Friday, January 7, 2011

Fredagstema och ändrade planer

Jag tänkte att jag skulle haka på Fredagstemat denna månad som Maisoui har denna månad. Det var länge sedan jag var med på fredagsteman och det skulle vara kul. Jag tar gärna själv maj månad och står som värdinna om det är ok för er andra som är med. Dagens tema lyder: Om du gick i mina skor under en dag så skulle dina ögonblicksbilder bli de här. Tycker att det var ett svårt tema. Dagen får bli en liten mix av fredagstema och annat. Då Maisoui bor i Göteborg antar jag att hon också har en hel del snö liksom här och att om jag gick i hennes skor så skulle det bli många snöiga bilder också.

Som det har snöat här! Det känns som det aldrig slutar. Det har kommit flera decimeter. Igår fick många det riktigt besvärligt i trafiken. Det var dessutom töväder på dagen som sedan frös på till kvällen så att det blev glashalt på många ställen.
Snön yrde i luften. Jag och C hade bestämmt oss för att åka in till stan och gå på utställningen om Terrakotta Armen från Kina på Östasatiska museet. Jag hade fått biljetter till utställningen av C´s föräldrar på min födelsedag i oktober. Men vi blev väldigt besvikna då vi kom fram och fick se kön. En lång ringlande kö långt utanför museets enté. Det kom ut en anställd och berättade att det skulle ta MINST en timme att stå i denna kö och att man kunde förboka biljetter och återkomma en annan dag istället. Jag och C bestämde att så fick det bli för oss. Istället tog vi dock en promenad som var rätt skön.

Den lååååånga museekön som gjorde att vi gav upp. Det slutade att snöa och det var nästan så att solen orkade kika fram lite lite bland molnen.

Hälsning till er alla från ett snöigt och vitt Stockholm.


Som ni ser var det nästan så att solen orkade kika fram lite kort här och lysa på den stora fina båten Av Chapman. Det var nice att promenera runt holmen. Som C sa så brukar man inte gå här så ofta och promenera direkt.

Istappar är vackra men något man får se upp med i töväder som det delvis var idag. På flera ställen så hade det satts upp varningsskyltar för rasrisk och man såg även många skottare som var uppe på taken och skottade. Så läskigt om man skulle få något i huvudet.

Som ni ser har vi inte LITE snö i Stockholm och det lär ju dröja ett bra tag innan ägarna till dessa cyklar kan hämta dem och cykla iväg på dem. Jag längtar själv efter då jag igen kan börja cykla till jobbet men det lär ju som sagt dröja.

Här var en båt som hade sjunkigt nästintill. Bara masten sticker upp. Det ser man inte ofta som tur är. Fast det varit kallt och rejäl vinter ett bra tag nu så har det inte varit några bra isar. Att åka långfärdsskridskor är inte att tänka på. Dels har det inte frusit på de flesta håll och dels så har det kommit så mycket snö att man inte heller skulle kunna åka.Runt Stockholm är det mest öppet vatten med lite isflak här och var.


Det blev en fin promenad runt holmen och vi kollade in alla båtarna som stod förankrade här.

Vi kom till Strandvägen och här var det rejält skitigt i vattnet. Usch jag har aldrig sett något liknande av smuts och snö. Det såg inte fint ut alls. Jag och C slank in på SvensktTenn och kikade lite. Där finns alltid vackra ting att suckta efter. Sedan tog vi en varm och god kopp kaffe på Hotel Diplomat.

Kvällen tillbringades ute i Jakan hos mina föräldar där vi firade C lite igen och sedan fick vi köra hem FÖRSIKTIGT för det hade blivit rejält halt ute på vägarna.Det ska tydligen komma MERA snö idag som sedan ska övergå i regn för att sedan frysa på igen till nästa vecka. Det blir till att åka förskigt idag också.

Ha en trevlig helg!

9 comments:

✿Ewa said...

Hej! Jag heter Ewa och är ny fredagstema skrivare, kikar in till dig för att se hur din fredag har varit.
Ja, snön ser ut att fortsätta i all evighet, värre än förra vintern som vi trodde var den "värsta". Jag stod också i kön till terrakotta armen. Det var i december, kön var lång men det gick rätt snabbt ändå..35-40 minute! Förbeställda kön var lika lång! Undrar om den är kortare någon dag?

Ha en skön lördag!

Desiree said...

Ewa, hej och välkommen till fredagstemat. Ja det är helt otroliga snömassor som kommit. Oj jag trodde att den förbeställda kön skulle vara kortare. Verkar som utställningen är mycket populär. Ja vi får satsa på en annan dag.

Monica said...

Bra att veta köerna är så långa, vi tänkte också gå. Trodde det minskat nu efter så pass lång tid. Det var lika i London när den var där, jättelånga köer.
Så fina stockholmsbilder, underbara!
Något annat. Läste i SvD idag om Anders Ekborg, han handlar i Fine Food, Hammarby sjöstad, Hammarby allé 62, surdegsbaguetterna och rökta skinkan är suveräna enligt honom;-) du kanske redan testat?

Desiree said...

Monica, ja himla synd att det är så långa köeer. Verkar som man får räkna med det men jag hoppas att det hjälper lite om man förbeställer. Vi tänker nog prova att gå dit nästa söndag och göra ett nytt försök med förbeställda biljetter denna gången. Jag kan intyga att Anders Ekborg har helt rätt. Jag har provat både surdegsbaugetterna och den rökta skinka och båda är supergoda. Väl värt sitt pris.
Ha en fortsatt skön helg.
KRam!

Marie said...

Oj oj oj, vad mycket snö ni har! Här i München är det 10+ o riktigt vårvärme, det är svårt att förstå hur kallt o vintrigt ni har det! :)

Saltistjejen said...

Vilket vackert vinter-Stockholm!!!!!
Kram!

Desiree said...

Marie, åh jag skulle vilja flytta till Munchen känner jag spontant. Det skulle passa så mycket bättre. Är sååå sugen på vår redan.

Saltis, ja mycket vinte är det :-)
Kram!

Annika said...

MAJ för dig alltså!!
KUL, ska hojta till om det på fredag!!
Aldrig har väl månaderna varit så poppis som nu :-)
Kram och välkommen tillbaka till temat!!

Anna, Fair and True said...

Många fina vinterbilder!