Friday, December 28, 2012

Fredags Galleri

Sista fredags galleriet för december månad och även för 2012. Passar på att tacka Västmanländskan för mycket bra och trevliga fredags teman. Här kommer en halvårskoll med bilder på allt som hänt under andra hälften på året. En liten sammanfattning och nyårskrönika.

 Vi såg till att fira 4th of July även detta året och ta vara på våra amerikanska traditioner och högtidsdagar. Även årets Independece Day firande blev mycket lyckat med goda ny grillade burgare och en härlig mix av vänner i Hammarbysjöstad.

 Detta året har varit ett gott musik år för mig med en stor portion härlig Country musik. Har fått njuta av mycket live Country. I augusti var jag och C på Lady Antebellums konsert på Djurgården. Denna konsert var en av de bästa jag någonsin varit på. Det uppstod en alldeles speciell känsla mellan bandet och publiken. När konserten var över svävade jag på lyckliga moln.


 I augusti flyttade vi från Hammarbysjöstad in till vår nya lägenhet i Frösunda, Solna. Efter att ha hyrt i andra hand i nästan två år så slog vi till och köpte en egen lya. Vi hann ju nätt och jämt flytta in och packa ur sista kartongen då C fick sitt jobb kontrakt från Schweiz. Även om vi precis köpt lägenhet så tog vi emot dessa nyheter med stor glädje.


 Familjebröllop var också något vi fick glädjen att uppleva denna sommar. C´s kusin Kristoffer gifte sig med sin Jessica på Gotland i mitten på augusti. Ett ljuvligt vackert strandbröllop.De hade vädrets makter med sig och solen både sken och värmde. Ett riktigt vackert och alldeles underbart sagobröllop.

En av årets höjdpunkter för mig och C blev i år resan till Alabama. Tillbaka till Sweet Home Alabama och våra kära vänner Kim och Mike. Vi njöt för fulla muggar av att få lite sol och värme som vi inte hade fått mycket av denna sommar i Sverige. Vi njöt av att få lite semester som vi inte heller hade fått tidigare under sommaren då vi inte vetat hur det skulle bli med jobb för C då hans kontrakt gick ut under slutet på sommaren. Vi hade därför valt att avvakta med semester fram tills vi visste vad som skulle hända. Vi njöt alldels extra av att bara tillbringa tid med familjen G. Även om vi varit väldigt goda vänner innan så kändes det även som att vi fördjupade vår vänskap ytterligare under denna resa på många sätt.
 Vi for med Kim och Mike till Country musikens huvudstad nr 1 - Nashville, TN. Jag var i sjunde himlen. Jag fick handla två par nya boots! Jag fick njuta av massor med underbar country musik. 

 Vi fick uppleva vår första live NFL fotbolls match i Nashville där New England Patriots sopade mattan för Tennessee Titans. Väldigt coolt att få uppleva en fotobolls match live på det här sättet.


 I september kom hösten till Stockholm. September bjöd på ganska många soliga och otroligt fina höstdagar med färgsprakande löv som prasslade härligt under fötterna.

 C började på sitt nya jobb i Schweiz första oktober och jag stannade kvar i Stockholm på egen hand. Det kändes tomt i början men gick ändå ganska bra. Det är ibland härligt på sitt sätt att faktiskt få längta efter varandra lite extra. Jag njöt av många långa promenader i höstsolen.


 I slutet på oktober åkte jag ner till Basel, Schweiz för att hälsa på min C och för att även hälsa på min nya hemstad. Spännande och lite nervöst. Jag fattade tycke för Basel med en gång. Att promenera här längst med Rhen floden är väldigt vackert. Basel har mycket charm och jag tror att vi kommer att kunna trivas utmärkt här.


 Det finns mycket nytt att upptäcka. Ostbutiker är något som det finns gott om i Schweiz. Det produceras över 400 olika sorters ost här. Vi ser fram emot att upptäcka inte bara Schweiz utan också en hel del av Europa nu när vi komemr att bo mitt i den Europeiska kontinenten. Jag ser fram emot många nya äventyr och upptäckter.


 I november var det ny Country konsert att se fram emot då Brad Paisley kom till Stockholm och spelade på Stockholm Waterfront. Jag var där med C´s kusin A. Vi fick riktigt bra platser längst framme vid scen. Jag tog måååånga bilder med kameran.


