Tuesday, June 19, 2012

Just nu

Just nu i punktform. 

Midsommar: nalkas. Fattar inte att det är redan nu på fredag. Jag och C åker söderut för att fira i Halland med vänner som kommer från Lund. Det ska bli jättetrevligt och något jag ser fram emot mycket. Midsommar är ju den svenskaste av alla högtider under året och en av mina favorit högtider under året. Jag älskar sommar och kanske därför älskar jag också midsommar.


Jordgubbar: de svenska jordgubbarna är mogna nu och helt fantastiskt goda. Söta och saftiga. Helt beroende framkallande. Jag kan inte sluta äta ur en ask förrän den är slut om jag har en sådan framför mig. Jag tänker nog jordgubbsfrossa nu under midsommar om jag får chansen.

 Grönska: Grönt och vackert är det. Läste att vi fått regnrekord under juni månad. Det växer så det knakar och grönskan trivs. Men själv hoppas jag på lite mer stabilt väder och hoppas att lite av den där värmen ska återvända.

Semestertider:Märks att det börjar dra ihop sig mot dessa tider. Det pratas mycket om semester och vad folk har för planer. Själva har vi inte gjort några som helst planer. Fortfarande inte klart hur det blir för C med jobb så vi avvaktar med semesterplaner. Vi kommer att åka till Gotland en helg i slutet på augusti då vi är bjudna på bröllop där, C kommer att segla lite med vänner en halv vecka men annars kommer vi vara kvar i stan. Jag har inget emot detta då Stockholm faktiskt är en underbar sommarstad och sommaren är bästa årstiden i Sverige. Jag reser hellre bort vid andra tidpunkter på året. 

Nypotatis: gud så gott! I Alabama fick vi aldrig tag på nypotatis. Det fanns små potatis och massvis av olika potatissorter men aldrig nypotatis som smälter i munnen med riktigt tunt skal. Jag njuter av dem varje gång jag äter dem. C´s mamma brukar odla egen potatis och det finns nog inget som är godare än just egen odlad färsk nypotatis som tas upp ur landet precis innan den kokas.

Sill: hör ju midsommar till. Detta är årets smak från Abba. Årets glögg till jul och årets sill till midsommar. Jag provade denna igår och den var riktigt god så jag kan tänka mig att köpa fler burkar av fläderblom/citron sill. 


Ikväll ska jag hem och packa lite inför midsommarhelgen och sedan sticker vi imorgon efter lunch. 


Ha en finfin onsdag!

8 comments:

Lotta said...

Har precis vaknat och läser ditt härliga inlägg. Får hemlängtan!
Så glad för resan i maj, men skulle vilja ha mer och längre. Vill gå på lilla Ica och handla färskpotatis och jordgubbar ;)

Midsommartiden är så speciell. Grönskan, nedvarvning inför semestern, ljuvliga sommarstockholm, skärgården, ja hela landet för den delen.

Oj, vad jag vill hoppa på ett plan till Skandinavien nu!


Bävar för nästan 100F, molnigt och hög luftfuktighet.


Stor kram och ha en härlig midsommar!

Annika said...

Desiree så bra och sant det du skriver...
Ja, inte för att jag bryr mig om midsommar, men allt annat.
Skulle gärna prova den där sillen.
Visste inte att det fanns årets sill också!! KUL!!
Jordgubbar är underbart gott.
Karolina brukar frossa i jordgubbar på sommaren, hon äter dem precis som de är!
OCH så är det ju allra godast.
Som Lotta säger går vi nu in i en enorm värmebölja. Jag var ute i morse vid 7 och shit vad hett och fuktigt det var redan då...
Stockholm är verkligen en sommarstad, och på måndag kommer jag!!!
Vi ska försöka se till att SES!!
Kramar!!

Desiree said...

Lotta, jag önskar att du kunde ha möjligheten att komma en sväng till. Det där med semester är alltid det stora dilemmat med USA. Det som är riktigt bra är att ni iallfall har närheten till beachen när det är varmt och fuktigt. Har er villaförort tillgång till någon poolklubb också där ni kan svalka er? Det saknade vi i Alabama både närheten till havet och någon pool förening var vi inte med i (men borde inser man nu i efterhand).
Kram!

Annika, ja det är lite kul med det finns årets sill som sagt. Jag hade inte heller riktigt koll på det men insåg detta då jag köpte burken. Jag gillade den som sagt. Snart är du här och kan frossa i både färskpotatis och jordgubbar. Dessutom slipper du ifrån den fuktiga hettan. Runt 20 grader idag. Riktigt nice.
Kram!

Jen said...

Åh det ser ju ut som min lunch! (: Gott!

/ Jen (http://littledessert.se)

Desiree said...

Jen, jag åt faktiskt just sill och potatis till middag. Väldigt gott och väldigt enkelt.

Christina said...

Vilket härligt inlägg! Skriver under på alla punkter!
Älskar midsommar, är nog min favorithögtid av de alla!
Jordgubbar käkar jag så det står ut genom öronen snart :-) Första asken var en besvikelse och jag muttrade om att det var godare i Cali, men nu har det ordnat upp sig!
Stod och fingrade på den där sillen idag men fegade ur, synd att jag inte läst ditt inlägg då!
Glad midsommar och kram!

Suzesan said...

Mmmm bäst är hemmaodlad färskpotatis helt som NY.

Jag älskar FÄRSKpotatis och jordgubbar. Hoppas C ska fåsitt kontrakt...=jobb!

Ha en underbar midsommar i HALLAND. Hoppas just NI ska få sol.

Kram
/Susanne

Desiree said...

Susanne, tack så mycket. Jag håller så med dig om färskpotatisen. Jag hoppas ni får soligt och fint också.
Kram!