Monday, January 10, 2011

Måndag

Då var det slut på helgerna och ledigheten även här i Sverige. Idag var jag tillbaka på jobbet. Jag fick ett fint uppvaknande av min nya julklapp som jag fick av C. Jag fick en slags väckaklocka som funkar som en lampa som gradvis ger ett starkare sken. Den ska vara som en slags konstgjord soluppgång. Jag tycker faktiskt att den var nice. Den gav dessutom ett behagligare sken i rummet medans jag gjorde iordning mig än att behöva tända den skarpa taklampan.

Idag har det fortsatt att vara töväder. Det är rätt halt nu så man får trippa fram försiktigt på vägar och trottoarer. Men jag inget emot att det är töväder. Känns skönt att en del av snön smälter bort och krymper ihop. Jag vet att vintern ännu inte är över. Det ska bli kallt igen i slutet på veckan men de skriver i tidningen att det ska iallafall bli mer normala temperaturer och inte bitande kyla som det hittills har varit. Men det finns mycket snö kvar så det är inte direkt snöbrist även om det varit töväder.

I helgen passerade vi förbi Svenskt Tenn. Jag älskar den butiken. Finns alltid fina grejer man hittar där. Tygerna är fantastiska även om de är dyra. Jag slog iallfall till på denna söta lilla brödkorgs duk. Den kändes vårlik och vacker. Man blir glad av färgerna också känner jag. I det bleka vintermökret får man ta till alla knep man kan komma på för att pigga upp sig.


Nu är måndagen över och startskottet för veckan har gått. Jag ser redan fram emot helgen så jag hoppas att dagarna här ska gå fort. Första veckan efter att ha varit ledig är ju alltid lite extra seg.

Ha en bra start på eran vecka.

7 comments:

Marianne said...

Vilken fin liten duk till brödkorgen! Ja den är så fin den butiken, men dyr som du säger! Jag ärvde en lampa därifrån av pappa, och när jag skulle köpa ny skärm till den kostade bara skärmen 1.500:-! Hoppas den håller i flytten ...

Ja nu är det halt, Klas gick och drattade omkull i dag, men han gjorde sig inte illa som tur var. Och i morgon åker han till Riga, så han klarar sig väl.

Gå försiktigt!

Kramar!

Desiree said...

Marianne, ja den var himla fin tyckte jag också. Ja ta betalt kan de på Svenskt Tenn men samtidigt så har de så fina, vackra och klassiska saker och mönster.
Jag trippar så försiktigt jag bara kan. Gå försiktigt du också. Hoppas du känner dig bättre idag.
Kram!

Katarina said...

Härligt vackert tyg, är det ett Josef Frank tyg tro?

Hoppas det ska bli en bra arbetsvecka för dig.

Kram

Desiree said...

Katarina, ja det är Josef Frank tyg. Ha en bra vecka du också med flyttförberedelser.
Kram!

Annika said...

Monday monday...som nu är tisdag...
Ta det lugnt i halkan, usch och fy! DET är inte kul.
Jättefin liten duk du köpte. Josef Frank gjorde verkligen vackra tyger.
Kram!!

Desiree said...

Annika, jepp och nu är snart tisdagen över så det lunkar på. Ja Josef Frank tygerna är bara sååå fina :-)
Kramis!

Petra H said...

Vilken fin liten brödkorgsduk! Jag gillar Svenskt Tenns textilier mer och mer men jag har fortfarande aldrig varit i deras affär. Nästa gång vi är i Sthlm...
O har satt timer på en golvlampa bakom vår bäddsoffa så den tänds någon tid före han ska upp på morgarna. Jag vaknar inte av ljuset men det känns ändå som hjärnan på något sätt har registrerat ljuset när det är dags att stiga upp (för O, jag är ju arbetslös nu!).
Kram