 Sedan kom december och snöflingorna virvlade i luften för att mjukt landa på marken. Stockholms många julmarknader öppnade. Jag har njutit av alla fina hantverk, goa lussekatter och värmande glögg.Jag önskar er alla ett riktigt härligt avslut på veckan och på den lilla återstoden som är kvar av detta året. 

Jag avslutar denna fredag med ett citat och några ord som är väl värda att suga åt sig och ta in.


"It is a miracle if you can find true friends, and it is a miracle if you have enough food to eat, and it is a miracle if you get to spend your days and evenings doing whatever it is you like to do, and the holiday season—like all the other seasons—is a good time not only to tell stories of miracles, but to think about the miracles in your own life, and to be grateful for them." —Lemony Snicket, The Lump of Coal

10 comments:

Christina said...

Vilken fin halvårskrönika!! Tänk så mycket härligt som har hänt detta halvår! Jag är så glad att jag får följa din livsresa här på bloggen! Önskar dig ett minst lika bra 2013!! Stor kram!

Annika said...

Jättekul att kolla in denna halvårskrönika. Jag älskar det här temat.
Ja, det har verkligen hänt mkt i ditt liv på detta halvår, resor, lgh-köp och så ny flytt inom mkt snar framtid till Schweiz!
COOLT!!
Kramar!!!

olgakatt said...

När det väl händer så går det med rasande fart! Lycka till med det nya kapitlet i Basel!

Charlie sa ... said...

Underbar halvårskrönika. Njutning. Har läst och hoppats att det inte skulle ta slut.

Det fortsätter att hända saker i ert spännande liv. Vi är så glada att vi får följa med och dela era äventyr.

2013 blir fantastiskt!

kram
Lotta

Desiree said...

Christina, tack. Jag gillar din blogg jättemycket. Jag hoppas att vi någon gång får chansen att ses för vi verkar gilla mycket av samma saker här i livet. Dina foton är något jag alltid njuter av och som är en fin inspirationskälla för mig.
Må ditt 2013 blir ett riktigt bra år.
Kram!

Annika, ja absolut. Gillar verkligen detta med halvårstema. Himla kul att få se vad alla har gjort under senaste halvåret och även kul att själv få sätta ihop en egen summering och inse allt man hunnit med.
Kramar!

Olgakatt,tack så mycket.
Kram!

Lotta, ja må 2013 bli ett fantastiskt år på alla sätt.
Nu bär det av mot nya äventyr iallafall.
Kram!

Taina said...

Fint citat! Man skulle behöva stanna upp och reflektera lite oftare bara.

Tänk vilket spännande halvår du har haft och vilket halvår du har FRAMFÖR dig!!! Snart drar du, jihaaa!

Önskar dig ett gott slut på det gamla året och ett gott nytt år!!!

Kramar!

Desiree said...

Taina, ja det tycker jag också. Ibland är det så lätt att tillvaron bara rusar på och det är lätt hänt att man tar allt för mycket för givet. Ja nu känns det allt pirrigt med halvåret som ligger framför mig men det känns härligt nervkittland på ett bra sätt.
Kram och riktigt gott nytt år till dig och din familj.

Anne-Marie said...

Oj vad mycket du har gjort under det senaste halvåret. Det känns som om du har levt många år bara under de 6 månanderna. :) Och så mycket du har rest. Väldigt fint citat och tänkvärt. Ibland är det viktigt att stanna upp och fundera. Kram!

Liz said...

Vilket halvar du hunnit med, och vilket ar med for den delen. Ar glad att jag hittade till dig i varas da du kommit att bli en favorit hos mig. Kommer med gladje fortsatta folja dina aventyr i det kommande aret med flytten till Schweiz, mitt alskade Schweiz som ligger mig sa varmt om hjartat!

Da jag inte vet om jag hinner blogga imorgon, vill jag passa pa att onska dig och din man ett fint avslut pa detta aret och ett alldeles fantastiskt gott nytt ar! May all your dreams and hopes for the future come true!
Stora kramar!

Anna, Fair and True said...

Stor förändring här på slutet! Hur har det gått med jobbletandet för dig förresten?