Thursday, June 16, 2011

Fredagstema

Fredag och dags för nytt fredagstema från Erica. Nu är vi inne i juni och det blir en tillbaka blick på senaste halvåret i form av halvårskoll.

Januari: Jag och C började året med vänner upp i Sälen. Vi firade starten på 2011 där och fick tillfälle till riktigt nice skidåkning med sol! Sol var något som var mycket efterlängtat vid denna tidpunkt då dagarna fortfarande var otroligt korta.


Skidor hade jag inte åkt på ett tag så det var kul. Det var kul att kunna njuta lite av vintern på det här sättet.


Februari:


Fortsatt riktigt kallt och massor med snö. Den 25 februari kom en rejäl snöstorm som drabbade Stockholm hårt. Alla bussar i hela stan drogs in och jag trodde knappt att jag skulle ta mig till jobbet. Var helt chockad över att man ens förväntades ta sig utanför dörren med tanke på kylan, vinden och snömassorna. Hey don´t they have snow days here undrade jag.


Mars:

Nu började dagarna iallafall bli lite längre (normal längd). Om man satt i solen invirad i en fleecefilt som C här kunde det vara en och annan skön dag men som ni ser så låg snötäcket fortfarande tjockt och massivt. Den här vintern har varit skitjobbig. Jag trodde nästan att den aldrig skulle ta slut ett tag.


April:

Nu så börjar det likna något, kanske för att vi packade våra väskor och drog iväg till södern och Alabama, Texas samt New Mexico.


Ett efterlängtat besök tillbaka i Sweet Home Alabama med blommande Dogwoodträd, sol och shortsväder. Jag njöt i fulla drag. Underbart att få träffa gamla vänner och få krama om dem igen.Sedan drog vi iväg på road trip mot Texas. Fria vidder och fantastiskt vackra cowboy boots.


Här ute i öknen trivdes jag. Skönt att få slippa tunga, bylsiga vinterkläder. Vackra solnedgångar och soluppgångar.Maj:


När vi kom tillbaka från USA hade faktiskt våren tagit ett stort kliv framåt. Så här vackert blommade körsbärsträden i Hammarbysjöstad. Det var relativt varmt precis då vi landade men sedan kom ett bakslag med snö och ca 0 grader första maj. Inte kul.

Juni:Nu är det juni och Sverige är otroligt vackert. Men vintern har varit tung och jobbig. Nu har vi varit i Sverige ganska precis 300 dagar. Jag bävar faktiskt inför hösten och vintern redan. Sommaren känns alldeles för kort. Ibland känner jag nästan att jag varit lite osams med Sverige och dess klimat, att det är först nu jag fått ett litet förlåt. Kommande vinter tror jag vi får se till att boka in någon resa så man kommer ifrån vintern ett tag och får tanka sol.Känns som en investering som är både viktig och väl värd att göra. Men just nu visar Sverige upp sig med sin fulla glans. Detta är det Sverige jag längtade till så mycket då jag bodde i Alabama. Älskar att cykla förbi Slussen och känna doften av Mälarens vatten och se olika båtar förankrade där.

Ha en bra helg allihop.


14 comments:

Millan said...

Ja det blev en valdigt lang forsta vinter hemma for er. Lite typiskt for det ar ju inte alla vintrar so ar riktigt sa kalla o snoiga. Men sa skont att ni antligen far lite sommar och varme nu! Hoppas det blir en riktigt fin sommar med mycket sol!

harliga fina foton fran sverige som alltid. Far mig att langta till var semester!

Kram

Nilla said...

Rejäla årstider vi har! :-)
Ha en skön sommar!

Lotta said...

Desirée,

Trots den tuffa vintern, tycker jag att ni haft ett fint halvår och det visar verkligen dina bilder. Resan i april var perfekt!
Jag tror en långweekend i feb/mars någonstans typ Nice, Rom eller skidåkning i alperna piggar upp också, om man har möjlighet såklart. Mina föräldrar åker iväg i februari och det förkortar vintern. Små trix...
Njut nu av sommaren och den här ljuvliga årstiden.
Ni har också Frankrike och Gotland som väntar, wow!

Kram

Annika said...

Ja, nog fick du en tuff vinter, alltid. DU som inte ens gillar snö.
Det har varit en hel del återställningar för dig under dessa 300 dagar.
Tänk inte på uppkommande höst nu!
NU är det NU, Desiree!!
NU är det sommar och vackert väder, och det har inte ens varit midsommar ännu!
DU vet väl att det var DU som får mig att vilja åka till Texas!!
SÅ coolt.
KRAMAR!!!

Saltistjejen said...

Wow tänk så mycket ni hunnit med det senaste halvåret! Resor, vinter, vår på flera ställen! Fantastiskt!!! :-)
Njut av sommaren nu och tänk inte för långt framåt! Kanske kan ni planera in en resa under vinterhalvåret också. För att liksom göra ett avbrott där någonstans mitt i?
Kramar!!!

Desiree said...

