Thursday, June 14, 2012

Fredagstema -Halvårskoll

 En uppstickare så här i juni blir ett fredagstema. Ett populärt ämne har ju varit halvårskollen då man i bilder gått igenom det som har hänt senaste halvåret. Fredagstemat befinner sig fortfarande på sommarlov annars och återkommer till hösten i en ny version som Annika snickrar på. Men häng med på en trip down memory lane vad gäller första halvan på 2012.


Januari: Mörkt med korta dagar. Januari var dock relativ mild månad. Än hade inte kylat slagit till med någon vargavinter.


Februari:Kylan anlände och vi fick snö men även vacker rimfrost på träden flera dagar som var otroligt vacker.

Kylan slog till på allvar och vi kände att det blev allt för kallt för att fortsätta cykla till jobbet så någon månad då det var som allra kallast så tog vi bilen ihop.

 Mars: Sakta så blev dagarna allt längre och ljuset började återvända. Man kände att det fanns hopp om vår någonstans även om snön fortfarande gnistrade vit.


Vi fick en del vackra vinterdagar med sol och passade på att som här gå en fin promenad på isen i Hagaparken.

Några gånger hann vi också ut och åka lite långfärdsskridskor vilket var väldigt kul att göra igen.

Gäller att vara rejält påpälsad i kylan.
 
 Solen börjar titta fram och vårkänslorna spirar. Denna syn är ju bara så Svensk. Så fort solens första strålar tittar fram så vill man inget annat än att lapa i sig så mycket som möjligt. Man känner sig helt svältfödd på ljus efter vintern.

Dagarna blir längre och skymningen börjar falla på kvällen snarare än på eftermiddagen.

 Även om isflaken fortfarande guppar på vattenytan så tar man varje chans man får till att sitta ute. Ett säkert vårtecken är när folk börjar sätta sig här längst med Slussens vattenkant på bryggan.

 April: Vi lämnar Sverige och åker på road trip till Västkusten och Kalifornien. En fantastisk resa med mäktig natur och otroligt vackra vyeer. 


 Vi trodde att vi skulle komma bort från allt vad snö heter då vi lämnat Sverige men Kalifornien är mång facetterat  och uppe i bergen när man kommer upp på hög höjd så fanns det fortfarande gott om snö. Nästan lite väl spännande att åka på dessa vägar med sommardäck utan snökedjor. Men kul att få prova på att vandra med snöskor.


Förutom "klassikern" att följa Highway 1 hela vägen så fick vi se otroligt mycket mer och vi utforskade Kalifornien både på längden och tvären och hann med massor på de 2.5 veckor vi var iväg.


 Kalifornien är rikt och fullt av kontraster. Från höga snöklädda berg till solig beach. Sköna underbara San Diego i söder med coola surfare. Härliga löprundor på morgonen medan man ser solen gå upp över staden.

 Slutet på april:Tillbaka i Sverige. Vitsippor och studentmössor.

April av slutas med sprakande flammor och majeldar i vårkvällen. Nu firas att våren är här på riktigt.Maj:
 Körsbärsträden blommar för fullt och det är näst intill obeskrivligt vackert med alla dessa rosa blommor.

 Helgerna avlöser varandra under maj månad och vi passar på att åka ner till Blekinge under Kristihimmelsfärdshelgen till C´s släktgård.


 Juni:Vår blir till sommar. Innan man vet ordet av det så infinner sig de där magiskt vackra ljusa sommarkvällarna. Uteserveringarna är fulla av folk och Stockholm fylls av skratt, sorl och rosévin.


 Vi firar Sveriges nationaldag ute i Hagaparken och njuter av en vacker utomhus konsert som Kungliga Operan anordnar tillsammans med Solna stad.
Under några intensiva veckor i början på maj så letar vi också boende. Vi fick meddelande att vi inte kommer att kunna bo kvar i Hammarbysjöstad där vi bott i nästan två år i andra hand. Efter många om och men så ordnar det sig till slut och vi kommer under sommaren bli Solnabor då vi hittar en fin lägenhet som vi tillslut får köpa i Frösunda. Lättnad och glädje.


Juni månad är också den månaden då jag och C firar tioårig bröllopsdag. Detta firas stort genom att njuta av de himmelska smaker och kreationer som Mattias Dahlgren på Grands Matsal komponerar. En fantastisk smakupplevelse med många dimensioner.

Trevlig fredag. Här har dagen börjat bra med ett pit stop på mitt favvo kafé och en god cappo (capuchino). Det är soligt och verkar bli en riktigt fin dag. 

11 comments:

Millan said...

Fina foton som alltid! Eller mer an fina .. du ar verkigen duktig pa att ta foton! Tycker att man far en riktigt kansla av hur det var att vara dar du var precis nar fotot togs nar man tittar pa dem.

Det kanns som om ni haft ett himla bra forsta halvar 2012! Den dar resan ni gjorde ar jag verkligen avis pa och hoppas kunna gora nagot liknande i framtiden.

