Monday, June 25, 2012

Salt havsbris


Älskar havet, doften av tång och salt havsbris i luften. Det är något så rogivande och skönt med att promenera längst med stranden eller bara sitta och blicka ut över öppet vatten. Trots regn på midsommarafton så fick vi njuta av två fina kvällar med vackra solnedgångar. Dels torsdag kväll som var riktigt fin och dels midsommaraftonskvällen då regnet upphörde och solen plötsligt kikade fram kort innan den sänkte sig ned över horisonten. Som ett spa besök för själen att bara få njuta av något vackert som detta och höra vågorna som skvalpar upp stilla mot stranden. 

Bästa känslan då man dessutom får ha stranden lite för sig själv. När jag stod här mindes jag de där tidiga morgnarna som jag tog en löptur på stranden då vi var i Kalifornien i april. Vilken lycko känsla att få ha stranden för sig själv och att få se solen gå upp och himmelen färgas i skirt rosa då solen första ljus är på väg upp. Lika vackert och underbart var det här att få njuta av det milda ljuset av solens sista strålar som sänker sig ned i havet.
 
På väg ner mot stranden för att ta ett kvällsdopp. Sommarkvällen känns oändligt lång och det finns plötsligt både tid och frihet till sådant här.

 Skummeslövsstrand ligger strax utanför Båstad. Stranden sträcker sig långt i båda riktningarna. Här kan man njuta av antigen en riktigt lång och härlig promenad eller en fin löptur. Men också härligt att ta sig en cykeltur längst med stranden.


 Fina snäckor att plocka eller bara beundra på håll allt eftersom man går längst med strandkanten.


 Det var strålande vackert väder under torsdag kväll då vi anlände. Jag är för mycket badkruka för att hoppa i men de andra badade glatt. Jag nöjde mig med att vada runt lite med fötter och ben vid strandkanten. Vill gärna ha lite varmare i både luften och vattnet innan jag hoppar i.


 Längst med stranden ligger många fina strandvillor med stora fönster och underbar utsikt över havet och beachen. Det är allt något speciellt och riktigt skönt med att gå barfota på en strand och kunna gräva ner fötterna i den varma sanden. En underbart skön sommarkänsla.


 Jag råkade kasta en blick ut genom fönstret ganska sent torsdagkväll. Även om vi redan hade varit nere på stranden så kunde jag inte låta bli att snabbt grabba tag i kameran och sedan fick jag springa fort för att precis lyckas fånga  solens sista strålar som sänker sig ner i havet. Det var dock värt en spurt ner mot stranden. S och F´s sommarhus ligger bara ca 200 meter från stranden så det tar inte många minuter att ta sig ner hit.


Idag har regnet äntligen upphört. Nästan så att jag kan ana att solen försöker kika fram till och med när jag tittar ut genom fönstret. Det är fortfarande ganska ostabilt och några skurar får man räkna med under dagen. Ser fram emot ikväll då jag ska få träffa några av mina bästa tjejkompisar. A som bor i San Fransisco och som vi hälsade på då vi var där är här nu och kommer med ikväll så det ska bli extra kul att få ses igen. Vi ska fira J som har fyllt år nyligen och sedan ska vi bara ha kul. Mycket snack lär det nog bli. Längtar och ser fram emot detta.

12 comments:

eastcoastmom said...

Oh my! vilka underbara bilder! Vi bodde ju just vid Long Island Sound i CT, och det bästa är just att springa tidiga mornar vid havet och samtidigt se solen färga himlen rosa.
Vad har du för objektiv till kameran?

Annika said...

Hej Desiree!
VILKA BILDER!!
Sitter bara och GAPAR!!
DU är otrolig.
SÅ vackert i Båstad!
Älskar dina Bilder.
Vad gör du på måndag??? SES???
KRAMAR!!!!!

Lotta said...

Underbart. Det känns som man är där nästan, på stranden. Kan känna doften.

Du är fenomenal och jag älskar att du tar kameran och fångar dessa ögonblick.

Kram!

Suzesan said...

