Wednesday, December 26, 2012

Hej Mitt Vinterland

God Fortsättning till er alla. Hoppas ni har haft en riktigt go och mysig jul. En vit jul fick vi alla gånger. Snöflingorna dalade i luften redan på julafonsmorgon och det har fortsatt att snöa. Under morgonen och förmiddagen kom det stora mängder. Hela luften fylldes av vita virvlande flingor.

Tog en skön promenad idag. Vi har fått otroligt mycket snö som sagt men det är inte direkt kallt utan temperaturen har legat kring någon enstaka minusgrad idag.

 Trädgårdsbänken hemma hos mina föräldrar visar tydligt hur mycket snö vi fått på sistone.


 Småfåglarna är flitiga besökare och ser till att fylla på med all energi de kan få.


 Nyponen är vackra i sitt frusna tillstånd.


 Vitt och fluffigt vinterlandskap som vilar tyst och stilla.

 Lekparken är tom och övergiven med snötäckta gungor.


Allt är inbäddat i mjuk snö. 

 Mina föräldrars gata. Allt är inbäddat i tjocka lager av snö. Snövallarna är vid det här laget lika höga som många buskar och häckar. När det kommer så här mycket snö som det gjort idag så får man skotta båden en och två gånger om dagen.

 Det här lilla fågelhuset har Pappa snickrat och målat. Även fågelhusets tak behöver "skottas".


Det allra sista adventsljuset får brinna och sprida mysig stämning. Jag har njutit av god mat, skön långfrukost, en frisk långpromenad och ser nu fram emot en skön och mysig tv kväll. Jul i all ära men jag måste säga att jag ändå tycker att det är skönt att den är över. Det har varit livat och ganska omtumlande i år. Juldagen har varit en skön och avslappnad. Idag annandagen ska jag hem och bara ta det lojt.

7 comments:

Annika said...

God fortsättning!!
Ja, nog fick ni en VIT JUL!!
Underbara Bilder!!
Älskar allt som ligger nedbäddat i et vitt lager av fluff.
Kramar!!!

Lotta said...

God fortsättning kära Desiree!

Jag tycker om de här mellandagarna, det rör på sig igen men ändå är det lugn stämning. Lite uppladdning inför nyår snart. Så avis på snön. Tycker precis som Annika om att se allt det vita som lager av fluff.

Vi går på bio ikväll och senare väntas snö! Vi får se hur mycket det blir. Tycker amrisarna och jag har olika uppfattningar om vad som är mycket eller inte ;)

KRAM!

Anne said...

God fortsättning Desirre!
Ja, hej mitt vinterland är verkligen passande. Vilken vit jul ni fick, låter skönt att det inte varit så jättekallt heller utan några minus bara. Egentligen är kanske det bästa vädret? Några minus som gör snön håller sig kvar och inte blir det där äckliga slasket, samtidigt som några minus inte är särskilt kallt heller utan rätt "behagligt" för att vistas utomhus osv.
Vilket jättefint fågelhus din pappa gjort och målat. Det ser urproffsigt ut. Han måste ha väldiga konstnärliga talanger för det ser verkligen mycket vackert ut och målningen är imponerande.
Fåglarna verkar ha det gott hos dina föräldrar, de får både mat och husrum nu under vintern :)

KRAM

Anne-Marie said...

Stockholm och Weed liknar varandra väldigt mycket nu. Vi kanske inte har fullt lika mycket snö i Weed men inne i Mt Shasta lär det vara mycket stora snödrivor. Härligt med lediga dagar och att du nu har fått hem C under ett tag i alla fall. Kram!

LeeLee said...

Beautiful photos.

Desiree said...

Annika, tack så mycket. Det kom helt otroliga mängder snö här både julafton och juldagen. Sedan slog det tvärt om och började regna och töa här på annandagen. Men det ska frysa på igen och snöa mer. Så det är lite blandat väder nu. Men det var väldigt fint med all den fluffiga snön.
Kram!

Lotta, god fortsättning till dig också vännen. Jag hoppas ni får en riktigt härlig biokväll och att det virvlar snöflingor i luften då ni kommer ut från bion. Svårt att veta vad som anses som lite eller mycket. Men jag hoppas på att ni får lite så att det inte smälter bort med en gång utan så du hinner njuta en smula.
Kram!

Anne-Marie, många ställen i USA är inte så vana vid snö men jag vet att i dina trakter är man van vid stora mängder snö. Jag hoppas att vädrets makter lugnat sig något hos er med alla stormar ni haft på sistone. Det är vackert med snön men man vill ju gärna kunna ta sig utanför dörren vilket varit besvärligt hos er vad jag har förstått på dig.
God fortsättning och må vädrets makter lugna sig.
Kram!

LeeLee, thanks. We got a lot of snow here in Stockholm, Sweden.

Anne,tack. Det har varit rätt lagom kallt med några minusgrader. Men det vände tvärt och blev slask och plusgrader under annandagen. I natt har det regnat hela natten och sedan ska det frysa på här under eftermiddagen så det kommer bli glashalt. Pappa är väldigt duktig på att måla. Han målar en hel del tavlor. Jag önskar att jag hade ärvt lite av denna konstnärliga ådra men det har jag inte. Jag håller mig till kameralinsen.
Kram!

Anna, Fair and True said...

Det var så vackert förut och nu har nästan allt smällt bort :( Hoppas det kommer nytt!