Monday, December 31, 2012

Gott Nytt År

Jag vill börja med att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År! 
Årets sista dag är här och eftersom jag visat lite bilder från andra halvan på 2012 så tänkte jag att jag skulle välja ut några bilder även från första halvan på året och visa.

I mars gjorde vi en road trip i Kalifornien. Helt fantastisk känsla att köra cab här längst med den smala slingriga Hwy 1 som går längst med kusten. Otroligt maffigt. Kameran låg i mitt knä och gick varm mest hela tiden.

 Jag blev mäkta imponerad av de höga och väldigt väldigt stora Red Wood träden. Kände mig som en liten liten myra i dinosaurieskogen.
 Hur mycket man än lutade sig bakåt så var det näst intill omöjligt att se toppen på dessa bjässar till träd.


Något vi inte riktigt räknat med var hur mycket snö det var kvar uppe i bergen i Kalifornien. Men däremot så var det skön och vacker vår nere i dalarna.


 Yosemite National Park, så vacker så man nästan tappade andan ibland. Även om vi fick tampas med en del snö så var det värt att befinna sig här då det fortfarande var off season och inte så många turister. Naturupplevelsen här är storslagen till max!


 Jag njöt av att tassa upp tidigt och smyga ner på beachen då vi fortsatte söderut längst med Hwy 1. Alldeles ljuvligt sätt att starta dagen med att få hälsa solen godmorgon då den stiger över horizonten och man får njuta av en löprunda på stranden helt för sig själv.


 De söta sälarna låg och njöt av solen på sina ställen då vi kom längre söderut i Kalifornien. Road trip, fotografering och storslagen natur - bättre kan man inte ha det och det är ett av våra favorit intressen.


 Besökte några av Kaliforniens Missions. Jättefina kloster.


 Det blev några National Parker vi kunde pricka av längst med denna road trip. Längst ner i södra Kalifornien fick vi njuta av värmen i Joshua Tree National Park. Dessa kaktusliknande träd är otroligt coola.

 Tillbaka i Sverige och dags att möta våren med majeld. Hejdå vintern och välkommen våren.


 Vår på riktigt blev det då körbärstträden stod i blom. Vi hann njuta av de vackra rosa blommorna här i Hammarbysjöstad. Så vackert att man vill stanna tiden och inte låta det ta slut så snabbt.


 Under pingsten for vi ner till Blekinge och hade några mysiga och trevliga försommardagar hos C´s föräldarar på Gården och Torpet.

 Vår tioåriga bröllopsdag firade vi storslaget på Mattias Dahlgrens Matsalen på Grand Hotel. En upplevelse för för alla sinnen.Aldrig tidigare har jag njutit och imponerats så av en helkväll av god mat i absolut toppklass.


 Mycket av sommaren 2012 regnade bort så det gällde att ta vara på tillfällena då solen visade sig innan de mörka molen åter tornade upp sig på himmelen.


 Det mesta av vår midsommar regnade bort då vi firade på Västkusten med vänner. Vi njöt desstomer av goda vänners sällskap och goda jordgubbar.

 Då C var ute på segelbåten och regattan med killarna så fick jag tillfälle att njuta av fina promenader i Stockholms skymingen med min kamera.Stockholm är riktigt vackert och det är något nästintill magiskt vackert med dessa ljusa sommarkvällar och nätter. Man vill fånga dem och ta tillvara på dem så jag försökte fånga dem på bild.


 Fina, sköna långpromenader längst med vattnet i skymingen i Hammarbysjöstad.
När vi sedan i slutet på sommaren flyttade till Solna så fick jag tillbringa flera stunder på ett av mina smultronställen här i Stockholm och cykla upp till Ulriksdals slottsträdgård som alltid är vackert.


När jag tittar tillbaka på det gångna året så får jag nästan nypa mig själv i armen. Det har varit ett år fyllt av underbara händelser. Vi har fått glädjas och sådant som vi älskar. Vi har fått många fina stunder med vänner och familj. Jag skrev en liten önskelista eller lista om förhoppningar för 2012 och nu när jag tog fram den insåg jag att det allra mesta på min lista har gått i uppfyllelse. Känner mig otroligt lycklig lottad. 


