Tuesday, December 28, 2010

Brunch och lite julklappar

Igår blev det brunch här. Vi hade besök hela vägen från Memphis, TN. Det var nämligen svenska Å som var här och hälsade på oss. Det var henne vi var och hälsade på i början på året som ni ser på min årskrönika i inlägget nedan. Vi åt en lång och god brunch ihop och hade mycket att prata om. Hon står lite i ett vägskäl i livet med eventuell hemflytt till Swiiiden. Så vi pratade en hel del om USA och om Sverige, om livet här och om livet där. Själv känner jag ju mig fortfarande förvirrad i frågan om vart jag vill bo. USA, Sverige, något annat ställe i Europa? Det enda jag insett är att det behövs mycket tid då man gör stora flyttar som mellan kontintenter. Tid att vänja sig och tid att saker och ting att falla på plats. Men det var underbart att få träffa Å och jag hoppas att vi ses snart igen.


Så här fin har min vita Amaryllis blivit. Nu har den slagit ut i full blom med många stora härliga blommor. Det kommer fler för det är en stor knopp som ännu inte slagit ut. Annars njuter jag av att vara ledig och kunna ta det lite lungt. Igår blev det också ett spinningpass och sedan middag hos vänner ute i Spånga. Jag och Tora som är är 7 år spelade ishockyspel efter middagen. Det var ett sådant där ishockyspel man hade som liten med gubbar som man manuverar genom att dra i spakar. Riktigt kul var det och min förmåga att vinna och spela satt tydligen i fortfarande.


Här är lite julklappar. Den första är en söt gris i dubbel bemärkelse som C fick av mig. Då han inte fick sin mors julskinka i år så fick han denna som kompensation. Gris med choklad griljering ;-)
Jag fick denna lampa/väckaklocka av C där ljuset gradvis blir starkare och starkare fram tills den tid man satt som väckning. Det ska vara en fin och mjuk väckning. Sedan är det fågelkvitter som är riktigt vackert istället för det vanliga hysteriska pipande alarmljudet som väckaklockor normalt här. Den ska få mig att vakna på ett bättre sätt och ett snällare sätt. Det kan ju behövas i vintermörkret då man ska iväg till jobbet.

Men just nu är det underbart skönt att kunna ta det lojt på morgonen och inte behöva stressa iväg till jobbet.

Ha en bra dag allesammans!

3 comments:

Annika said...

Förstår att ni hade mkt att stöta och blöta med Å. En sådan flytt som ni gjorde gör man ju inte i en handvändning precis. Mycket planering och tänkande bakom en sådan.
Trevligt mede brunch iaf! OCH så gott det ser ut, mmm....
Fin marsipangris C fick av dig som tröst! Säkert sååå god!!!
Fortsätt njuta av den ledighet.
Stora kramar från mig!!!

Saltistjejen said...

Å vilken BRA "alarmklocka"!!!!! Låter fantastiskt att vakna så! Själva väcks vi numer oftast av E som säger att hon vill gå upp...! ;-)
Vad kul att er kompis Å kom på besök. Förstår att ni hade massor att prata om.
Fortsätt nu njuta!
Kramar!!

Desiree said...

Annika, ja en transatlantflytt måste verkligen funderas över noga och planneras. Brunch är faktiskt himla nice att både gå på och bjuda på så det får bli fler gånger.
Ha en fin dag och fortsätt att njuta också av sköna mellandagar.
Kram!

Saltis, ha ha jag tycker faktiskt du har en riktigt fin alarmklocka också av lilla E som vill gå upp (ler). Är din alarmklocka bara på rätt humör så är den nog till och med bättre än fågelkvitter men det kan ju också hända att din alarmklocka vaknar på fel sida och då är det inte lika kul kan jag tänka mig. :-)
Ha det gott och hoppas att du känner dig fullt frisk nu och återfått krafterna så att du kan jobba med reviewn ostört nu.
Kram!