Monday, December 6, 2010

Festligheter och blommor

December är en festlig månad men en hel del julfester och kalas. Det kom till och med en långväga inbjudan från C´s jobb i Alabama. Ett vackert kort och sedan följde det också med en liten juldekoration att hänga i sin gran (jag tycker inte den var så fin så jag hade nog inte hängt upp den även om vi hade haft en gran i år). Vi var på julfesten de ordnade ett tidigare år och i år har de tydligen valt samma lokal. Det var en mysig och häftig lokal då det hölls i en gammal lagerlokal som var cool. Tack men nej tack får vi säga i år till denna inbjudan. Det skulle bli lite väl dyrt och långt att åka hela vägen till Alabama bara för att gå på julfest.

Däremot så ska det bli julfest på min arbetsplats nästa vecka. Först ska vi ha gemensam städdag och sedan ska det bli lite lekar för att till sist avslutas med festligheter och middag.

Jag hade inför första advent inhandlat både en Amarylis och några blå hyacinter. Min Amarylis har ännu inte slagit ut men jag hoppas att den slår ut lagom till jul. Mina blå hyacinter slog däremot ut i full blom redan under gångna helgen. De är jättefina men väldigt intensiva i sin doft. Ja lite väl intensiva för våran lilla lägenhet. Det kändes som de tog över fullkomligt. Jag kände att det blev lite too much för min smak så jag fick kasta ut hyacinterna. Synd för de var fina som sagt men det gick inte.

9 comments:

Saltistjejen said...

Å hyacintdoft saknar jag. För mig är det verkligen en juldoft men här säljs hyacinter som en vårblomma. Vilket det ju egentligen är? Det är ju en lökväxt så deras säsong borde ju vara samma som t ex tuloanernas?!? :-)
Men som sagt för mig är det den julblomma! MEN visst kan de dofta otroligt starkt! Det är lätt att få huvudvärk av alltför starka ochf ramförallt skarpa dofter, som hyacint. En hyacint är nog mer lagom än fler om man tänker till doften.
Fint att C fick inbjudan trots att ni flyttat. De förstår no varför ni tackar nej...
Kramar!

photobyjennie said...

Jag hittade hyacinter markerade med "svag doft" på ICA! Kolla där- min man tål inte doften men än har han inte klagat!

Desiree said...

Saltis, ha ha då hade jag ju kunnat skicka dem till dig då ;-)
Det blev liksom för mycket i våran lilla lägenhet. Denna hycacint tog över helt och hållet så den fick tyvärr flytta ut.
KRam!

Photobyjennie, aha då ska jag se till att få tag på sådana. Jag ska ta och kolla på Ica till helgen då. Tack för tipset. :-)
KRam!

Millan said...

Ah jag alskar hyacintdoft men haller med om att det kan bli lite val intensivt! Jag forknippar dock lukten med jul sa den ar ett maste hemma hos oss sa har ars. Jag kopte nagra hyacinter i gar men fragan ar om dom hinner sla ut innan vi aker.

Kul med inbjudan till julfest anda! Ska ni ga pa resturang eller nagon festlokal pa eran? VI har varan jobbfest i morgon. VI ska ata middag pa ett stalle som heter The Cowshed har i Bristol och sedan blir det nog nagon bar efterrat kan jag tanka mig. Ska bli skoj :-).
Kram

Petra H said...

Jag tycker också att hyacintdoften kan bli för stark. Det gäller att ha ett stort rum som man inte vistas alltför mycket i ;-) Mina föräldrar brukar ha hyacinterna i det stora vardagsrummet som först och främst är ganska kallt om vi inte har tänt en brasa och det är det perfekta stället! Doften tar liksom inte över i det rummet.
Jag stod dock ändå och tittade på hyacinter i mataffären i måndags men bestämde mig för att bor man i en 1:a är det INTE idé att köpa starkdoftande blommor.
Vi hade Os företags julfest i fredags. Trevligt och god mat.
Kram

Marie said...

Åh, vad jag saknar hyacinten! Jag har hittat doftljus med hyacintdoft, men det är inte samma sak...

Du har rätt, det är lite långt att åka till Alabama bara för en julfest, men kul att ni blev inbjudna!

Annika said...

Jag med! Saknar hyacinter. Här är den ju en äkta påskblomma, som du minns...
OCH varje år tänker jag att jag ska driva upp en lök till jul men det glömmer jag alltid...
SYND!!
Älskar doften, men jag vet att många inte kan med den.
Ja, lite långt att dra till BAMA för en julfest, men trevligt att ni blev inbjudna.
Och ni har julfest...
Allt låter bra utom städning och LEKAR (uurrkkk).
Kram!!

Desiree said...

Millan, jag tror de kan slå ut ganska snabbt om de står varmt. Våra stod ovanför elementet på ett av fönsterbrädorna. Jag tror det tog någon vecka så var den helt utslagen. Till julfesten på jobbet blir det catering som de tar in och sedan ska vi vara nere i stora foajén. Det kommer bli lite överraskning då det är festkommitén som plannerat det mesta och ännu inte avslöjat hur det blir med allt. Men det ska bli kul. Jag hoppas att du får en trevlig kväll imorgon på eran julfest.
KRam!

Petra, det är nog smart att ha hyacinterna i ett större rum där det är rätt svalt. Du har helt rätt i att det blir för mycket då man bor smått så som ni gör och vi gör även om detta är en tvåa så tog hyacinten över totalt. Kul att du fick gå O´s företags julfest. Generöst att även bjuda med man eller hustru.
KRam!

Annika, påskblomma, hmm det tänkte jag nog inte riktigt på då vi bodde i Alabama. Vad gäller lekarna kan det var kul men städningen tycker jag känns överdriven. Tycker vi går där och städar och putsar mest hela tiden eftersom det är otroligt viktigt att allt är rent så att våra prover inte kontamineras. Men tydligen ska det städas ännu mer. Min städningskvot känns redan överskriden.
Kram!

Marie,ja det var kul att vi blev inbjudna även om det blir lite långt. Hade man varit rik hade man kanske tagit sitt privat plan ;-)
Mysko att det inte ens finns hyacinter att få tag på i tyskland. Men det kanske är en väldigt svensk tradition att ha hyacinter som julblommor.
KRamis!

Anna, Fair and True said...

Kul att ni blev inbjudna ändå! Jag har fått fina inbjudningar till mina aupairbarns examensceremonier trots att jag inte kunnat komma. Men det är kul att ha kvar särskilt som de skickat med det officiella fotot.