Ikväll tar vi avsked av 2012 och firar in det nya året med god middag och bubbel i glasen tillsammans med C´s syster och hennes familj ute i Tullinge. Jag hoppas ni alla får en fin kväll och en bra start på det nya året.


Ett riktigt GOTT NYTT ÅR till er alla!

9 comments:

Annika said...

Gott Nytt År till dig, min kära, kära bloggvän!!!
Precis som du tänker jag vika ett inlägg åt årets fösta sex månader senare i veckan.
Det är roligt att se tillbaka!
OCH ni hann ju med en hel del under den första halvan av 2012 också!
Fina Bilder!!
Underbara.
OCH snart bär det av till Basel. STORT!!!
Stora nyaårskramar till dig, bästa Desiree!!!

Suzesan said...

GOTT Nytt År Desiree och tack för 2012.

Med dina bilder har jag rest överallt;) Precis nästan likadan upplevelse har min son haft på just de ställena i Kalifornien som du med Yosmite och Joshua NP. Åh nu är det bara tre dagar kvar TILL han kommer hem till SVERIGE. Han har varit borta sen augusti.
Tänk att det blev ett sånt vilosamt år med vänner och resor och och allt härligt...för er nu när ni ska bryta upp igen och flytta.

Jag önskar det allra bästa till dig och din man på 2013. Lycka och ännu mer kärlek.

Härlig sammanfattning och underbara bilder:)

Kram
/Susanne

Taina said...

Gott Nytt År Desiree! Du har ju ett spännande kapitel framför dig.

Nyårskram till dig från mig ;)

Lotta said...

Kära Desiree,

Jag läste just dina radar du skrivit till mig...och tårarna kom!

Tack för allt underbart. Du är så speciell och jag är fantastisk glad att vi träffats.

2013 blir ett spännande år!

Frohes Neues Jahr!

Liebe,

Lotta

Anne-Marie said...

Gott Nytt År fina Desiree! Helt fantastiskt så mycket ni har hunnit med under 2012 och att vi får följa med här på bloggen. :) Jätteroligt att vi hann ses i Stockholm i maj. Stor kram!

Marianne said...

God fortsättning kära Desirée! 2013 blir verkligen ett händelserikt år för dig, jag hoppas innerligt att alla upplevelser ska vara bra!

Och som du vet att jag tycker, du om någon kan verkligen fånga Stockholms själ med kameran!

Stora kramar!

Saltistjejen said...

Ett riktigt fint 2013 önskar jag dig och C!! Det kommer bli ett superspännande år för er båda med nytt land och nya möjligheter!
:-)
Själv tycker jag det ska bli roligt att få följa din "nya resa" på bloggen.
KRAM!

Desiree said...

Annika, tack finaste vännen. Jag ser fram emot ditt inlägg om de första 6 månaderna på året. Ja snart bär det av mot Basel och nya äventyr.
Kramar!

Suzesan, tack så mycket. Vad roligt att din son fick chansen att resa till dessa fantastiska platser och att få resa runt så pass länge. Resor och möten berikar som sagt på många sätt. Må du få ett riktig gott 2013,
Kramar!

Taina, ett riktig Gott Nytt År till dig också och en stor nyårskram tillbaka.

Lotta, jag är så glad att jag lärt känna dig. Jag hoppas att det blir fler tillfällen att ses vart i världen det nu blir nästa gång.
Kramar!

Anne-Marie, ett riktigt gott nytt år till dig. Må detta året bli ett bra år för dig.
Kram!

Marianne, tack. Nu får jag försöka fånga Basels själ med min kamera istället :-)
En god start på nya året till dig och maken.

Saltis, tack. Det ska bli minst lika roligt att få dela med sig av de nya äventyr som väntar oss.
Kram!

Anna, Fair and True said...

Så många vackra bilder som vanligt! Gillade särskilt den på majelden samt Stockholmsbilderna :)