Wednesday, December 1, 2010

Andra gången gilt

Äntligen! It´s a go fick jag från My Publisher. Jag har ju haft min sista fotobok som jag har gjort färdigt sedan en tid tillbaka. Jag hann inte beställa den innan vi lämnade USA så jag ringde först My Publisher och frågade om det gick bra att beställa från Europa vilket inte skulle vara något problem. Men det blev stora strul med ordern trots allt. Mitt paket har varit i Sverige och landat på Arlanda och sedan hunnit vända och åkt tillbaka till USA. Det var Fedex som hade problem eftersom de inte hade någon portkod. Det borde jag ha tänkt på kanske men det är ju inte alltid lätt att komma ihåg allt. När man beställer fyller man ju i sin adress men man fyller inte i vare sig portkod eller telefon nummer. Jag fick inte heller något samtal från Fedex eller något mail. Jag hade ett tracking nummer och tyckte att de satt ovanligt länge på Arlanda. Men trodde att det kanske var problem med tullen först. Men igår ringde vi både Fedex och sedan My Publisher. My Publisher var super schyssta och gav oss en kod så att vi kunde ladda upp böckerna på nytt och få en ny leverans helt utan kostnad. Så nu ska jag ha dunderkoll på Fedex och mitt paket. Denna gången la jag faktiskt till portkoden i adressen. Nu får vi hoppas på att det funkar denna gången.


Saffranssemlor med lingongrädde
Bild lånad från nätet.

Saffrans semlor var något helt nytt för mig. Känns som om semlorna kommer tidigare och tidigare liksom tulpanerna. Nu kan man tydligen äta semlor redan innan jul. Jag har hört att det också ska finnas vanliga traditionella semlor som säljs redan innan jul. Jag har dock inte sett dem med egna ögon ännu. Tycker ni att det är ok att tjuvstarta med semlorna så här tidigt?

Imorgon blir det rekordkallt, minus 17 grader ska det bli. Iiiih. Varga vintern håller ett hårt grepp om Sverige. Men tills på fredag blir det mildare i samband med mera snöfall som kommer in. Den stränga kylan får elpriset att rusa iväg. Priset har mer än dubblats sedan september månad. Kanske pyntas det inte lika mycket här utanför husen så som i amerikat just för att elpriset är betydligt högre här. Det hade ju varit rätt dyrt att ha så här mycket julpynt som fanns i Alabama.

12 comments:

Petra H said...

Vad bra att du fick en ny bok gratis! Vi hade ocksa strul, jag hade gjort en fotobok med fotominnen till var svenska van B i PR som avskedspresent nar vi flyttade. Men boken kom aldrig fram och nar jag klagade hos MyPublisher gjorde de en ny bok och skickade igen / som ocksa forsvann *posten i PR ar ju inte varldens basta... Efter flera manaders strul fick B sin bok, kommer faktiskt inte ihag nu om det var en tredje bok eller om det var andra boken som kom tillbaka till foretaget och sedan skickades ut igen! Bra service iaf nar det strular!
Saffranssemlor tycker jag inte later gott men sa ar jag inte overfortjust i saffran. Semlor kan man ata EFTER jul - det brukar bli minst en semla nar jag ar hemma over jul men inte fore jul, i mellandagarna eller efter nyar ar ok ;-)
KRAM!

Saltistjejen said...

Vad otroligt bra att de skickar den igen utan extra kostnad! kalas!
Jag vill nog helst att julen ska ha julsaker och sedan kmmer andra saker som semlor. Är itne så mycket för att man måste hasta så mycket med det som kommer sedan att det liksom bara blir en enda mix. Då får man ju inte längta.... :-)
Att man är mer sparsam med belysning i Sverige kan säkert bottna dels i högt elpris och också en högre medvetenhet om att försöka leva lite mer miljövänligt.
Hoppas ni kan hålla er riktigt varma trots den otroliga kylan!
Här är tyc´värr ruskväder idag med regnstormar så jag är nästan avis på er och er vinter. Ingen decemberkänsla här alls.
Kraaam!

Annika said...

My Publisher är bara så BÄST!! GUD vad jag gillar dem. Jag beställde en kalender för 2011 igår. Det går så snabbt att ladda upp, och resultatet är alltid top notch! Både vad gäller böcker och kalendrar. OCH sen har de ju alla sina specialpriser! Hela tiden. Nej, man kan bara prisa dem. OCH nu har de återigen bevisat att de är bra med sin kundservice.

Jag tycker att saffranssemlor låter som rena rama drömmen. Helt underbart smaskigt. Ser att det är lingongrädde. Jag skulle mer än gärna smaka en sådan före jul. Det är ju den perfekta kombon: saffran, mandelmassa, grädde...
DU måste smaka en!!

Kallt har ni det, och det är bara härligt! NJUT på där i världens vackraste stad!!

visst har väl folk börjat pynta mkt mer i sverige med ljusslingor och annat (mer än förr, menar jag). Det reagerade jag på då jag var hemma i julas. Why not!! Underbart när det lyser upp!!
KRAM!!

