Saturday, December 25, 2010

Sköna juldag

Även om juldagen kan vara något av ett antiklimax så är det en rätt skön dag på många sätt tycker jag. Julstessen är som bortblåst och man känner inte att man behöver hitta på en massa för detta är verkligen årets riktiga ta-igen dig dag, allt är stängt och man kan få ägna sig åt enkla ting och att få slöa känns helt legitimt.

Jag passade på att ta en löprunda utomhus på slingan som jag älskar som passerar golfbanan och kolonilottsområdet vid Lövsta. Kändes underbart att få fylla lugnorna med frisk luft. Detta var bara skön njutning och inte jobbigt som det ibland kan vara. Det doftade friskt om skogen också och det var en hel del människor ute och gick.

Så här års är det verkligen synd om småfåglarna. Mina föräldrar har många små fåglar som kommer varje år och de är noga med att sätta ut ett rikligt buffébord till de små. Här finns både flera talgbollar samt frön. Pappa hade fått frigöra en hackspett som fastnat med näbben i ett av talgbolsnäten. Hackspetten hade klarat sig bra när han väl blev fri från nätet.

Här kommer lite fler vintervackra bilder. Så här ser det ut just nu. Det är vackert och härligt så länge kylan inte är riktig bitande kall. Det är också otroligt härligt att få njuta av promenader under dagen och att få chansen att komma ut och få sig en dos med dagsljus.
Någon annan som njöt av julen är mina föräldrars svarta labrador, Emil. Han är nu en riktig grånos då han uppnått åldern av 9 år. Men god mat är viktigt tycker han och att få öppna julklappar eller iallafall att få hjälpa till med att slita av papper och snören är en riktigt kul grej enligt honom. Vi behöver ingen pappers shredder så länge han finns. När godsakerna dukades upp på bordet så fanns det en på plats så var beredd på att både provsmaka och städa upp om något skulle falla på golvet ;-)

Idag så flyttar jag och C tillbaka hem till vårt. Det har varit en underbar jul och en riktigt skön jul. Mysigt att få vara tillsammans. Även om min bror inte kunde komma hem och fira med oss så har vi Skypat med honom och hans familj i Moskva. Jag och C har blivit rejält ompysslade här hos mor och far. Jag är så glad att få ha firat med C också fast det naturligtvis var trist att hans föräldrar blev sjuka så att de inte kunde komma upp. Men snart fyller C år och då kommer hans föräldrar upp istället.

God Fortsättning allesammans!

10 comments:

Katarina på Filippinerna said...

Det råder verkligen vinter med massor av snö i dina trakter också! Det är så ombonat och mysigt med snö, det är den som ger det där extra med stämningen i december månad.

Dessa fågelbord, det är nog svenskt?! Våra italienska vänner är förundrade över svenskarnas kreativa sida att snickra fågelhus och fågelbord, sedan sitta i köksfönstret och kommentera vem som är kring bordet, och när de kom.. Ofta förs det noteringar år från år om detta!

Så vackra bilder.

God fortsättning!

Desiree said...

Katarina, ja det har kommit massor med snö och det känns verkligen juligt även här. Jag har inte tänkt på fågelbord som svenskt men det kanske det är. Jag har förvisso inte sett dem på andra håll. Ha ha ja precis så satt vi hemma hos mina föräldrar och kollade in småfåglarna och kommenterade och pratade om dem. Typiskt svenskt alltså.
Kram och god fortsättning.

Saltistjejen said...

Vilken underbar vinter! Och härligt att du kunde springa trots snön och kylan. Ni verkar haft en riktigt mysig jul men jag gissar att det ändå är rätt skönt att flytta tillbaks hem igen nu. Det är ju inte ngt som känns jobbigt när man som ni numera bor nära och kan hälsa på i stort sett när som helst igen! :-)
Kul att ni kunde skypa med din bror också och vad bra att C´s föräldrar kommer snart .
Kramar och God fortsättning!!!

