Thursday, January 13, 2011

Fredag och fredagstemaIdag är det fredag och det är dags för dagens fredagstema som lyder " Om jag kunde/fick förändra något så skulle jag…." som Maisoui valt. Oj det är mycket jag skulle vilja kunna förändra. Jag skulle börja med att skapa en tillvaro där vi kunde ha flera hem. Ett hem här i Sverige så att vi kunde få njuta av underbar vår och sommar här, tid med familjen och umgänge. Sedan kunna tillbringa höst och vintermånader i USA där klimatet är bättre och kunna umgås med familjen G (våran amerikanska familj). Få det bästa från båda världar och ställen :-)


Jag vill ha vååår! Jag vill få se solen. Jag kommer att sakna de vackra körbärsträden som blommar om våren i Alabama liksom Magnolian.

Om nu inte detta gick så skulle jag vilja få bort snön och vintern och få in våren till Stockholm redan nu. Jag skulle vilja trolla bort mörker och kyla och få sol och blå himmel, kunna cykla till jobbet igen, få krokusar och andra vårlökar att blomma.

Men även om jag inte får se körsbärsträd som dessa eller Dogwood i blom så längtar jag tills våren här och få se krokus, snödroppar, syrener och liljekonvaljer i blom. Det är tyvärr än långt kvar för vintern håller ett hårt grepp om Sverige idag med hela minus 9 grader.

Men idag är det fredag och det är verkligen såååå skönt! Jag har längtat så. Känns bra att ha klarat av första veckan så här efter julledigheten för det har varit både segt och jobbigt. Nu är man igång och det känns mycket bättre. Jag har inga speciella planer inför helgen. Vi får helt enkelt se vad det blir. Fredag är iallafall en riktigt bra dag, för man har hela helgen som ligger framför en. Me like!

Trevlig helg på er!

12 comments:

Anonymous said...

Trevlig Helg Desiree!
Som vanligt så är dina foton underbara. Tack!

Marie said...

Flera hem vore något! Hittar du på något sätt så får du säga till! :)

Hoppas du får en fin helg!

Victoria said...

Vilka fina bilder på blommor! Letade efter tulpaner på Publix igår, men de enda som fanns var i kruka!? Knasigt!
Kram och trevlig helg!//Vic

Desiree said...

Linnea, tack. Trevlig helg på dig också.
Kram!

Marie, ja visst vore det toppen så då kunde du och engelskmannen ha ett i Sverige, ett i England och ett i Tyskland :-)
KRamis!

Victoria, tack. Jag tog dem förra året i april ute i botaniska trädgården i Birmingham. Jag har också varit med om att man bara hittade tulpaner i kruka men det borde komma snitt tulpaner också. Kanske längre fram.
Kram och trevlig helg.

Saltistjejen said...

Jag gillar också fredagar just för att hela helgen ligger framför en då!!! :-)
Visst dekulle det vara underbart om man kunde bo på olika ställen periodvis! DET hade jag älskat! :-)
Hoppas nu ni får en riktigt skön helg!
Kram!!

Desiree said...

Saltis, fredagar känns lyxiga och underbara. Humöret är på topp just för att det är fredag. Ha en riktigt bra helg med din bästa vän.
KRam!

Bejla said...

Det hade inte varit helt fel, att få det bästa av två världar. Själv hade jag dock valt att få tiktig vinter också, i alla fall i någon månad. ;-)
Fortsatt trevlig helg!

Taina said...

Jag förstår att det finns en längtan till vår och värme med tanke på den långa och kalla vintern som ni har haft det. Men den som väntar på något gott...

Hoppas du får en skön helg!

Kram

Desiree said...

Bejla, ja det hade inte varit fel. Jag har inget emot vinter i någon månad eller två men sedan kan jag gott tycka att det räcker :-)
Kram!

Taina, ja det är så jag får tänka. Hoppas du har haft en bra helg du också. Tänker på dig och hoppas så på att allt ska gå bra.
KRam!

Anonymous said...

Härliga bilder! Jag längtar också! Men det är så skönt nu när ljuset sakta men säkert återvänder:D. Det är så trist med detta väder, buskallt ena dagen och plusgrader nästa:(.

Annika said...

Som alltid så fina bilder!!!
Love them!!
Jo,det där med två hem som man SNABBT (inga hemska flygresor) skulle kunna förflytta sig emellan vore drömmen!!!!
KRAM!!!

Anna, Fair and True said...

Det vore perfekt med flera hem på olika kontinenter och i olika klimat! Fast jag gillar vintern så för mig får den gärna fortsätta :) Jag skulle även ha svårt att bo någonstans där det var samma klimat hela året runt.