Monday, January 17, 2011

Road Trip på agendan

Nu har vi inte bara bokat våra biljetter till USA utan också börjat plannera nästa road trip! Känns underbart och såååå kul!!!! I början på april bär det av. Vi börjar med att svänga förbi Alabama och hälsa på lite där. C kommer att åka några dagar före mig redan andra april. Han ska nämligen på en jobbresa till Kentucky och hålla en föreläsning samt träffa lite folk. Jag flyger några dagar senare och möter upp med honom i Alabama där vi sedan tillbringar några dagar med vänner innan vi fortsätter.

Vi kör lite semester i samband med våran USA resa. Just road trip semester kände vi att vi föll för sist. Så smidigt och så underbart. Även om vi bott på den amerikanska kontinenten i flera år så finns det så otroligt mycket kvar att både se och uppleva. Denna gång kommer vi att kolla in delar av Texas och New Mexico. Vi börjar med San Antonio i Texas följt av Austin där jag en gång i tiden föddes. Det blir verkligen tillbaka till ursprungsrötterna ;-)

Vi bilar sedan västerut mot nationalparken Big Bend som självklart är en av USAs största i den största staten. Vi kommer att åka längst med Rio Grande och Mexikanska gränsen innan vi sticker norrut mot New Mexico där vårat första stopp blir de maffiga Carlsbad Caverns. Vi avslutar med White Sands och flyger sedan från Albeqerque tillbaka mot Birmingham där vi avslutar med ett par sista dagar innan det bär av tillbaka över Atlanten.

Jag ser såååå otroligt mycket fram emot denna resa. Det ska bli så kul. Jag ser redan fram emot att få njuta av den vackra våren i Alabama med Magnoliorna och de rosa körbärsträden.

Vi satt nu i helgen och började att boka en del övernattningar förutom flygbiljetterna till USA. Men det finns fortfarande en hel del att slipa på och kolla upp men sådant tycker jag bara är kul. Jag beställde dessa reseböcker från Adlibris och passade sedan på att läsa in mig en del under julen. Det finns som sagt massor att välja på och det svåra är att välja ut lagom mycket och göra en rutt som är lagom lång på den tiden vi har på oss. Vi blir borta ca 2.5 veckor och kommer hem lagom till annandag påsk. Känns skönt att ha något sådant här att se fram emot just eftersom påsken kommer så sent och det inte finns något annat emellan.

Det blir snart tillbaka mot Sweet Home Alabama och känslan är Sweet på ett helt annat sätt nu.

9 comments:

S w e F l o said...

Det låter jättekul! Just Texas är ganska högt på kommande semester, det var meningen att vi skule spendera ett tag på en Dude Ranch i Banderas, TX i sommar, men Sverige-resan gör att det får bli en enklare semester här i närheten. Vi funderar tex på Dry Tortugas som ni ju varit på ett par gånger. Snorkling är himla kul.

Saltistjejen said...

Wow vad HÄRLIGT!!!
Att ni kommer tillbaka så snart men då på semester måste kännas underbart!!! Road trip är ju suveränt och det blir en bra blandning av att träffa gamla vänner och att sedan få göra spännande äventyrsgrejer igen! :-)
Å vad skoj!!!
Ni mellanlandar möjligen inte i NYC????
KRAM!

Anonymous said...

Oh vad det ska bli roligt att få träffa er på era gamla hemmaplaner!

Desiree said...

Sweflo, det ska verkligen bli jättekul. Vi ville åka någonstanns där det var varmt och skönt och där solen lyser redan relativt tidigt på våren och då passar Texas och New Mexico fint. Det finns också mycket vacker natur och några interessanta nationalparker som passar oss perfekt. Men vad kul att ni funderar på Dry Tortugas utanför Key West. Jättefint! Ni kommer att gilla det. En hel dag är man ju ute och får en fin båttur, sedan bad och snorkling i underbart klart vatten.
Kul.
Kram!

Saltis, det känns skit nice! :-)
Det här kommer nog att bli en bra mix av nytt, semester, ladda solbatterierna och få krama om och återse gamla vänner. Vi hade hemsk hemskt gärna gjort en avstickare till NY. Det är lite roligt för nu har vi vänner lite varstans i USA med en fin spridning över landet och nu när jag berättat att vi ska till USA så är det så roligt för alla undar om vi kanske inte kan göra en liten avstickare till just dem. Alla hinner vi ju inte med denna gången men det lär ju garanterat bli fler USA resor för oss framöver och NY är ett ställe som ligger högt på våran lista. Calle har aldrig varit där och jag var där för rätt länge sedan (år 2000) bara över en dag. Det hade varit fantatsikt kul att få träffa dig, M och lilla Ella. Men det får bli framöver. Vi flyger faktiskt inte ens via NY denna gången. Blir via Tyskland, Chicago och Houston. Tyvärr verkar de ha försämrat rutten lite för nu måste vi göra två byten för att komma till B-ham istället för bara ett.
Kram och vi ses en annan gång. När ni kommer förbi Stockholm nästa gång skulle det vara hemskt kul att ses.

Linnea, jaaaa det ska bli fantatiskt roligt att få träffa dig både här i Stockholm då du kommer hit och i Bama. :-)
Kram!

Annika said...

Bsck to the US again!!
Förstår att du gläder dig!!Vad roligt!
Synd att det inte blir DC denna ggn, men det komme fler ggr.
Road trip i äkta Desiree och Calle anda!! Suveränt!!!
Kram!!!

Desiree said...

Annika, yeees! Ser så himla mycket fram emot det hela. Känns lite märkligt att åka till Alabama igen. Nästan på något sätt som om man reser hem en sväng. Det där med vilken kontinent jag bor på känns fortfarande då och då lite småförvirrande. Men Road Trip ska bli helt underbart!
Kram!

charlotta said...

jösses, vilken resa! vad kul! vi sitter också och planerar resor, går allt som det ska så åker vi till hong kong i slutet av mars. den stora resan i sommar blir dock en roadtrip till italien och frankrike och oj, vad jag längtar!

Millan said...

Ah vad roligt!! Later verkligen som en toppenresa att se fram emot! Road Trips lockar mig valdigt mycket, och da framst en resa i USA. Men det far vanta tills barnen ar lite aldre tror jag. For nu ar nagra timmar i bil max sedan blir det skrik och panik ;-). jag ser mycket fram emot att hora om er resa sedan!
Kram

Anna, Fair and True said...

Kul med roadtrip! Jag gillar också roadtrips. Vår nästa resa till USA blir i oktober då vi ska på bröllop i Delaware. Men efter det tänkte vi åka till Florida och göra Miami och Key West Känns som en lagom semester med en då 10-månaders. Floridatips mottages gärna, ska även läsa din gamla Key West-inlägg igen.