Sunday, December 16, 2012

Snö och Tö

Godmorgon. Inne på sista jobbveckan innan jul. Sista hektiska dagarna som ska klaras av. Slutspurten  på jobb, julförberedelser, klappjakt med mera. 

Helgen har varit en skön vilopaus med trevliga långfrukostar.

 Ägnat några timmar under söndagen med alla plugga lite Tyska. Sista lektionen i tyska var för två veckor sedan. Saknar den för jag har tyckt det varit riktigt roligt att ägna mig åt ett nytt språk. När det gäller språk finns det bara en sak som gäller, repetition och ännu mer repetition. Traggla och öva om och om igen. Fastnar lite mer för var gång. Man blir aldrig färdig med språk. Även när man kan ett språk så måste man se till att underhålla sina kunskaper genom att använda språket.

 Under lördagen drog det in en ny ganska rejäl snöstorm över Stockholmsområdet. Det syns inte så väl på den här bilden men snön yrde rejält med små intensiva flingor i kombination med starka vindar. Fick gå med luvan på jackan uppdragen för att skydda ansiktet mot snö och blåst. 

Tränade ett pass med Boxercise igen under helgen. Det är så himla skoj samtidigt som det är tuff träning för hela kroppen både vad gäller styrka och kondition. Man måste fokusera till max. Helt slut efter detta 75 minuters pass. Trött men lycklig.


 Snön vräkte ner hela lördagen och det kom ganska rejäla mängder märktes söndag morgon. Det var tung blötsnö då temperaturen legat kring nollan och strax däröver.


 Åkte hem till mina föräldar lördag kväll. Under hela december har det kommit rejäla mängder med snö som gett upphov till stora snövallar. Att skotta blötsnö är riktigt tungt och kämpigt. Rena vintervägen och vinterlandskapet som ni ser. Solen har inte kikat fram alls under helgen. En grå och blöt helg där man endast gått ut vid behov. Det lär fortsätta vara gråmulna dagar här framöver.

Började slå in några klappar också. Mysigt att dricka lite glögg och slå in paket. Tredje advent har passerat och nu är det som sagt inte långt kvar. Snart kommer C också hem vilket jag längtar mycket efter. Vi hinner bara ses kort innan jul eftersom han kommer hem för att dagen därpå åka söderut mot Karlskrona för att fira jul där med sin familj. Men vi får ses desto mer efter jul istället.

8 comments:

Saltistjejen said...

Otroligt vad mycket snö ni har nu! Så julfint det blir! Här är det tyvärr regn och dimma... :-(
Och visst är det fantastiskt med språk. Så roligt att du kommer att lära dig ett nytt språk nu.
Kramar!

Annika said...

Ja, jag hörde om er storm på lördagen.
Mamma och pappa var rädda att ens åka till min syster på Kungsholmen. De var rädda att bli stående i t-banan ngnstans.
men det gick bra, de sa att det varit GRYMT!!!
OCh tungt som bara den att gå i den snön.
Hoppas nu att det inte ska slaska bort, men jag har hört att det ska bli kallare igen.

KUL med tyskan, och att det går framåt för dig.
Snart är du där!! Snart får du börja tala tyska på heltid.
Ja, nästan då...
Sant, med språk blir man aldrig färdig. Jag är på intet sätt klar med engelskan, inte ens i närheten...

KRAMAR!!

Liz said...

Du haller dig verligen sysselsatt pa helgerna! Tyskan kommer kannas mycket lattare nar du val ar pa plats och far prata i vardagen. Pratar din man tyska? Da kan du ju fa hjalp dar eller ni far lara er tillsammans. Men det ar sant som du sager att man verkligen maste halla igang ett sprak. Jag kanner att min tyska borjar bli lite ringrostig, har knappt pratat alls det senaste aret, skriver gor jag en hel del till vanner men det ar sallan vi talas vid, dom har inte skype och vi har inte hemtelefon, tidsskillnad..men jag forsoker att lasa en hel del, det tycker jag ar viktigt pa alla sprak, att halla igang spraket pa.

