Monday, June 4, 2012

Boule Spel

Igår var vi iväg med jobbet på årets sommaraktivitet som blev Boule. Eftersom vädret varit så svajigt och ostadigt så vågade vi inte utelämna oss åt vädrets makter utan bokade här som hade inomhusbanor. Det funkade jättebra. Det var ett både fint och trevligt ställe med trevliga banor av ljust grus. Boule som egentligen bara heter så här i Sverige men i de flesta andra länder heter Petanque går ut på att man kastar stålklot mot en liten träboll och försöker hamna så när den lille som möjligt.

Två olika mönster på stålkloten så att lagen ska kunna särskilja på sina klot. Den lille ser ni här på kortet till vänster, den lilla orangefärgade träkulan.
 
De hade otroligt bra personal på BouleBar. Vi blev väl omhändertagna och fick både instruktioner och lite tips och trix att testa. Vi var tre till fyra personer i varje lag. Någon i det ena laget börjar med att kasta ut den lille och sedan kastar varje lag varsitt klot. Det laget som ligger längst ifrån den lille fortsätter att kasta klot tills de ligger närmast eller tills deras klot är slut. Man kan välja på att försöka skjuta bort motståndarlaget klot eller att försöka lägga sig närmre den lille.

Man ritar en ring i marken eller som här där de hade plastringar man la ut.  Sedan måste man stå kvar med båda fötterna i ringen då man kastar sitt klot. 
 
Ibland kan det bli otroligt jämt mellan lagen och det är då måttbandet åker fram för att på så sätt verkligen kunna mäta vem som ligger närmst.
 
Det var kul att prova på boule för det hade jag aldrig testat innan. Roligare än vad jag hade förväntat mig. Jag tycker också att man blev bättre och bättre för varje match man klarade av. Även om vårt lag inte vann så hade vi himla kul. Efter boule spelet blev det middag på Hard Rock Café. Jag har aldrig varit här innan. Det blev en väldigt trevlig kväll. Skippade hamburgaren och tog en Cesarsallad istället.
 
De hade en hel lista med läckra drinkar. Det beställdes en och annan Margarita. 
 
Idag är det soligt och fint ute så det vackra vädret kanske är på väg tillbaka. Jag hoppas även att det blir lite varmare så att man får tillbaka sommarkänslan. Idag är det dag innan helgdag då det är Svenska nationaldag imorgon och vi är lediga. Ikväll har vi bjudit hem vänner på middag och grill så jag hoppas att regnet håller sig borta.

8 comments:

Katarina said...

Va kul! Det är längsedan jag provade boule spel.

Drinken såg ju inte helt fel den heller. Roligt att ni gör saker tillsamman på jobbet, det betyder så mycket.

Kram

Lotta said...

Jättetrevligt att gå ut en kväll ihop på jobbet. Det händer aldrig här. Blir det något är det en snabb after work och så drar folk hem direkt.

Som gammal curlingspelare blir jag extra förtjust i Boule. Tror det finns en fin hall ute på Djurgården också som är döpt efter Prins Bertil. På Sandhamn kan man se boulespelare mellan lindarna i hamnen.

Toppen att det finns en sådan fin inomhushall i city. Hard Rock är alltid kul :)

Kram!!

Taina said...

Kul med sådana här aktiviteter! Boule har jag aldrig testat och det är något jag skulle kunna tänka mig passa de flesta om det är en brokig grupp. Sist jag var i Gbg så var en av kvällarna fylld med aktiviteter i en 5-kamp varav ett par inte deltog pga "fysiska" hinder och det hade inte den som planerat kvällen tänkt på tyvärr.

Hard Rock cafeé!! Vår favoritresturang och Margarithas är ett MÅSTE! Mums!

Håller tummarna att ni får fint väder ikväll!

Kramar!!

Desiree said...

Katarina, ja det är kul att göra saker tillsammans som denna aktivitet. Det känns roligt och bra för gruppen och man bygger upp en teamkänsla som jag tror är väldigt viktig även i vardagens jobbsammanhang.
Kram!

Lotta, ja vår instruktör sa faktiskt att Boule är likt Curling på flera sätt. Det roliga var ju att vi hade just Curling som gruppaktivitet precis innan jul. Det kändes jättekul att man gjorde framsteg och blev bättre och bättre för varje match man spelade. Tyckte det var riktigt kul att spela boule och gör det gärna fler gånger.
Kram!

Taina, boule är något som passar alla som alla kan hänga med på både gamla som unga. Tydligen brukar det mest vara äldre herrar som spelar boule nere på kontinenten men här i Sverige är det flera yngre som spelar boule så medelåldern för boulespelarna är tydligen yngst i Sverige.
Kramar!

Annika said...

Boule är säkert kul. Påminner ju om det gamla spelet bocchia som jag brukade spela för länge sen.
Visste inte att det finns inomhusbanor för detta.
Men det kan nog behövas i svedala :-)
Jag hoppas och tror att värmen snart ska komma tillbaka!
Hard rock i sthlm brukade jag gå till ofta förr!!
KRAMAR!!

Saltistjejen said...

Det var länge sedan jag spelade boue. Vi hade också det som en labbgrej när jag var på KI. Särskilt de åren då vi hade en fransk post-doc i labbet som drog med oss att spela "petonk" eller hur det nu stavas.... ;-)
Vi spelade också på en inomhusbana då minns jag.
Hopas det fina vädret ska hålla i sig nu!
kram!!

Desiree said...

Annika, vår instruktör berättade att det fanns flera liknande bollsporter med andra namn och att samlingsnamet på allihop brukar vara boule och det är därför man brukar kalla det som vi kallar boule i Sverige för Petanque i andra länder. Det var kul och inomhus banor är nog väldigt bra att det finns här med tanke på vädret som inte alltid är det bästa.
Hard Rock hade jag inte varit på förut trots att jag gått förbi det hur många gånger som helst. Blev dock inte så impad av maten. Kändes som standard käk på vilke amerikansk sylta som helst men ändå kul att gå dit.
Kram!

Saltis, det kanske här du var eftersom det inte finns så många inomhus banor. Gillade detta boule ställe. Kan klart tänka mig att gå dit fler gånger.
Kram!

Anne-Marie said...

Har aldrig spelat boule men vet att jag såg olika banor när jag bodde i Stockholm. Bra att man kan spela inomhus också. Kul att kunna göra saker utanför jobbet. Det tror jag svenskar är mycket bättre på än amerikaner. Kramar!