Thursday, December 23, 2010

Julefröjd

Så skönt med julledighet. Vaknade dock vanlig tid vid 6:30. Klockan i kroppen är fortfarande inställd på vardagstid. Hann med en omgång tvätt i tvättstugan. Nu är det packning som gäller. Vi flyttar ut några dagar till mina föräldrar i norrförort, Viksjö. Idag ska det också julhandlas och granen ska kläs.

Så skönt att få börja dagen i lungt tempo med en god kopp kaffe i min stora röda fina Starbucks mugg. Den julröda färgen passar perfekt så här dagen innan jul.

Tänt ljus har jag gjort redan till frukosten. Nu när midvinternatten är kall och mörk gäller det att ta alla tillfällen i akt att mysa till det.

Något som gjorde mig på gott humör när jag tittade ut var den fina färgen på himlen. Åh så underbart med lite blå himmel!!!Alldeles lagom till jul har också min fina vita Amaryllis slagit ut i full blom. Två stora blommor är utslagna och det är fler på gång.

På sovrumsfönstret har det bildats vacker rimfrost med jättefina kristaller. Jag antar att det blivit så just där för att vi brukar sova med det fönstret på glänt så att det sipprar ut lite värme och att kondensen lättare sätter sig på fönstret. Mycket vackra frostiga kristaller har iallfall bildats där. Perfekt godmorgon start med en stor kopp Stabucks som sagt.

God Jul på er och ha en skön dag med julförberedelser. Ni som ska ut på vägarna i Sverige, kör försiktigt. Minus 11 grader här idag och ännu en kall dag. Det blir den röda gosiga fleece hoodien som åker på idag.

7 comments:

Monica said...

God Jul från ett vintrigt Yorkshire här hos dotter och måg. Ha det fint i juletid och tänk inte på jobbet ett endaste dugg:-)

Victoria said...

GOD JUL och många kramar från oss i Florida!

Annika said...

GOD JUL käraste Desiree!!
TACK för att du bloggar så flitigt med så många vackra bilder HELA tiden!
Ha en superfin jul i fina Viksjö!! I Viksjö ska hela min familj vara på annandagen och fira min brorson David som fyller tre.
KRAM!!!!

Saltistjejen said...

Verkligen en riktigt GOD JUL önskar jag dig och C1 Ja M hälsar också! :-)
Underbara bilder och ni får verkligen en sagojul i år där hemma i Sverige med all snön!
Stor stor stor kram och njut nu av ledigheten!

Marie said...

Åh, vilken mysig helg ni kommer ha! :) Häääärligt!

God Jul!

anna of sweden said...

En riktigt God Jul fråmm Amerikat!

Desiree said...

Monica, god jul till dig också och ha riktigt trevligt i Yorkshire.
Kram!

Victoria, god jul från ett vackert men väldigt väldigt kallt Sverige.
KRam!

Annika, tack vännen. Ha en alldeles underbar jul du också med familjen. Ja dessa trakter känner du ju väl till själv.
Kraaam!

Saltis,tack. Ha en riktigt god jul också ni och hälsa så gott tillbaka.
Kram!

Marie, tack. Jag hoppas också att du får mysigt även om du inte får fira med de dina detta året men jag hoppas att engleskmannens familj rår om dig ordentligt och att ni får det bra hela gänget.
Kram!

Anna, god jul till dig och familjen.
Kram!