Desiree said...

Saltis, ja julen har varit riktigt mysig och ja nu får vi en av de stora fördelarna med att ha flyttat hem. Vi har fått chansen att umgås med nära och kära utan att först betala 1000 dollar styck för att ens ta sig hit, vi har sluppit jetlag och vi har sluppit ta ut värdefulla semesterdagar som man har alldeles för få av i USA. Det känns helt klart toppen :-)
Kramis!

Marie said...

Vilken härlig jul! Och jäklar vad mycket snö ni har! Det kan man kalla vit jul... :) Och hurtigt av dig att ge dig ut och springa på juldagen, du var nog ganska ensam om det kan jag tänka mig! :)

God fortsättning!

Annika said...

God fortsättning Desiree! jag gillar mellandagarna så mkt. SKÖNA. man kan bara sitta inne med en god bok, äta lite rester, ha det lugnt och skönt.
OCH ja, jag ör sjukt avis på snön, men det har jag sagt tusen ggr förr.
Här snöar det lite nu...
KRAMAR!!!

Annika said...

Tror inte detta med fågelbord är helkt och hållet svenskt. Min svärfar har ett helt höghus i deras trädgård ;-)

Anna, Fair and True said...

Låter och ser ut som en härlig jul när man ser detta inlägg och inlägget under! God fortsättning!

Charlie said...

God fortsättning! Så fina bilder du har tagit. Det låter som ni haft en skön, mysig och lugn jul. Det är härligt att komma sig ut också och njuta av den vintervackra naturen på DAGTID.

En god vän till mig bor i Viksjö i ett av radhusområdena och trivs så himla bra. Jag tycker om radhusboendet; lagom mycket trädgård, ofta schyssta och välplanerade hus och inte lika betungande som en större villa. Viksjö har så mycket vackra omgivningar. Fördelen med Stockholm är alla kranskommuner med bra kommunikationer in till city. Man är ju inne i stan på nolltid. Här i USA tillbringar man ibland timmar i bilen. Jag känner mig mycket mer produktiv när jag är i Stockholm och hinner med både det ena och det andra under en och samma dag.

Njut av din ledighet, well deserved!

Desiree said...

Marie, ja vit jul fick vi alla gånger så det heter duga. Det har också varit en bra och mysig jul känner jag.
Kram!

Annika, jaaaa vad kul att det snöar lite hos er just nu. Även om det inte blir i drivor som här så får du kanske lite mer julkänsla. Det där med fågelborden har jag egentligen ingen aning om det är svenskt eller inte. Det borde ju finnas på andra håll i världen också. Det är bra att det finns flera som sätter ut mat till småfåglarna för de kan verkligen behöva sådan nu i dessa tider med tanke på kylan och snön.
Kraaam!

Anna, tack så mycket. Det har varit en bra och härlig jul. God fortsättning till dig också.
Kram!

CHarlie, tack och detsamma till dig. Håller sååå med dig om att det är underbart att kunna njuta av vintern dagtid för det är då man gillar vintern. Till vardags är ju vintern annars mest besvärlig då man bara tar sig ut för att ta sig till och från jobbet i mörker och kyla.
Viksjö gillar jag också. Inte bara för att jag växte upp där utan jag gillar närheten till naturen och att det finns mycket lättillgänglig natur. I och med att det blir både buss och pendeltåg mellan Viksjö och stan så tar det någon timme nästan men det är ju trots allt inte så att man behöver sitta i timmar i bilen. Det är en interessant synpunkt du tar upp. B-ham i AL var ju ganska liten stad så där tog det inte så lång tid att ta sig till. Jag saknade dock att ha något lite större eller något som kunde erbjuda mer än vad Birmingham gjorde fast jag antar att baksidan på det myntet kan vara det du tar upp med trafiken. Ha en god fortsättning.
KRam!