Wednesday, December 1, 2010

Mer vinterbilder

Passar på att visa lite fler vinterbilder. Tog dessa bilder då vi var på väg hem från fotomässan i Söndags. Vi stod på perrongen och skymmningen föll sakta. Medans vi väntade på vårat tåg så passerade det en del tåg som svischade förbi oss och när de hade passerat så virvlade ett moln av snö i iskristaller upp bakom. Det såg himla häftigt ut.

Det ser otroligt arktiskt ut tycker jag. Nästan smått exotiskt för mig själv. Känns som jag står på en perrong någonstanns i djupaste och kallaste Sibirien eller något.
Under eftermiddagen har det blivit lite mildare idag. Även om det fortfarande är ganska många minusgrader så känns det inte alls lika kallt längre. Det var dimma i morse och det har fallit ett microlager av snö som fått alla träden att bli klädda i rimfrost igen. Alla dessa små iskristaller som täcker varenda gren och kvist är faktiskt otroligt vackert.

Jag saknar plötsligt mina julskivor men de ligger tyvärr nedpackade i någon kartong. Jag får ladda ner lite ny musik eller lyssna på radion. Det är rätt hopplöst att ha 1/3 av sitt hem nedpackat i kartonger. Men just nu finns det inte en chans att allt det där skulle få plats här. Man glömmer otroligt fort vad man har i alla dessa kartonger. Då och då kan man sakna något men jag har redan glömt det mesta som vi har där.

Så här ser förresten våran närmaste kyrka ut. Svenska kyrkan kan allt se väldigt annorlunda ut jämfört med de många Baptistkyrkorna som fanns i Alabama. Den här är otroligt modern. Jag tycker knappt att det ser ut som en kyrka men jag antar att det är för att jag själv är ovan vid utseendet. Läste en kul reklam för just svenska kyrkan på bussen idag. Det var en hand som höll om en mobiltelefon och nedanför stod det "skicka ett sms till gud" och så var det signerat med svenska kyrkan. Jag tror att man aldrig hade kunnat köra med likande reklam i södern. Även om svenskarna inte så så religösa eller troende av sig så är det ändå många som söker sig till just kyrkan i juletider. Jag och C ska faktiskt gå till kyrkan på lördag. Vi har biljetter till en adventskoncert som jag ser väldigt mycket fram emot.

11 comments:

Marianne said...

Hoho, ja var glad att du bara saknar 1/3 av ditt hem, jag saknar 1/1 av mitt! I dag när jag stod och tärnade potatis höll jag nästan på att kasta kniven genom fönstret, den är så kass jämfört med dem vi har. Ja och sedan är det dittan och dattan, så klart.

TUR att du får en gratisleverans från My Publisher! Jag ska väl göra en fotobok jag också snart, och det där är en av de saker jag funderar på, vilket företag man ska använda. Och det enda jag har hört något om är just My Publisher. Så då kanske jag också ska prova dem, vi har ju ingen portkod här som kan ställa till det, och i ett hus har man det ju inte heller : D

Semlor kommer icke på frågan förrän närmare påsk, när det nu är man börjar äta dem. Men jag har redan sett vanliga semlor, såg det för några veckor sedan när vi var i Borås. Det är så trist, för det är just det där med att man hinner tröttna innan det är dags. Det blir trist med allt när de ska köra hela tiden. Kräftor äter man i augusti, julskinka till jul, semlor till påsk, då är det gott. Tänk vad trist om man hade julskinka året om.

Kramar!

Desiree said...

Marianne, jag förstår helt klart att du saknar ditt hem. Det är inget kul att bo i ett provisoriskt hem där inga grejer är ens egna. Jag hoppas att ni snart hittar ett hus som ni gillar och som funkar för er så att ni kan få tillgång till era saker och börja erat liv här på riktigt. Jag har det ju rätt bra för jag känner ändå att jag har de saker jag behöver. Just nu saknar jag inte så mycket av det som finns i de där 50 kartongerna.
Tyvärr kan jag inte komma med tips om företag här som har bra fotoböcker men det finns ju en uppsjö av olika sådana här.
Håller helt med dig angående semlorna att det är inte kul att börja med dem för tidigt så att man hinner trötta på dem långt innan Fettisdagen infunnit sig.
Ha det bra och kanske är det värt att handla dig en bättre kniv så länge så du slipper bli förbannad varje gång du lagar mat. Jag hatar slöa knivar också, såååå värdelöst!
KRam!

Fröken Anki said...

HÄftig bild på den virvlande snön runt tåget. Ser verkligen arktiskt ut!

Skönt att temperaturen gått upp lite. INte kul när det är för kallt.

Mysigt med adventskonsert också. Ha så trevligt!

Saltistjejen said...

Verkligen vinter hos er nu!
Och du adventskonserter i kyrkan kan vara så fina! Där lär ni garanterat få lite mer adventsstämning även om nu dina julskivor fortfarande är nedpackade i andras förråd. :-)
kram!

Katarina på Filippinerna said...

Du har en Award att hämta hos mig.

Jag tror att mitt förra inlägg har försvunnit,, Kul att du varit på fotomässan, jag läste just igår om den på deras hemsida,, Hade varit roligt att få möjligheten att besöka den någon gång.

Ha en bra dag!

Desiree said...

Fröken Anki, ja visst blev det häftigt med den vivrlande snön. Nu idag är det mycket mer lagom kallt :-)
Kram!

Saltis, jag ser väldigt mycket fram emot koncerteten imorgon. Ska bli juligt och stämningsfullt att få gå på något sådant. Mycket bättre än julskivorna som är nedpackade.
Kram!

Katarina, åh tack så mycket då får jag verkligen gå in och kika hos dig på detta award. Tack vad glad jag blir :-)
Kram!

Marie said...

Vad mysigt med adventskonsert, det är ju verkligen något härligt inför jul.

Tråkigt att inte hitta allt hemma. Jag har ju mina saker lite utspridda också, lite här o så lite i lådor hemma hos mina föräldrar.. Inte så lätt alla gånger!

Hoppas du får en trevlig helg!

Annika said...

Otroligt coola bilder!!
Du har rätt, det ser faktiskt sibiriskt ut!!
Häftigt.
ja, du vet...DU vet att jag är tokavis på ert väder även om det är kallt här nu också.

Tycker nog att kyrkorna hemma är finare än de som finns här. Utan tveckan tom.
Tycker det finns så många fula kyrkor här.

Även jag som inte är troende ska gå i kyrkan i jul. Det här till.

Kramar!!

Annika said...

MEN ÅÅÅÅÅÅÅ UTAN TVEKAN menar jag, inte tveckan...WTF!!?

Desiree said...

Annika,ja visst ser det riktigt kallt ut. Jag fattade att du menade utan tvekan :-)
Kram och trevlig helg.

Anna, Fair and True said...

Vad coolt med snön som virvlar!

Den där kyrkan har jag missat helt, måste vara just för att den är så modern. Ligger den i närheten av Glashus Ett?