Monday, June 13, 2011

Sommrigt

Det har varit en skön helg med riktigt nice sommarväder. Metrologerna hade fel!!! Så lycklig över detta. De hade förutspått åska men istället blev det hur skönt som helst med 25 grader på lördagen. Många här tycker att det varit sååå varmt men jag tycker det är helt perfekt då det är 25 grader. Vi har suttit ute mycket och njutit av altanen. Ätit både frukost och middag där ute. Nu så här om sommarkvällarna så börjar luftballongerna dyka upp. Det känns verkligen sommrigt.
Vi hade egen glasspremiär i helgen. Gjorde egen hemmagjord jordgubbs glass i Mr. Kitchenaid. Gott! Lite svårt dock att få till helt rätt konsistens. Först är den ju ganska lös och när den varit frusen ett bra tag så är den ju stenhård i början.Inte lika glassig i konsistensen som köpeglass men jättegod ändå så det lär vi göra om.


Så skönt att kunna sitta ute och njuta av kvällen med en god middag.

Denna klassiska raggarbil såg vi då vi var på Dalarö. Fin detalj med den svenska flaggan som hänger där bak. De spelade klassiska 50-tals hits på hög volym också när de cruisade förbi lite lagom sakta.

8 comments:

Petra H said...

Här var det också fel väderprognos - hela helgen!! Till det bättre, alltså vi fick det mycket finare än utlovat :-) Men idag regnar det och det gör inte så mycket eftersom det är min sista dag och jag ska tvätta och packa.
Raggarbilar såg vi en hel del av i Kristianstad när vi var där förra veckan. Förresten, har du / ni reagerat på samma sak som vi - att det är OTROLIGT många svenskar som är TATUERADE?? Man ser nästan aldrig en tatuering i Bryssel men både i Kristianstad, Åhus och Eslöv vimlar det av folk med jättestora tatueringar, både kvinnor och män... Eller så är det kanske ett småstadsfenomen? Men det är definitivt ett relativt nytt fenomen för jag tycker inte att det var så när jag flyttade från Sverige för tio år sedan.
KRAM!

Annika said...

Finfint!
Bra att vädergubbarna hade FEL!!!
HAHA!!!
25 grader i tor värme är bara skönt!! Inte för varmt!
Vilken mysig middag ni hade!
Kram!!

Desiree said...

Petra, toppen när de har fel angående väderprognosen och man får bättre väder än utlovat. Oj synd att det redan har hunnit bli din sista dag. Kommer ni till Sverige något mer under sommaren? Men om du ändå ska packa och tvätta så gör det inte så mycket att det regnar. Det där med tattueringarna är inte ett småstadsfenomen utan det är nästan alla i Stockholm som också är tattuerade. Det är nästan ovanligt att se någon som inte är tattuerad längre. Persolingen är jag stolt över att tillhöra den skara som inte är tattuerad.
Kram och ha en safe trip home.

Annika, 25 grader med torr värme är helt perfekt. Men här stånkas det och man hör många som säger att det nästan är för varmt. Har man upplevt 35-40 grader och fuktig värme så är det vad jag kallar varmt. Även i Vegas där det var 40 grader men torr värme så var det stor skillnad. Mycket lättare och behagligare än den fuktiga hettan som fanns i södern och hos er.
Kram!

Saltistjejen said...

Härligt med fint väder! och du raggarbilar känns väääldigt svenskt och somrigt! :-D Det var ett tag sedan jag såg sådana. Tror de har någon årlig "festival" eller så för raggarbilsfantaster i mellan-Sverige. Iallaflal hade de det förr.
Kramar!

Anonymous said...

SoMrigt

Desiree said...

Saltis, ja visst känns raggar bilar så både svenskt och somrigt. Jag tror nog att det finns festivaler för raggare fortfarande men jag tror det är vanligare längre norrut i mindre samhällen.
KRam!

Somrigt med ett M alltså eller? Well well jag är lite ordblind. Ska lägga det på minnet.

Linnéa i Alabama said...

Oh, kan du inte berätta hur du gör glas i en kitchenaid??

Millan said...

Ja gud sa harligt med sommar och allt som hor dartill (forutom myggen da...). Att sitta ute och ata ar guld tycker jag! Allt smakar battre utomhus!
Cool raggarbil ;-). Ser ut som om den ska anvandas till nagot studenfirande.

25 grader och sol ar perfekt tycker jag. Vi hade det i Bristol i gar ... men i dag ar det ett minne blott oc vi har 16 grader och gratt. Trist!

Kram