Wednesday, June 8, 2011

Fredagstema

Fredagstemat idag från Erica är "Den Blomstertid nu kommer", minnen, tankar och känslor som väcks i examenstider och stundenttider. Vi var faktiskt iväg på ett studentfirande och uppvaktning igår kväll. Jag har inte varit på någon student uppvaktning sedan jag själv tog studenten (för...oj orkar nog inte räkna efter riktigt). Men det var kul och trevligt. Kvällen bjöd på bästa vädret igen vilket var helt fantastiskt. Vi njöt av sällskapet samt goda snittar och bubbel. När det är så här ljust ute så känns det ändå inte så farligt även om det hann bli sent innan vi var hemma.

Examenstider påminner mig annars om doften från syréen och liljekonvaljer. I år känns det dock som blomningen kommit igång tidigare för nu är redan både syréen och liljekonvaljer utblommade. Liljekonvaljer är en av mina absoluta favoritblommor. Jag hade faktiskt både syreén och liljekonvaljer i min brudbukett.

När jag gick i ettan fram till 6:an så hölls alltid skolavslutningen utomhus, under en stor gammal vacker ek. Jag minns just att man sjöng "Den Blomstertid nu kommer". När vi började med blockföjt i fyran så spelade vi den på flöjt det året. Jag minns hur man klädde upp sig extra fint till sista dagen och hur mamma hjälpte mig att sätta upp håret fint. Den där underbara känslan av att man hade ett lååångt sommarlov framför sig som då man var liten verkade nästan oändligt långt. Jag önskar att man kunde få sommarlov så som man hade då man gick i skolan.

Just nu i student tider så ser man mycket ballonger i gult och blått och de typiska studentplakaten med roliga kort från barndomen på den som tar studenten. Igår när jag var på väg hem så såg jag flera studenter som åkte flak bil och tjoade. Det råder helt klart fest yra i stan i dessa tider.

Idag får jag passa på att njuta lite extra. Det ska bli mer ostadigt och regn under helgen men idag är det sol och blå himmel och ca 25 grader. Sååå skönt. Jag älskar att kunna gå i bara t-shirt och shorts. Det känns som livet har återvänt för stunden i allafall. Jag hoppas de har spått helgens prognos lite fel. När man kollar olika prognoser så får man olika bud vilket gör det hela ännu mer förvirrande. Nu ska jag ut i solen i allafall.

8 comments:

Annika said...

Vi som vuxit upp hemma har så fina minnen av skolavslutningarna, och det är lite sorgligt att de inte tillhör Karolinas arv, men det är vad det är...
SÅ vackert det var, och så fina alla var. Visst kändes det som om sommaren varade en evighet!!!
UNDERBART!!!
Kan tro att du ser studenter överallt och att det är festyra i hela stan!!!
Mysigt.
Njut av er sommar !!!
KRAMAR!!!!!

Desiree said...

Annika, men Karolina har ändå fått otroligt mycket från både Sverige och Finland tack vare dig. Jag njuter för fullt av detta härliga sommarväder. Man blir helt lyrisk. Snart är du här och får njuta och ta del av det också.
Krami!

Saltistjejen said...

Jag tycker skolavslutningstiden och den alldeles inann är ite magisk i Sverige. Då är det som vackrast och man minns förväntningarna inför sommaren som liksom susade runt i luften om kvällarna.
Vackraste försommar-Sverige har du fånga i bilderna!
Kram!!

Desiree said...

Saltis, jag kan inte annat än att hålla med dig. Några av korten här tog jag för några veckor sedan då syréenen fortfarande blommade nu har den tyvärr blommat ut men det är fortfarande otroligt vackert.
Kram!

Bejla said...

Ett sommarlov hade verkligen inte varit helt fel just nu! Jag har förresten inte heller varit på någon student sedan jag var på min egna, för ja, 14 år sedan blir det visst. ;-)

Lotta said...

Hm, skrev ett långt inlägg och så bara puts väck!

Jag har iallafall sommarsverigelängtan. Det är helt otroligt med solen och ljuset, de fina kvällarna, vattnet, naturen, ja den sommar som vi haft omkring oss i många år. Gillar, massor!!

Hoppas ni får fint väder i helgen. Här ska det visst bli svalare och ostadigt.

Kram!

magdalena said...

Härligt det låter med firande under en ek. Ja mycket blå-gult kan jag tänka mig det är i dessa dagar hemma men först nationaldag och sedan avslutningsfirande. Hoppas verkligen du får lite soligt. Kram

Desiree said...

Bejla,man hade det allt bra som liten som hade ett helt lååångt sommarlov framför sig.

Lotta, det är en sådan otrolig skillnad så här på sommaren efter en lång och kall vinter. Hela stan spritter av glädje och energi och det är väldigt vackert i naturen. Här är det lite risk för åska men hoppas att solen tittar fram emllanåt.
Kram!

Magdalena, ja det har du rätt i att det varit mycket blågult på sistone med nationaldagen och nu alla studenter.
Kram!