Trevlig helg!

Kram

Nilla said...

Wow! Vilka härliga frilufts- och naturbilder! Jättefint!

Lotta said...

Fantastiskt halvår!
Dina bilder och din text är så inspirerande och vackra.
Tycker ni är enastående på upplevelser, fånga stunden, njuta.

2012 har varit händelserikt, varierande och också en milstolpe för er. You guys rock!

Kram!

Katarina said...

Vilket inspirerande halvår i bild! Härligt värre! Tänk vilket fint och rikt år du och C. haft, så många fina saker ni fått erfara och se. Kram

Desiree said...

Millan, åh tack så mycket vad du är gullig. Resan till CA kan jag rekomendera med stort R. Det finns ju kvar och något ni kan göra med barnen så småningom. Du får ha en skön helg.
Kram!

Nilla, tack. Trevlig helg.

Lotta, 2012 känns som det fått en bra start. En lagom och härlig mix av lite allt möjligt. So far so good skulle jag säga.
Kramar!

Katarina, jag tänker faktiskt ofta på det att vi får chansen och lycka ett erfara många intressanta och vackra platser och händelser. Känner mig väldigt lyckligt lottad.
Kram!

Annika said...

Ja, Desiree.
Vilket bra halvår ni har haft, förutom lgh-chocken, men det ordnade sig det med till det bästa :-)
Bilderna är underbart vackra, såklart.
De lever!
Ni fick en vinter till slut, och den avundades jag er.
Er resa till CA var det verkligen SÅÅÅ roligt att följa med på.
SÅ kul med denna halvårskoll!!
KRAMAR!!

Saltistjejen said...

Å jag älskar dina bilder!!! Så vackra! Särskilt vinterbilderna! Eller ja alla är vackra, men jag tror att jag saknar just en sådan där vit och vacker vinter, och då blir just dessa bilder så otroligt vackra i mina ögon. Vi fick ju knappt ens någon snö här i vintras!!!!
Och så mycket ni hunnit med på ett halvår. Själv känner jag att mest hängt på olika lekplatser hahahahaa!!!
Jag ska försöka att göra halvårskollen jag med. Det har bara varit galet mycket denna veckan men det kommer.
Ha nu en toppenfin helg!
Kram!

Marianne said...

Åh, så många underbara bilder! Och vad mycket ni har hunnit med, inte minst resan till Kalifornien. Snöskor! Hur var det att gå på det? Det är sånt där man alltid har hört talas om, men aldrig vetat någon som har gått på det på riktigt. Bara i äventyrsböcker : )

Så fint med alla maskrosor! Själv försöker jag utrota dem, trots att jag tycker att de är så fina. Men bor man i ett villaområde får man anpassa sig till viss del. Hade dock inte haft någonting emot att ha en sån där solig gräsmatta!

Kram!

Christina said...

Fantastiska bilder! Och vilket halvår ni haft! Log igenkännande om snön i CA, vi fick snö i slutet av maj när vi var i Yosemite, vi behövde dock inte vandra med snöskor :-)
Ha en fin helg!

Desiree said...

Annika, vilken bra idé att köra denna halvårskoll. Det var jättekul att sätta ihop bildern och välja ut vilka jag skulle ha. Ja föutom lägenhetes chocken som faktiskt fick ett lyckligt slut så har det varit ett mycket bra år hittills. Resan till CA var en av de bästa resorna i livet so far.
Kramar!

Saltis, det blir en del riktigt fina vinterdagar emellanåt för de flesta vinterdagar är tyvärr inte särskilt soliga utan bara mörka eller grå. Fast det är ju inte då man tar med kameran och fotar. Men visst är vintern otroligt fin när snön får gnistra i solen det tycker jag också. Jag är glad att det blev en så pass mild vinter i år och att vi slapp ha en vargavinter som vi hade förra året.
Kram!

Marianne, resan var fantastisk på alla sätt. Snöskor var jättekul att få prova på. Varken jag eller C hade någonsin provat dessa innan. Det var inte alls svårt. Egentligen kändes det ganska mycket som att gå i vanliga fast något förstora skor.
Kram!

Christina, oj fick ni snö i Yosemite i maj! Det tror man ju inte att det ska snöa så långt in på våren men å andra sidan så är man ju uppe på ganska höga höjder där emellanåt. Det var en hel del vägar som var avstängda då vi var där eftersom väglaget inte tillät något annat. Vi kunde inte köra den långa vägen som korsade Yosemite men det fanns ändå mycket att se så jag känner mig otroligt nöjd med vistelsen. Bara lite ironiskt att man trodde att man lämnat snön bakom sig där hemma för att plötsligt befinna sig mitt i ett snölandskap.
Kram!

Linnéa i Colorado said...

Wow vilket halvår! och vilka fotografier, du är otroligt duktig. Kul att se snöskorna!