Vackert. Ni är ett fint ställe av kusten. Ljuvligt. Rofyllt vid havet. Får ni nåt ryck att köra in till Halmstad så säg till. OM!

Då kommer jag in till stan och säger HEJPÅDEJ Desiree. Hihi.


Ta en tur till Båstad vettja;)Än mer fint.
Stenarna utmed klipporna där är vackra. Smått och stort. Fast vid långa sandstränder är klipporna nästan utom räckhåll.

Ha en skön kväll med vännerna.

Jo vi fick regn på midsommar så som er men på kvällen sen var det fint. Precis så som du beskrev. Det är ju så nära från där och här. Hmm en kvart med bil. Nåt sånt. På motorväg.

Kram
/Susanne

Saltistjejen said...

Underbara Bilder Desiree!!!
Och hopps ni får en riktigt härlig kväll tillsammans ikväll! Det är verkligen underbart att träffa sina nära vänner!!!
Kram!

Miss Marie said...

Underbart! :)

Desiree said...

Eastcoast Mom, kul att du gillar bilderna mycket. Låter helt underbart att bo vid havet precis som ni gjorde. Vi saknade just havet och kusten eller bara något större vattendrag under de åren vi bodde i Birmingham, AL. Har tagit alla bilderna med min älskade Panasonic Lumix.
Kram!

Annika, tack vännen. Inga planer för måndag så jag träffar dig hemskt gärna. Har skickat svar till dig på FB. Sms:ar dig också senare.
Kram!

Lotta, tack själv du ger mig massor med inspiration med alla dina härliga bilder på bloggen.
Kram!

Suzesan, tack. Hade varit superskoj att få träffas på en fika eller nåt inne i Halmstad. Visst inte att du bodde där. Hade mer än gärna hört av mig annars. Nu lämnade vi Skummeslöv i söndags så vi är tillbaka i Stockholm även om jag fortsätter att visa bilder därifrån för det blev en hel del bilder i och med att det var så vackert här. Men det blir nog fler gånger vi återvänder hit så nästa gång får jag se till att höra av mig i tid.
Kram!

Saltis, ja det är verkligen härligt att träffa sina närmaste vänner. Tyvärr blir det inte så ofta även om man bor i samma stad. Man har fullt upp med mycket ändå så när det kommer tillfällen som denna kväll ser man fram emot det hela lite extra mycket.
Kram!

Miss Marie, ja helt underbart :-)
Kram!

Katarina said...

Wow, wow vad fint och vilka härliga bilder. Super... Det ser så inbjudande ut och fint. Kram

Charlotta said...

Vilka underbara bilder! Det ÄR verkligen något speciellt med havet, inte sant?! Jag älskar det. Ser ut som att ni har haft en alldeles ljuvlig midsommarhelg!

Helena Argirakis-Valencia said...

Vilka fantastiska bilder! Jag langtar till Sverige varje sommar och dessa bilder far en verkligen att kanna sig dar for en stund... Det tackar jag for...

Kramar fran Michigan

Millan said...

Fina fina foton!! Hemlangtan galore! :-). Det ser ut som om ni fick ett riktigt fint mdisommarfirande trots regnet. Det verkar som om ostkusten hade lite battre vader. Kikade in hos Marie och de verkar ju haft stralade sol. Konstigt att det kan vara sadana skillnader! Har i bristol vrakte regnet ner - surprise surprise ;-).

Harliga fina foton fran stranden. Jag langtar verkligen efter strandhang nu!

Hoppas tjejkvallen blev rolig!

kram

Desiree said...

Katarina, tack så mycket.
Kram!

Charlotta, ja havet är speciellt på många sätt. Så rogivande för kropp och själ.
Kram!

Helena i Michigan, tack. Kul att kunna erbjuda några ögonblick av vacker svensk sommar så här via bloggen.
Desiree

Millan, ja det var hur fint väder som helst på östkusten och Stockholm medan det var regn på västkusten. Sedan drog regnvädret in här på måndagen som redan svept över västkusten. Nu känner jag att det får vara nog med regn för nu har det regnat rejält.
Kram!