Tuesday, December 28, 2010

Mot Sälen för att fira nyår

Idag åker vi upp till Sälen för att fira nyår där och åka lite skidor. Det ska bli himla kul att få åka lite skidor igen. Imorgon bitti bär det av. Ska bli riktigt kul att få åka skidor igen.


Jag har inte åkt skidor alls sedan jag stod i den här skidbacken i Alabama 2007! Ha ha ja ni trodde väl inte ens att det fanns skidbackar eller att man kunde åka skidor i Alabama. Det trodde inte vi heller förräns vi fick ögonbevis. Men uppe i norra Alabama vid ett litet ställe som heter Mentone så finns det en skidbacke. Den är inte ens öppen alla år utan det beror på om det är tillräckligt kallt och om det kommit lite snö så att de sedan kan skjuta med snökanonerna för att fylla på utan att det smälter bort med en gång.

Ja det är ju ingen lång backe vi talar om men det kändes ändå väldigt kul att kunna säga att man åkt skidor i just Alabama. Vi var här och hälsade på våra grannar och goda vänner familjen G som har sin stuga här uppe i Mentone.


Här är Mike med Andrew som ska åka snowboard och C på sina skidor. Jag hade inga skidor så jag fick hyra på plats. Folk var som tokiga i att det kommit snö och på chansen att få testa på lite skidåkning. Jag fick stå i kö i nästan 1.5 timmar innan jag fick mig ett par skidor.

Det var kul att åka även om backen inte var direkt lång. Förutom denna skidåkning har jag inte stått på ett par skidor på ca 10 år så jag får nog ta det lite lungt med snälla backar i början.

Sedan hade vi det så här bra och skönt i Mikes och Kims hot tub ute på deras altan med ett glas vin medans vi njöt av solnedgången.

Nu ska vi alltså upp till Sälen med vänner från Lund (även om vi har en bit att åka så har de ju bra mycket längre bit). Vi firar nyår tillsammans med dem och åker sedan tillbaka till Stockholm den fjärde januari 2011. Den femte fyller sedan min kära C år och vi kommer att fira honom ute i Tullinge där svägerskan bor. C´s föräldrar kommer att komma upp nu när de är friska och pigga igen och det ska bli lilljulafton igen med både julklappar och så födelsedagspresenter självklart till födelsedagsbarnet.

Jag tror inte att jag kommer att kunna blogga så mycket från Sälen så det får bli litet blogguppehåll nu.

8 comments:

Marie said...

Åh, vad härligt med Sälen! Hoppas ni får ett riktigt bra nyår! Vi ses i 2011! :)

Saltistjejen said...

Å KUL med skidresa!!! Det var jättelänge sedan vi åkte skidor. Senast i vermont 2006 tror jag. Länge sedan som sagt! Men jag kan sakna det! Jag ÄLSKAR att åka skidor!!!!!!!! M gjorde dock skiddebut då i vermont så han är mer nybörjare. fast han var så himla bra och lärde sig så fort! Amazing!
Ha det super!!!
Kram!

Marianne said...

Åh, vad mysigt med en fjällresa! Jag önskar att jag hade mina skidor här, för det lär finnas jättefina spår runt Älmhult. Längdåkning då, vilket passar mig bättre : )

Fantastiskt att det finns skidbackar (ibland) i Alabama! Du måste berätta hur den där väckarlampan funkar sedan, om det funkar bra är det ju faktiskt en bra grej att skaffa.

Ha det nu jättebra och GOTT NYTT ÅR!
KRAM!

Anne said...

Kära Desiree, Jag vill bara önska dig ett riktigt gott år och säga tusen tack för dina fina hälsningar som kommit under hösten (ditt julkort var så fint). Tack för att du inte glömt mig även om jag varit dålig på att höra av mig. Lovar bättring! Hoppas att ni får det riktigt fint i Sälen och ett gott nytt år. När jag läser din årskrönika slås jag hur otroligt händelserikt ert år varit. Helt otroligt. Kanske det t.om. slår rekord som det mest händelserika året någonsin???! KRAM

Anna, Fair and True said...

Det såg snarare ut som en kulle :) Ha så kul i Sälen!

Victoria said...

Vad kul med lite skidåkning!! Ha en härlig vintersemester så ser vi fram emot nya inlägg och bilder 2011!
Kramar//Vic

Desiree said...

Marie, det ska bli jättekul. Ja vi ses 2011 :-)
Ha ett riktigt gott nytt år
KRam!

Saltis, ja då var det ännu längre sedan jag åkte skidor om man inte räknar denna ganska söta lilla skidbacke i Alabama. Duktigt av M att köra på så bra för att vara total nybörjare. Jag ska iallfall börja i snälla backar.
Kram och gott nytt år!

Marianne, längdåkning skulle jag också gärna prova. Jag är himla sugen. Jag har dock inga längdskidor och att köpa helt nya för att åka ett fåtal gånger här i Stockholm känner jag inte att det är riktigt värt. Jag funderar istället på att kanske hyra längd någon dag nu när vi åker upp till Sälen. Nu när ni har så mycket snö så borde det ju fixas med något bra spår så att du kan ut och åka.
Gott nytt år och kram!

Anne, tack själv vännen. Ta den tid du behöver inte glömmer jag bort dig :-)
Jag hoppas att du får ett alldeles underbart 2011 som mycket väl kan bli ditt mest händelserika år. Ja 2010 var ett händelserikt år på så många sätt. Men 2006 när vi flyttade till Alabma var också rätt händelserikt. Det ska bli spännande att se vad 2011 kan erbjuda. Sköt om dig och hoppas att allt är bra.
Stor kram till dig.

Anna, ha ha ja det var typ en kulle :-)
Kram och gott nytt år.

Victoria, gott nytt år!
KRam!

charlotta said...

det låter underbart att komma iväg till sälen över nyår - själv ska jag fira i göteborg men de närmsta kompisarna. ska bli fint det med!

gott nytt år!

kram C