Saturday, June 16, 2012

Spontan picknick


 Igår kväll var det så fint sommarväder igen. Grannföreningen hade lite festligheter på gång på innegården så det var ganska livat där. Vi har dessutom skugga på vår altan på kvällen men så fick jag en snilleblixt.Kom så går vi ner till kanalen och sätter och oss och tittar på båtar en stund sa jag till C. Han nappade givetvis på detta som älskar allt vad segelbåtar heter. 


 En liten sponan after work picknick med lite öl, cider och en påse popcorn att sitta och avnjuta på trappstegen intill kanalen.


 Det brukar passera en hel del båtar här i kanalen utanför oss. Det ligger ju en sluss lite längre ned under den bro som jag cyklar över varje dag och förbinder Sjöstaden med Söder. Kolla in båtar så här är ju något vi inte kommer att kunna göra i Solna så en kväll som var så skön som denna gäller ju att passa på. Även om jag inte är direkt båtintresserad så var det väldigt nice och precis lagom after work aktivitet.
Nu under helgen ska det inte alls vara lika bra väder. Mulet, lite regnskurar och lägre temperaturer men det har lovats fint väder i nästan hela landet till midsommar så då är det bättre att det sämre vädret kommer nu.

Idag är det överraskning som står på agendan. Jag är otroligt nyfiken men har ingen aning om vad det kan vara. C ringde till mig i torsdags och undrade om vi hade något bokat för idag lördag. Han hade en överraskning till mig, en kulturupplevelse av något slag men mer ville han inte säga. Jag är som sagt så nyfiken!

12 comments:

Katarina said...

Vad härligt att bara ta med sig drickat och lite gotta och gå ned till vattnet. Supermysigt. Det är de små spontana sakerna i livet som sätter en fin guldkant. Det här får ni göra om innan ni flyttar.kram

Annika said...

Mysigt, Desiree!
Jag skulle också älska att bara gå ner och sätta mig vid kanalen och spana in båtar en vacker sommarkväll.
Hoppas att vädret ska bättra sig!!
KUUUL med överraskningen, spännande!
Ser fram emot att höra om den imorrn!
Kramar!!

Lotta said...

mmmmm.....så skönt det ser ut!


Vad gulligt av C att fixa en överraskning. En kulturupplevelse låter alldeles förträffligt. Och er frukost...wow! Jag är i fel kök ser jag ;)

KRAM!

Desiree said...

Katarina, ja du har helt rätt i att det här får vi ta och göra om innan vi flyttar. Vi bor precis vid slutet av gatan där kanalen ligger så det är inte många meter vi behöver gå. Detta var hur enkelt som helst att fixa. Det är alltid kul att kika på vad det är för båtar som passerar och få njuta lite av sol och vatten på det här sättet. Inte dumt alls.
Kram!

Annika, ett enkelt nöje som förgyller tillvaron :-)
Jepp återkommer med överraskningen imorgon. Kul med lite överraskningar ibland.
Kram!

Lotta, nästa gång du är här får jag se till att bjuda dig på frukost/brunch. De svenska jordgubbarna är så attans goda just nu. Köpte två askar igår och har redan nästan ätit upp allt.
Kram!

Anne said...

Hihi, jättenyfiken på överraskningen. Sen lördageftermiddag hos dig i skrivande stund så du kanske upplever överraskningen för fullt just nu...
Vilken härlig fredag annars och perfekt sätt avsluta arbetsveckan på och inleda helgen. Sitta vid vattenbrynet och bara ha det gott. ser himla mysigt ut. Gillar förresten dina skor, de vita som syns på bilden. Snygga och helt i min smak!
KRAM

Desiree said...

Anne, tack. Berättar mer om överraskningen imorgon. Den var hur bra som helst! Just kommit hem efter denna underbara kväll. Men fredagkväll var inte dum alls. Väldigt nice och helt spontan i all sin enkelhet. Skorna har jag haft länge nu men jag kan inte göra mig av med dem för de är ett par riktigt sköna sommarskor.
Kramis!

Sandra - If it comes in pink said...

Det ser riktigt härligt ut :D

Desiree said...

Sandra, tack. Det var super härligt :-)

Christina said...

Mysigt!
Så enkelt och så härligt!
En sak vet jag med säkerhet, när vi flyttar tillbaka till Sverige vill jag bo nära vatten!
Hoppas det var en riktigt härlig överraskning!!

Desiree said...

Christina, låter helt rätt. Hur långt tar det för er att komma till havet nu? När vi bodde i Alabama tog det oss ca 4.5 timmar att köra till havet så det var inget man gjorde om det inte var långhelg.
Nu känns det underbart att kunna njuta av att bo så nära vatten.
Älskar detta.
Kram!

Charlotta said...

Vad spännande med överraskning! Hoppas att det var något riktigt roligt :=)

Saltistjejen said...

Så härligt det ser ut! Älskar sommarkvällarna i Sverige! Och särskilt då man har närhet till vatten.
Superspännande med överraskningen också!
:-)
Kram!