Wednesday, December 19, 2012

Julmarknad i Filmstaden

 Jag har glömt visa lite bilder från julmarknaden i Gamla Filmstaden i Solna som jag besökte för några helger sedan. Det var ju här vi bodde i just detta område innan vi flyttade till USA. Detta var en lite annorlunda julmarknad. Lite film inspirerad med guidade visningar av området och lite matiné visningar. Jag hade förväntat mig mer av en traditionell julmarknad men förutom ätbara godsaker var det mest loppis och antikmarknad. Det var nog jag som inte hade läst på ordentligt. Hur som haver så var det nice att strosa omkring här lite även om jag inte hittade så mycket att köpa.

 Det enda jag köpte var ett gott nybakat bröd. Men det var väldigt gott.


 
 En kall dag med vacker nysnö.

 Här såldes det sockervadd. Spännande att kolla in hur de tvinnar socker vadden runt pinnen så att det växer och blir just en sådan där stor och fluffig boll av sötma.

 Så här stor blir den alltså då den är klar. Gillar ni sockervadd? Jag tyckte det var väldigt gott som barn men numer är jag inte så förtjust i det. Jag tycker nog att det ser vackrare ut än vad jag tycker det är gott att äta.


Popcorn från en gammal fin popcorn vagn. Är det matiné och film tema så är ju popcorn ett måste.

 Godis i alla former och färger. Det var många som flockades vid godis ståndet.

 Stickade mössor på prydlig rad. De var fina och allt möjligt annat som brukar finnas på loppis. Jag är ingen direkt loppis människa. Har svårt att se och finna fynd utan tycker att det mesta här ser ut som sådant som jag brukar se till att rensa ut ur mitt källarförråd.


 
 Det var härligt med de värmande eldarna som de hade fixat och placerat ut här och där. Riktigt skönt att stå och värma sig här några minuter då det var en kall kall vinterdag.


 Jag avslutade min dag på marknaden genom att gå och se den franska filmen "En oväntad vänskap" som var helt underbar. 

8 comments:

Annika said...

MYSIGT och lite annorlunda.
Jag gillar det!!
Sockervadd var nog nästan himmelriket då jag var barn men numera kan jag lätt avstå. Så SÖTT och s¨å kladdigt. Inte min grej längre. Men vackert ÄR det , och förstår att barn tycker om det.
Eldkorgar ÄR så vackra.
popcorn däremot ÄLSKAR jag!
Jag har hört sååå mkt gott om den franska filmen. jag vill också se den!!
Kram!!!

Desiree said...

Annika, sockervadd kan jag lätt hoppa över men popcorn är ju himla gott som du säger. Om du får chansen att se den där franska filmen så måste du se den. Så bra! Riktigt mysig film med MYCKET feel good känsla.
Kram!

Anonymous said...

However it's this type of awesome [URL=http://www.northfacedenalijacket.org/#812]north face denali jackets[/URL] that virtually any woman could quite possibly wear it obtainable and people may believe she actually is Trinity from The Matrix. Over the [URL=http://www.northfacedenalijacket.org/#1099]north face denali sale[/URL] Foil Heat, one of our women of all ages evaluators didn't get over all the flexible sleeves coupled with the warm vest-like baffled-down core. The girl stayed nice try not to feel like a good marshmallow .

Anonymous said...

They are often appreciated all over the world for their good quality and styles. [URL=http://www.northfacetriclimate.org/#814]north face outlet online[/URL] can be obtained either way of those women and men; what's more there exists one more category for children. These kinds of Jackets can be obtained in lots of colors, variations and models. Varied Jackets have diverse capacity chilly. Some are there to be able to cater the extreme colds within snow and several [URL=http://www.northfacetriclimate.org/#1351]www.northfacetriclimate.org[/URL] proven to have on as being a manner addition.

Liz said...

Min blick stannade pa skylten dar det star "saffrans vaffla med lingon gradde" Mums det sag gott ut! Sockervadd, nej tack, popcorn - JA! Fast helst bara saltade och inte massa smor pa...hua! Inte latt att dela pase med mig pa bion! Chris tyckte att han skulle vara snall och bad tjejen senast att hon skulle skippa smoret men ha pa lite mer salt nar vi var pa bio. Hmmm, hon visste nog inte vad hon skulle tro for hon hallde nog i flera matskedar salt. Gick inte att ata, inte ens for mig som gillar salt. Remmarna pa marknaden, sa gott, dar hade jag bunkrat upp..

Ha en fin fredag, hoppas du inte har for mycket julhets kvar!
Kram

Millan said...

Ah det ser verkligen mysigt ut. Svenskarna kan verkligen det dar med marknader och julemys!! Bra mycket battre an har maste jag saga ...

Ville bara passa pa att onska dig o C en riktigt fin jul! Vi aker till sverige imorgon och jag gissar att det blir daligt med internetanvandning for mig da.
Vi hors igen nasta ar!
Stor kram

Desiree said...

Liz, saffransvåfflor med lingongrädde är säkert jättegott även om jag inte fick chansen att smaka denna gången. Jag gillar mina popcorn precis som du utan smör men med salt på. Självklart får det ju inte bli för mycket salt utan lagom.
Kram!

Millan, tack så mycket. En riktigt god jul till dig och din familj och ett gott nytt år. Jag hoppas ni får en supermysig jul på alla sätt. Njut av Sverige och att få fira med alla nära och kära.
En stor varm kram till dig.

Anna, Fair and True said...

Mysig miljö ändå för en julmarknad även om marknaden i sig kanske var tråkig.