en del regn.
Kram!

Lotta, tack. Jag har njutit så av alla dina härliga bilder från Farmers Market. Jag har goda förhoppningar om att sommaren ska komma, den har ju precis bara börjat som sagt.
Kramar!

Suzesan, Västkusten gillar jag mycket. Riktigt fint och solen går som sagt ner på rätt sida då den sänker sig ned i havet. Jag antar att ni också fick lite regnigt på midsommarafton. Jepp nu kickar sommaren igång. Sol och lite mer värme borde ju komma.
Kram!

Katarina, härligt att du äter så mycket jordgubbar du bara kan. Även om juni snart är till ända så räknar jag in både juli och augusti som sommarmånader. Så än finns det tid att njuta av sommaren.
Kram!

Marianne, jepp vi får gemensamt se till att be till alla vädergudar så att de ger oss lite sommar. Lite mer sol och lite värme vore inte fel.
Kram!

Jane, hi hi ja du har rätt. Det blir nästan klassisk svensk midsommar med regnet till.
Kram!

Saltistjejen said...

Haha lite regn hör ju nästan till Midsommar. ;-) Vi fick oclså ett rejält skyfall här. Men huvudsaken är att man har det trevligt och mysigt och det ser det ut som haft under hela helgen! Underbar strand och så mysigt med "svenska landet". :-)
KRAM!