Sunday, June 12, 2011

Lupiner

Plockade Lupiner igår. Ja det var egentligen C som kom hem med denna fina bukett först. Det är nämligen hans favoritblomma. Kändes otroligt sommrigt och vackert med denna bukett. Vi bestämde oss för att åka ut och plocka lite till.Åkte ut mot Dalarö och körde in på en liten fin grusväg med björkar som vajade i sommarvinden och här längst med vägkanten fanns det gott om fina Lupiner i både rosa, lila och vitt. Det är något speciellt med sådana här små grusvägar på sommaren. De doftar på ett speciellt sätt. Den där doften av fuktig grus är ju bara så mycket sommar.


Lite Hundkexblommor och några smörblommor sammsades med Lupinerna vid vägkanten.

Visst kan Maskgros blommorna vara riktigt fina även om de blommat ut som denna.
Så vackert när man kommer ut så här utanför stan. Man behöver ju inte åka särskilt långt innan man kommer ut mer på landet med ängar och sädesfält. Såg en skylt med Rökt Fisk. Stannade till och köpte oss en rökt Sik. Älskar rökt fisk. Jag skulle nog kunna överleva en hel sommar på rökt fisk, jordgubbar, nypotatis och glass.

10 comments:

Victoria said...

Lupiner är en av mina favoritsommarblommor! Här finns de ju inte så jag får njuta av dina fina bilder istället. Förmodligen har de redan blommat över när vi kommer till Sverige om tio dagar. Och rökt fisk är ju supergott - så länge det inte finns några ben i, haha! ;o)
Kramar//Vic

Lotta said...

Mmm!! Rökt firre, färskpotatis och jordgubbar.

Älskar sådana skyltar. Man kanske inte hade planerat att handla men så dyker en inbjudande skylt upp och vips har man en anledning att stanna till. Det fina med Stockholm är att "country life" finns runt hörnet. Med ängar, vilda blommor, grusvägar, gårdsbutiker. Sörmland kryllar av roliga antikhandlare, små fina torg, slott med spännande historia. Om ni hinner så gör en tur till Möja el Sandhamn. Bageriet och Dykarbaren är skärgårdspärlor!

Kram

Desiree said...

Victoria, jag tycker de är himla fina också. Gillar att de växer i olika nyanser. Jag tror nog att de fortfarande blommar om ni kommer om tio dagar. Ja jag hoppas att det inte är allt för många ben i siken. Det går långsammare att äta om det är många ben.
KRam!

Lotta, ja jag älskar verkligen att det finns så många små pärlor och mycket country life så tillgängligt. En tur ut i skärgården får det aboslut bli någon dag. Skulle gärna åka ut till Möja eller Sandhamn.
KRam!

Katarina said...

Lupiner är även en av mina favorter också, de är så vackra och ståtliga. Vilken fin utflyk ni fick. Rökt fisk hör verkligen till sommaren. Jag blev bjuden på rabarber paj här om dagen det är också svensk sommar.

Det är så fint nu i Sverige, man vill liksom inte alls vara inomhus. Vackra bilder du ger oss!

charlotta said...

lupiner är alldeles fantastiskt vackra! jag har börjat plocka in hundkex och ställa i vas på soffbordet, det blir faktiskt riktigt fint! även om det låter lite skumt :=)

Saltistjejen said...

Å lupiner är verkligen så somrigt!!!
tycker att de är så vackra och det är ibland svårt att förstå varför de kallas ogräs.
Kram!

Anne-Marie said...

Jag såg massor med lupiner när jag var i Sverige. Här har vi också en hel del lupiner. Jag tycker de är fantastiskt vackra. Visst är rökt fisk gott. Jag passade på att äta rökt makrill i Sverige. Smakade mums. :) Kramar!

Anna's kitchen said...

Åh lupiner är min absoluta favoritblomma. Det är svensk sommar när den är som bäst!

Desiree said...

Katarina, vad kul att du är här nu på plats och får njuta av den vackra svenska sommaren. Mmmm rabarberpaj är alltid gott och super sommrigt. Ha det bra och hoppas du får fint väder där du är.
Kram!

Charlotta, det låter faktiskt inte skummt alls utan som en bra idé. Jag tycker det låter fint. Vilda blommor är jättefina och det känns lyxigt att kunna få plocka ihop en egen bukett. Så sommrigt och vackert.
Kram!

Saltis, ogräs tycker jag inte alls att de kan klassas som. Det här är ju så vackra blommor. I Alabama tyckte de att Kaprifolen var ogräs och det fattade jag aldrig heller, den som doftar så gott.
Kram!

Anne-Marie, vad kul att du hann njut av både rökt fisk och lupiner. Du fick passa på att äta mycket fisk då du var här då jag minns att du skrev att det var svårt att få tag på färsk fisk i Weed.
Kram!

Annas Kitchen, håller med dig till 100%.
Kram!

Annika said...

Lupiner är helt underbara!!
OCH de sprider sig också till min glädje!!
Jag har inga här, men tror att det skulle gå...
Härlig utfärd ni tog!
Underbart!!!
Ja, visst är rökt fisk så gott, så gott!!
mmmm....
Kram!!