Sunday, June 12, 2011

Dalarö

C vet precis hur han ska göra mig glad. Han vet att jag älskar att åka på små utflykter och upptäcksresor med kameran. Det blev ingen åska under helgen så vi passade på att åka ut och njuta av det fina vädret. Det blev en liten tur till Dalarö.


Man behöver inte åka så långt utanför Stockholm för att komma ut på landet. Det finns verkligen massor med charmiga ställen att upptäcka på sommaren.Det kändes bara så otroligt sommrigt med solen som lyster och vattnet som glittrade. Det var 25 grader i luften och Dalarö såg precis så där sommar idylliskt ut som det bara kan. Det var nästan så att till och med jag som är värsta badkrukan kände mig badsugen då jag såg denna brygga och badstege.


C älskar att kolla in vackra segelbåtar. Han dröm är ju att någon dag segla över Atlanten.

Röda stugor, vita knutar och en rostig gammal cykel som någon tagit upp ur vattnet.


Glassgubben och hans älskling.


Vi tog en promenad. Det var en lugn och stilla kväll och som sagt alldeles perfekt med sina 25 grader. Passerade Dalarö kyrka. Såg många stora vackra hus. En vacker vit grind kantad av syreénbuskar. Här på Dalarö så blommade syréen fortfarande och doften spred sig i luften. En trädgårdsfest med lite sorl och skratt som man passerade och mysiga små grusvägar.

Detta hotel här på Dalarö är ju en lite märklig byggnad.

Söta lilla ICA butiken.

Svensk sommar och Svensk skärgård är otroligt vacker.

13 comments:

Millan said...

Sa otroligt vackra foton! Jag blir sa sugen pa svensk sommar och semester. Hoppas verkligen det blir en ordentlig sommar med sol och varme. Vi behover det!

Jag alskar ocksa utflyckter. Harligt att komma ut och i det fina vadret ni dessutom har sa ar det ju annu battre.

Kram

Marie said...

Vad mysigt! Sverige på sommaren är underbart!

Älskar den gamla ICA-butiken!

Annika said...

OCH Dalarö är så fint!!
För några år sen tog Peter och jag in på Smådalarö Gård under en natt, det var så otroligt fint och mysigt, och vi badade och hade det BRA!!
Dalarö är rena, rama idyllen!!
KRAM!!!

Desiree said...

Millan, ja jag hoppas att det fortsätter att vara fint ett bra tag framöver och självklart då ni kommer hit senare i sommar.
Kram!

Marie, ja det är supermysigt och det finns ju fullt av charm som denna lite gamla fina Ica butik.
Kramis!

Annika, åh det kan jag tänka mig var mysigt. Älskar att upptäcka sådana här små pärlor.
Kram!

Saltistjejen said...

Dalarö är verkloligen idylliskt! Så vackert! Som taget ur det bästa Sommar-Sverige kan erbjuda! :-)
Vilken fin utflykt!
Kul att C vill segla över Atlanten!!!! Du känner ju Göran. Han gjorde ju den turen för rätt länge sedan. Först cyklade han ner till Portugal och där hoppade han på en båt och seglade över Atlanten. Otrolig resa! :-)
Kanske blir det en mindre segelbåt för dig och C så småningom. För att börja i "hemmaskärgården"?
Kram!!

Desiree said...

Saltis, Dalarö gillade jag jättemycket. Segla över atlanten får C göra själv. Jag möter honom gärna på andra sidan men själv tar jag flyget. Jag skulle kunna tänka mig att köra lite kortare turer i skärgården men någon seglartjej är jag inte. Jag har tyvärr alldeles för lätt att bli sjösjuk så det får inte vara för stora vågor eller för mycket öppet vatten för min del. Men skärgården är otroligt vacker. Så det får gärna bli några turer i hemmaskärgården.
Kram!

Petra H said...

Åh, vilka fina sommarbilder! Nu har jag bara en heldag kvar i Sverige (imorgon) och det känns lite trist, men jag ser framemot att träffa O igen. Men nästa sommar hoppas jag att vi alla TRE får uppleva den svenska sommaren lite längre och bara njuta!!
Kram

Eleonor Walston said...

Jag saknar mitt landställe när jag ser dom här bilderna!! Allt ser så svenskt ut och mysigt!

Fröken fräken said...

Vilka helt underbara bilder, jag saknar verkligen sommar Sverige.

Lotta said...

Dalarö är toppenfint. Det finns ett bageri där som jag alltid längtar till...

Visst är det roligt att göra små utflykter. Perfekt att utnyttja det fina vädret och ta en tur.

Det ser så somrigt och härligt ut!

Kram

magdalena said...

Vilka mysiga utflykter ni är på. Dalarö är så fint och dessutom nära. Lyxigt att kunna fara dit, och att dessutom göra det. Känner att jag borde ta mig för och göra sådant mer ofta. Men har inte hittat riktiga smultronställen här än. Själv har jag nog sett Dalarö mer under vattnet än över. Tror de förbjudit det nu, men ett av de mest lättåtkomliga vraken ligger där om man gillar scuba diving. Härliga somriga bilder. Kramar

Anne-Marie said...

Sverige är fantastiskt vackert på sommaren. Jag undrar om det finns någon plats som kan mäta sig med den svenska naturen. Mysigt med en liten utflykt i sommarvärmen. 25 grader låter perfekt. Härliga byggnader. Har aldrig sett GB-gubben men fru! Kul. Kramar!

Desiree said...

Petra, ja det tycker jag att ni ska se till att göra. Få en fin svensk sommar alla tre :-)
Kram!

Eleonor, just nu känns det som det inte blir vackrare. Nu är Sverige på topp då det är sommar :-)
Kram!

Fröken Fräken, jag inser att det var precis detta jag saknade när jag saknade Sverige tidigare.
Kram!

Lotta, ja i min smak är det helt perfekt med sådana här små utflykter. Vi passerade något bageri som kanske var det bageri du tänkte på. Det var dock stängt eftersom det var tidig kväll redan. Men en annan gång.
Kram!

Magdalena, det lät ju spännande att dyka på vrak. Coolt att du har fått chansen att göra det. Vilken häftig upplevelse.
Kram!

Anne-Marie, jag är glad att du fick chansen att njuta lite av detta sommar Sverige för nu är det ju hur fint som helt som sagt.
Kram!