Skont att du snart har mannen hemma igen, aven om ni firar jul pa varsit hall? Nar ar det tankt att flyttlasset ska ga?
Ha en fin vecka, Kram

Christina said...

Ja pust alltså, nu är det slutspurt!!
Vad härligt att du snart får hem mannen din!
Är lite nyfiken på hur vädret kommer bli nu när vi ska hem.... Hoppas det inte är för slaskigt. Några minusgrader och lite snö blir perfekt, jag beställer det :-)
Häftigt att du pluggar tyska, har du läst det innan i skolan eller är det första kontakten med språket?
Kram!

Anne-Marie said...

Som jag skrev på min blogg verkar vintern i Stockholm och norra Kalifornien likna varandra väldigt mycket. Helt otroligt så mycket snö som redan kommit hos er.
Kul att du är entusiastisk inför tyskan. Det tar ett tag att komma in i den. Jag har tappat i stort sett all tyska jag kunde och jag kunde både prata, skriva och stenografera! på tyska en gång i tiden.
Förstår att det är intensivt nu innan du flyttar.
Kram!

Desiree said...

Saltis, ja man inser att det faktiskt har kommit en hel del snö när man kollar på alla snövallar som bildats. Jag har länge funderat på att lära mig en del tyska men sådant blir ju inte av om man inte vet med sig att man behöver det eller ska ha det till något. Denna flytt har gett mig chansen till just detta vilket känns kul.
Kram!

Annika, inget väder man ville gå ut i direkt så dina föräldrar gjorde rätt som höll sig inomhus. Kombinationen av stark vind och snö gjorde det inte direkt behagligt att vara ute och promenera. Jag känner mig inte alls färdig med engelskan. Känner att jag aktivt måste hålla den vid liv genom att använda den så mycket som möjligt. Vill inte tappa för mycket. Din engelska borde vara nästintill lika bra som din svenska med tanke på hur länge du bott i USA nu.
Kram!

Liz, ja min man talar tyska så honom kan jag öva med. Jag håller verkligen med dig om att det är viktigt att läsa för att hålla ett språk igång. Försöker läsa nästan allt jag kan på engelska här för att bibehålla min engelska på samma nivå. Förstår att det inte är så lätt att hålla tyskan up to date genom att prata med vänner om de inte har Skype och med tidsskillnad och allt. Men bra och duktigt att du försöker läsa en del på tyska. Det är fantastiskt att kunna tala flera språk. Att kunna kommunicera med andra på deras språk är något som öppnar upp så mycket.
Kram!

Christina, jag tror du kan sikta in dig på perfekt vinterväder med några minusgrader och mer snö. Det är det som lovas i prognosen just nu iallafall. Ha en trevlig hemresa och ha en underbar jul i Svedala med nära och kära.
Kram!

Anne-Marie, ja nu är det verkligen vinterväder här. Har ni fått mycket snö också vid det här laget? Oj wow kunde du till och med stenografera på tyska, inte illa. Det ska bli skönt med lite julledigt snart.
Kram!

Lotta said...

Jag njuter av er snö! Det ser så juligt och mysigt ut. Glögg och paketinslagning passar extra bra med vitt utanför fönstret. Förstår att du saknar den blåa himlen också. Tänkte på dig i helgen.

Tack för dina fina ord och comfort blogg känslan - den hittar jag här hos dig!

Kraam!

Millan said...

Oj vad sno ni har! Det later som om mycket har smalt bort i Goteborg nu tyvarr. Blir kanske ingen vit jul dar. I bristol lar det definitivt inte bli nagon vit jul... ca 10-13 grader ar det just nu. Galet!

Harligt att C snart kommer hem! Forstar att du masta langta. Men det later som om du tar vara valdigt bra pa tiden i alla fall. Boxercise ar mitt favorittraningssatt (langt ord!). Sa himla skoj!! Och sa himla jobbigt. Man kanner verkligen att man jobbar nar man ar dar!

Kram!
Millan