Saturday, June 18, 2011

Strawberries

The strawberries are just so good and tasty now. Juicy, ripe and sweet. Perfect for Midsummer that is next Friday. Strawberries are a must on Midsummer.I just took out this strawberry pie from the oven. Tonight we are hanging out with some friends doing some BBQ. We were to bring a desert so this is what is up for desert. Even if I have not tasted it it sure both looks and smells great.

Thursday afternoon at work everyone was invited for strawberries as well. We were supposed to have this summer party but it got postponed until August so we had this instead as a small summer celebration. Vacation times are now quickly approaching here in Sweden. After midsummer which is next week a lot of people will start to take out their holidays. July is the month when everything closes as most people are on vacation then. Me and C will be working in July saving our vacation for August. Now I am going to get out into the sunshine and get ready for the BBQ as well.

11 comments:

Lotta said...

Pajen ser delicious ut!! Om du har ett bra recept är jag mycket intresserad. Jag har ju halva frysen full nu efter alla bär vi plockade förra helgen.

Skön lördag, eller hur?

Kram

Elisabeth said...

Pajen ser verkligen god ut! Min favorit paj på sommaren är strawberry-rhubarb pie--med vanilj glass. Jag tror faktiskt inte jag har haft en paj med "bara" jordgubbar. Men det ser gott ut så dela gärna med dig receptet! It's time to bake, I think! Fast det är omkring 35 grader varmt med hög luftfuktighet.... Gotta love the South....

P.S. Jag ska skicka dig en email snart och presentera mig. Har bara inte hunnit de senaste veckorna!

Petra H said...

Mums! Jordgubbar, och speciellt små söta svenska jordgubbar är så gott. Åt en massa när jag var hemma, jordgubbar och melon, bara jordgubbar, jordgubbar med en skvätt grädde. Ja, de är goda i alla former!
Hoppas att ni fick en trevlig BBQ ikväll!

Desiree said...

Hej tack så mycket. Pajen blev otroligt lyckad och god. Här kommer receptet:

2 ägg
2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 liter jordgubbar. Jag använde frusna som jag delade och blandade med en tsk potatismjöl.
rivet skal från en lime
50 gram margarin eller smör
lite kokosflingor till garnering.

Värm ugnen till 175 grader Celcius. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och ha ner i äggvispet. Riv limeskalet och ha ner det i smeten.Bred ut smeten i formen. Dela jordgubbarna i halvor och stick ner dem i smeten. Hyvla smöret tunnt över hela pajen och grädda i 35 till 40 minuter. Garnera med lite riven kokos när kakan är klar.

Katarina said...

VAd läcker den ser ut. Bra att du la ut recepetet! Ska nog testa i veckan.
Kram

Desiree said...

Katarina, kul att du också vill testa. Det blev verkligen gott och det var enkelt bakat. ha det fortsatt bra.
Kram!

Saltistjejen said...

Mmmm jordgubbar är SÅ GOTT!!! Ljuvligt! och Somrigt!
Det där med semester i Sverige är verkligen rät speciellt man känner inte alls av sommarsemstrar på samma vis här i New York. Visst kan folk ta semester men det är ofta bara en vecka och ibland kanske två. Så det blir aldrig den där semesterstiltjen som är i Sverige under högsommaren. Jag kan sakna det, samtidigt som jag är glad att det inte blir stiltje... haha! Allt beroende på situationen. :-) Tror ändå det börjat bli vanligare och vanligare i Sverige nu att man tar sen semester. Dv in i augusti. Förr var ju industrisemestern i juli "fast" för de flesta men nu tycker jag många har typ sista veckorna i juli och första i augusti eller så.
Kramar!!!

Desiree said...

Saltis, ja i Alabama var det samma sak som för er i NY. Folk tog någon vecka kring 4th of July men annars inte mycket mer. Två veckor i sträck var ovanligt. Jag har inget emot att jobba juli och spara min semester. Jag har mycket hellre sen semester. Allt för att förkorta hösten och vintern så mycket som det bara går. Men visst börjar det bli vanligare med senare semester. Det har också blivit vanligare att man delar upp sin semester mer och inte tar ut den samanhängande. Egentligen är det bättre att ha större delen av sin semester på vintern i det här landet. Tror du att du kommer till Sverige något i sommar?
Kram!

Elisabeth said...

Tack för receptet! Det verkar både okomplicerat och GOTT så det måste jag pröva, kaske till 4th of July!

Jenny said...

Å så gott det lät med jordgubbspaj - och svenska jordgubbar också, överhuvudtaget i alla dess former!! Inte ens de färska jordgubbarna, på farmers market, här smakar som de man äter i Sverige på sommaren. De är godare än åretruntgubbarna i affären, men liksom för stora. Ser framemot att få frossa i de som ev finns kvar när vi kommer hem :-)!! Och grillade svenska räkor har jag aldrig provat heller, vi grillar ju bara stora, råa, typ scampi här, så det var kul att höra att det var gott, det får bli i Sverige det också! KRAM!!

Annika said...

Mums vad gott!!
Underbart med jordgubbspaj.
OCH som du säger är jordgubbar ett måste till den svenska midsommaren!
Pajen är ju en höjdare!!
KRAM!!