Friday, December 21, 2012

Årets kortaste dag

Julefriden sänker sig även i min stuga med risgrynsgröten som kokar på spisen och saffransäppelkakan som doftar så ljuvligt gott i ugnen. Tindrande juleljus och ett glas med glögg som värmer gott. 


Yay julledigt och imorgon kommer den bästa julklappen av alla hem till mig, nämligen min C. Ska bli alldeles underbart att få krama om honom. 

Kollade på filmen Love Actually igår. Jag vet inte hur många gånger jag sett den men den är lika underbar varje gång. Jag blir alldels lycklig av att se den varje gång. Somnade med lyckokänslor igår.

Idag har snöflingorna virvlat i luften hela dagen. Fluffiga vita mjuka flingor som landat på balkongräcket. 
Idag är vintersolståndet. Mörkaste och kortaste dagen på året. Solen gick upp 8.43 och ner 14.48 enligt tidningen. Solen har inte riktigt visat sig men det har varit någon slags dagsljus under dessa få timmar iallafall. Men nu vänder det officielt och blir åter ljusare. Känns riktigt gott att veta om detta även om det lär dröja innan det märks.


 Årets mörkaste dag kräver mysig julfrukost med tända ljus.

 Man får nöja sig med detta lite gråvita vinterljus då solen inte direkt visar sig. Det vackra vita snölandskapet bjuder på julkänsla.

Några sista klappar att fixa under morgondagen. Inte julstökat så mycket förutom lite julbak, saffransäppelkakan samt en kladdkaka med lingon. Hoppar därför över fredagens galleri idag.

Må julefriden infinna sig hos er också nu när vi alla överlevt Mayakalenders dommedag.

5 comments:

Charlie sa ... said...

Du får alltid mig i rätt stämning. Rofyllda bilder, goda kakor...mmm. Så härligt att C kommer och ni får vara tillsammans. Snart är ni "back to normal".

Mamma berättade om julmarknaden i Filmstaden. Hon hade samma känsla som du.

Ha en underbar helg!

Kram
Lotta

Saltistjejen said...

Så otroligt vackert det är hos er nu. Jag avundas er den vita snön som ger en helt annan julkänsla än barmarken här.
KRAM!!

Annika said...

Ja, vilken känsla så här inför jul.
SÅg att ni ska få stort snöoväder imorgon. Inte klokt vad snö ni har!!
Här är det barmark, 4 grader varmt och så infernaliskt blååååååsigt.
Kram!!!

Marianne said...

Härligt att du får hem din C! Ja annars hade det inte blivit riktig jul, så klart.

Det låter gott med den där saffransäppelkakan! Jag ska koka gröten så snart jag har städat färdigt.

Och visst är det skönt att det vänder nu! Hoppas det går lite fort den här gången, tills vi har rejält med ljus igen!

Stora JULEKRAMAR!

Desiree said...

Lotta, kul att din mamma också kollade in julmarknaden fast eftersom hon bor just där är det ju svårt att undvika. Trevlig men inte så jättemycket jag var sugen på att köpa. Längtar verkligen efter C även om det bara blir kort vi ses innan jul. Men vi får ses desto mer efter jul istället.
Kram!

Saltis, önskar jag kunde skicka en eller ett par säckar med snö till dig i julklapp ;-)
Kram!

Annika,det har snöat hela dagen både igår och idag. Så en vit jul lär vi med all säkerhet få. Även om ni inte får snö så har ni iallafall fått lite kyla med Washington mått mätt. Kanske får ni snö lite längre fram så att du kan få njuta.
Kram!

Marianne, ja så skönt att det vänder nu och blir ljusare igen. Mörkret är det som är det som påverkar mig mest känner jag under vintern. Härligt att du har fixat mycket av julstöket redan. Jag önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år.
Kram!