Desiree said...

Petra, skönt att det ordnade sig för er med boken också. Jag tycker att servicen på My Publisher är fantastiskt bra och de är verkligen hjälpsamma. Nu hoppas jag att det funkar och jag ska verkligen hålla stenkoll på boken då jag fått ett tacking nr. Nej vad gäller saffranssemlor känner jag också att jag kan hoppa över och håller också med om att semlor bör höra till något som kommer EFTER julen. Gillar att olika saker hör till olika perioder så att de blir lite speciella och efterlängtade.
Ha det gott.
KRam!

Saltis, jag tycker också precis som du som jag också skrev till Petra ovan att jag gillar att var sak och varje firande har sin tid så att det blir lite speciellt med just det för den tiden eller säsongen. Nej semlor är efter jul och inte innan jul. Ja det verkar vara mycket regn i USA just nu både i södern och längst med östkusten. Här ska det komma mer snö imorgon.
Kramis!

Annika, I love My Publisher. Men det blir nog ändå struligt för min del att fortsätta beställa från dem. Jag borde väl försöka hitta något här men vi får se. Jag tycker att My Publisher har väldigt bra priser också på sina varor och dessutom topp kvalité. Jag hoppas att det löser sig nu. Ha ha jag tar nog semlorna helst efter jul. Jag har inte sett dessa semlor men såg bara recept hur man bakar dem. Du skulle nog kunna baka dem om du har lust. Idag har det varit en hel del vacker rimfrost på träden och lite dimmigt men ändå otroligt fint.
Jag tror inte att mängden pynt har direkt med elpriset att göra men jag tycker att folk pyntar lite mer och lite tidigare numer. Det är ju inte alls lika mycket som i USA. Dit är det en bit kvar men det är fint med alla stjärnor och ljussslingor.
Kram!!!1

Taina said...

Saffranssemlor? Låter lite spännande måste jag säga.

Jag har precis börjat med en My Publisher! Det är ju SÅ spännande och jag hoppas få den klar innan jul.

Gud så kallt ni har. Läste att det kunde bli en ny vargavinter i Sverige/Finland. Det beror på den negativa oscillationen. Säger de i alla fall. Men vi får väl hoppas att den blir "normal" istället.

Kram kram

Desiree said...

Taina, kul med en ny bok. Jag kan tanka mig att du har manga fina foton fran Key West att ha med i den. Jag hoppas ocksa pa att det blir lite mer normal vinter. Kanns hart med en ny vargavinter eftersom vi inte heller ar vana vid sadant.
Kram!

Katarina på Filippinerna said...

Typiskt att paketet har kommit och vänt! Jag är en aning negativ till Fedex Faktiskt. Om man har ett gårdsnamn eller som de flesta myndigheter i Sverige har ett box nr, ja då kan man inte använda FedEx, det ska vara en adress. Jag själv hade ett gårdsnamn på mitt hus, mina vänner kunde aldrig använda det. Sedan skulle jag skicka ett papper till Skatteverket, det gick inte, då de har box..

Saffrans semla, den såg smarrig ut, men semlor ska ätas då det är semel tid och saffrans bröd när det är december, så konservativ är jag!

Jag blir sugen på att använda Publisher!

Anna, Fair and True said...

Vilken tur att det ordnade sig med fotoboken!

Saffranssemlorna såg goda ut, man kanske skulle prova och baka dem?! Jag har dock inte sett några vanliga men så har jag iofs inte varit på så jättemånga bagerier och konditorier på sistone.

Desiree said...

Katarina, ja så typiskt. Jag hade hoppats på att haffa det medan det ännu var kvar i Sverige men hann visst inte. Det bli till att hålla blykoll på det som skickas denna gången. Det är precis som du säger att systemet i Sverige inte är direkt gjort alla gånger för att privatpersoner ska kunna använda sig av Fedex eller UPS. I USA funkar det ju jättebra men här funkar det inte alls lika bra. My Publisher är toppen. Jag antar att det funkar bättre med Fedex och sådant i Malaysia. Det kanske finns andra bra fotoboksförlag lokalt också som är bra.
Kram!

Anna,jag har inte heller hunnit kolla runt på bagerier och konditorier om de har saffranssemlor men såg bara dessa på nätet.
Ha det gott.Kram!

Marie said...

Alltså, jag älskar semlor så jag skulle ju kunna äta dom året om, meeeen.... egentligen är det ju förbjudet! I slutet av januari tycker jag är ok, men redan i början av december? Njae. Fast saffranssemlor låter riktigt gott...

Desiree said...

Marie, du får ta och provbaka dessa saffranssemlor. Själv är jag inte någon överdriven semmelfantast så jag har inga problem med att inte fuska och smygstarta innan jul. .
Kram! :-)

Anonymous said...

Men oh vilken drom! saffran och semla i ett!! det basta haf sett pa lange!