Tuesday, December 11, 2012

Mera Julmarknad

 Nu är julmarknadernas tid inne. Jag gjorde ett besök på Hovstallets julmarknad för ett par helger sedan. Varje julmarknad har sin prägel och sitt sortiment. Det finns väldigt många julmarknader och det svåra är att välja ut vilka man vill besöka. Skansen har en väldigt fin julmarknad som vi bland annat besökte förra året.I år tänkte jag därför att jag skulle besöka några andra för att få upp ögonen för fler favoriter.


 Det finns mycket fina hantverk. Det finns så mycket fint att kolla in som dessa söta ljuslyktor. Jag minns inte att jag någonsin innan varit inne här på hovstallet. Beläget mitt i city med sina vackra historiska gamla tegelbyggnader. Förutom julmarknaden så kunde man också kolla in alla vackra seldon samt de ståtliga ekipagen och vagnarna.

 Fina handgjorda julkransar som bundits med vackert röda band.


 Både utomhus bockar och inomhus bockar kunde man hitta här. Halmbockarna fanns i flera olika storlekar. Allt från minsta bocken Bruse till stora bocken Bruse.

 Handgjorda stearinljus stöpta i en mängd vackra former. Fantastiskt kul med alla fina hantverk som man får se just på en sådan här marknad. Ullplädar, skinn och gosiga tofflor som desa håller nog fötterna garanterat varma medan nordanvinden fortsätter att ösa snö över oss.


 Söta änglar att hänga upp i granen.

Julegrisar i choklad. Sötaste julskinkan på julbordet garanterat.

7 comments:

Miss Marie said...

Det fanns mycket fint på den marknaden! Såna där tofflor är ju så sköna! :)

Annika said...

MYSIGT!!
Jag skulle handla ihjäl mig om jag vore på en sådan marknad. De har ju bara fina grejjer!! Gillar verkligen!!
Tofflorna skulle jag gärna vilja ha, GOSIGA!!
Kramar!!

Charlotta said...

Visst är det mysigt med julmarknader? Tyvärr har jag inte varit på en enda i år. Tänkte gå på Liseberg men där är så smockat med människor hela tiden att jag aldrig riktigt orkar ta mig dit. KRAM!

Anne said...

Ännu ett sånt här mysigt inlägg. Vilka fantastiska hantverk alltså. Jag säger som Annika, jag skulle handla ihjäl mig på alla de där fina marknaderna. Nästa gång det firas jul i Sverige ska jag i alla fall lägga på att göra listan besöka fler marknader, hur mysigt och fint som helst.
Vi var iväg på en sort marknad, kallad Christmas Village förra helgen. Det var inte alls nåt att ha, jag blev riktigt besviken faktiskt och har inte ens orkat skiva/visa bilder om det i ett inlägg då jag tycker det var riktigt värdelöst faktiskt. Men jag får en dos via dina bilder istället :)
KRAM!

Taina said...

Skön bild med chokladgrisen!

Julmarknader är verkligen mysiga. Jag tycket också om den på Skansen. Var där för typ 100 år sedan. Men en väldigt bra marknad jag varit till är den i Berlin. Lite långt att åka till kanske.

Jag har inte varit till någon riktig julmarknad här än. Blev sugen på det nu. Men snart bär det av till Svedala så jag kanske får chansen att gå på en där?

Kram kram

Desiree said...

Marie, mmmm de där tofflorna är säkerligen väldigt sköna och gosiga.
Kram!

Annika, ja det finns verkligen mycket att välja på. Många som är otroligt duktiga på hantverk av olika slag och sedan mycket gott att äta också.
Kram!

Charlotta, det bästa är nästan att gå ganska tidigt för sedan blir det mer och mer folk känns det som. Men visst är det mycket folk. Sedan finns det ju julmarknader som drar extra mycket folk och jag kan tänka mig att Lisebergs julmarknad är en sådan som också drar mycket turister.
Kram!

Anne, synd att den marknad ni inte var på var så mycket att hänga i granen. Jag var på en julmarknad i Solna, GA Filmstaden där vi bodde innan och det var tyvärr mest loppis grejer där så det var inte det jag var inställd på. Det fanns lite annat också men den blev jag lite besviken över. Jag köpte ett gott bröd där men annars hittade jag inte mycket. Rosendal tror jag också har en väldigt fin julmarknad som är nu till helgen men jag tror inte jag hinner dit. Jag inser att jag måste begränsa mig för man hinner inte med allt.
Kram!

Taina, kul att du ska till kära Svedala. Ja det lär säkert vara julmarknader på G ända fram till jul. Vi var i Berlin förra året och det fanns många julmarknader där och verkligen mycket att kolla in. Tyska julmarknader är fina och mysiga. Gillade den mycket.
Kram!

Anna said...

Hovstallets julmarknad är verkligen jättfin! Förra året när jag var där fick man även gå in och titta på hästarna . Väldigt trevligt!