Millan, tack. Ja det har faktiskt varit några sköna veckor nu så jag hoppas att värmen och solen snart kommer tillbaka. Ja lite typiskt att man skulle råka ut för en sådan vargavinter som ens första vinter. Hoppas nästa vinter blir mildare. Det har ju varit två år med riktigt kalla och långa vintrar så kanske är det helt enkelt en sådan period just nu. Well well nu ska jag njuta av sommaren först iallfall :-)
Kram!

Nilla, ja rejäl vintertid iallfall. En lika rejäl sommar skulle sitta finfint. Men so far so good får jag säga :-)

Lotta, ja du har helt rätt. När jag tittar tillbaka på bilderna så ser jag att vi hunnit med mycket trevligheter. Jag har nog redan bestämt mig för att fly några veckor i vinter.Jag tror sådant hjälper jättemycket.
Kraaam och tack för bra pepp som du alltid ger mig.

Annika, du har rätt vännen. Inte ska jag tänka på höst nu. Nu ska jag njuta av allt som är så vackert här. Nu är det ju fint och nice på alla sätt.
Kraaam!

Saltis, ja det har ju varit bra på många sätt. Vi har fått se och göra mycket olika saker. En resa för att bryta vintern lite får det allt ta och bli. Bara att ha något sådant att se fram emot tror jag hjälper mycket.
Ha en fin helg.
KRam!

Petra H said...

Härlig sammanfattning på ditt senaste halvår! Jag förstår dig totalt när det gäller vintern, jag hade aldrig klarat av att bo så långt norrut som Sthlm!! Det är för mörkt och kallt för lång tid av året. Här i Bryssel kom ju våren tidigt i mars och sedan dess har vi haft strålande väder.. Ni får flytta längre söderut men hålla er inom EU ;-)
Hoppas att du får en riktigt härlig sommar nu!
Kram!

Eleonor Walston said...

Tyvarr sa fortsatter den dar idioten att skriva elaka och personliga saker till mig och jag tanker inte ta det langre. Hon skriver elaka saker om mig och min man om hur vardelosa vi ar. Jag tanker losenordsskydda min blogg sa jag vet vilka som laser den och jag ar inte ute efter att ha en stor blogg sa jag nojer mig med att ha snalla tjejer som laser bloggen.
Kram

olgakatt said...

Har mars normallånga dagar?? När novembermörkret sänker sig skulle jag gärna gå i ide och inte vakna förrän i april!
Södra Kina i november var perfekt för att korta förra vintern.

Men visst har du haft mycket kul sen hemkomsten!
Och cowboybootsen kunde jag gärna botaniserat bland! Älskar sådana, det är en hemlig svaghet. Äger bara ett enda par. Hur många har du?

Anne-Marie said...

Ett händelserikt år för er minst sagt. Den där vargavintern tror jag inte någon glömmer. En del forskare tror att det kommer att bli stränga vintrar framöver eftersom Golfströmmen har saktat av och kanske till och med börjar stanna av. Det kanske inte vore helt fel att få ett avbrott med en resa. Fokusera på den härliga svenska sommaren. Jag är faktiskt litet avundsjuk på dig som kan vara mitt uppe i allt det gröna, fina. Kramar!

Desiree said...

Petra, jag håller sååå med dig om att det är för lång, för mörk och för kallt på just dessa bredgrader. Det får bli en timeout i vinter för att orka med. Jag tror inte att vi kommer att stanna här för evigt just pga av bland annat klimatet. Vi är ju lite nomader så nu får vi njuta av sommaren och se vart vi hamnar framöver.
Kram!

Eleonor, jag tycker du gör helt rätt i att lösenordskydda din blogg. Du ska inte behöva bli trakasserad på det här sättet och ta sådan skit. Men jag vill väldigt gärna fortsätta läsa på din blogg.
Stor kram.

Olgakatt, när det är ljust fram till ca 18 på kvällen tycker jag att det börjar bli ok. Visst är det underbart nu med de ljusa nätterna men jag skulle hellre ha en lite mer jämn fördelning över året. Det har än så länge bara blivit ett par cowboy boots men det lär nog bli fler :-)
Kram!

Anne-Marie, jag tror tyvärr att det kan vara så att vi globalt sett är inne i en period av stränga långa vintrar. Man får göra vad man kan för att pigga upp sig och en resa till sydligare bredgrader tror jag piggar upp en hel del. Men nu ska njutas av vackra sommardagar.
Kram!

magdalena said...

Så roligt att läsa hur ditt halvår varit. Hoppas din helg är fin. Kramar

Bejla said...

Min första tanke; vilken tur att du inte bor här. ;-)Håller tummarna för att vintern inte blir så lång i Sverige nästa gång - det var visst också extremt denna vintern. En resa under hösten och tidig vår ska nog göra susen! Vi har ju normalt vinter i 7-8 månader (och aldrig riktig vinter) och jag brukar försöka lägga den långa semester i cirka mitten av oktober till mitten av november samt mitten av april till mitten av maj för att slippa det värsta av förvintern och snösmältningen. Känns alltid skönt.

charlotta said...

åh, vad kul med en recap på året! borde göra något likadant själv, jag älskar att minnas saker :=)

underbar bild på körsbärsträden!