Sunday, June 3, 2012

Söndags brunch med mera

 Mörka moln och regntunga skyar. Idag har vädret varit bättre än igår (sämre hade varit svårslaget) men fortfarande väldigt ostabilt. Det har kommit flera kraftiga skurar men varit en del uppehåll vilket känns som en befrielse med tanke på att det regnat konstant nu sedan torsdagskväll. Det har inte heller varit fullt lika kallt. Det stod i tidningen igår att det faktiskt var så att det var varmare på självaste julafton än vad det var i lördags. Om man räknade in köld effekten från den starka vinden så hade det motsvarat flera minusgrader. Men det ska bli bättre och mer stabilt väder under veckan så jag hoppas på att sommaren är på väg tillbaka.


Igår var vi bjudna på brunch av svägerskan och Stefan tillsammans med småtjejerna. Det blev en jättemysig brunch på Moderna Museet. Jag och C var lite tidiga så vi hann gå en liten sväng innan det var dags att sätta sig till bords.


 Söta Kastellholmen är fin. Regnet har ju gett oss en vacker grönska i allafall.


 På andra sidan Vasamuseet och Nordiska museet. Nordiska museet har verkligen en cool och mycket imponerande byggnad som dessutom är riktigt stor. Det är ett mäktigt byggnadsverk.


 En vacker träbåt med en riktigt stor flagga gled bort mot Saltsjöbaden.


Gröna Lund på andra sidan vattnet. Brunchen var väldigt god och vi njöt av både maten och att få denna stund tillsammans här.


 Bland de smarriga små munsbitarna på efterrättsbordet fanns denna viol mousse som var helt otroligt god. Violmousse strösslad med lakrits tillsammans med en kolasås. Spännande smaker som tillsammans blev en helt underbar kombination. Stockholms utsikten vi hade gick heller inte av för hackor.
Idag står fler spännande och roliga aktiviteter med på agendan. Vår grupp på jobbet ska iväg och spela Boule. Det är gruppens sommaraktivitet som går av stapeln idag. Ska bli jättekul. Efter Boule turneringen ska vi gå ut och äta tillsammans så jag ser fram emot en riktigt trevlig eftermiddag och kväll. 


Jag har haft en underbar helg med många roliga och varierande  aktiviteter. Hunnit med massor känns det som både brunch, släktträff på slott och en helkväll med Lotta i fredags. Det var fantastiskt kul att få träffa Lotta igen. Trots att hon hade ett fullspäckat schema så hann vi med en middag på Operakällarens Bakficka och därefter gick vi vidare till njöt av lite bubbel. Blev tipsade om den coola baren på Nobou Hotel vid Normalmstorg. Dit går jag gärna fler gånger. Jag fick en helt fantastisk kväll med Lotta med mycket skratt och prat. Nu har vi hunnit träffas flera gånger och det känns som vi känt varandra hur länge som helst. Tack Lotta för en supertrevlig kväll. 

5 comments:

Lotta said...

TACK finaste Desiree för en av de bästa fredagarna på länge! Å, vad roligt det var. Vi hann med två pärlor och regnet glömde jag helt bort bland skratt och prat. Vilken kväll! Somnade så glad och tacksam.

MM är så läckert, en klar favorit. Brunchkonceptet är super. Man kan äta länge, finns något för alla, bra utbud, funkar olika tider ;)
Vilken skön söndag! Roligt med nya smakkombinationer också.

Er helg har varit fyllt med massor av trevligt. Tack för att jag fick vara med på en del av den!

Kramar!!

Desiree said...

Lotta, tack själv som sagt. Länge sedan jag hade en sådan toppenkväll jag hade med dig. Uppskattar verkligen att du tog dig tid för en sådan kväll. :-)
Det får vi ta och göra om flera gånger helt klart.
En stor kram

Annika said...

VAD kul med träffen med Lotta!!
Kan tro at det var jättelyckat och fint!
Fantastiskt hur man kan klicka med andra bloggare!
GILLAR!!
Hade gärna varit med er!

Ja, att vädret i lördags gick till historien i Sthlm är helt klart. Herregud så MISERABELT!!

Maten på Moderna låter ju toppen. Violmousse med lakritissås låter helt otroligt GOTT!!
MUMS!!

Fina foton som alltid.

Kramar!!

Katarina said...

Roligt att träffas sådär över god mat och dryck! Då brukar tiden försvinna i ett nafs. Sen så bjuder du återigen på vackra Stockholmsbilder,, du bör ställa upp i Qatar Airways fototävling, med bilder på Stockholm som pågår nu,, du kan vissa biljetter! Kom jag att tänka på!

Tack för det vackra återigen! Kram

Desiree said...

Annika, det var riktigt synd att du inte var här just då för det hade varit jätteroligt att ha dig med denna kvällen med Lotta. Vi får hitta på något kul när du kommer.
Violmoussen var riktigt spännande. Jag är inte överdrivet förtjust i lakrits i efterrätter men just här passade det perfekt i liten dos som det rörde sig om.
Kram!

Katarina, åh vad du är gullig när det gäller Stockholmkorten. Jag kanske ska ta och kika in på deras hemsida och kolla fototävlingen som Qatar Airways har. Hade varit jättekul att få med något Stockholmsfoto där.
Kramar!