Tuesday, December 11, 2012

Glittrigt och Festligt

                                    
Igår var det glitter och glamour som vilade över midvinter natten i Stockholm. då det var Nobelprisutdelning och Nobelfest. Jag följde festligheterna från min soffa.Älskar att spana in alla tjusiga klänningar, vackra frisyrer och den eleganta menyn.En dröm för mig skulle att någon gång få gå på just den här festen. Inte så höga odds att det droppar in en inbjudan men man kan alltid drömma lite.

Förra året fick vi gå på självaste prisutdelningen i konserthuset. Det kändes fantastiskt kul. Högtydligt och vackert speciellt som Sverige fanns representerat bland pristagarna (Tomas Tranströmer).

Det är mycket annat som glittrar just nu i december mörkret förutom Nobelfestligheterna i stadshuset. Massor med fina glittriga julkulor i härliga färger finns det gott om.

Julshoppingen pågår för fullt och lär bli ännu mer intensiv dessto närmre det lackar mot jul. Inser att jag själv inte alls är klar med min julshopping. Har fixat några klappar men har några kvar. I år kommer vi fira större. Min bror, hans familj kommer för att fira med oss i år.

 Nu blommar många av de väldigt fina julblommorna som dessa ståtliga Amaryllisar.


 Fina Hyacinter som doftar ljuvligt.


 Fler vackra Amaryllisar. Snövita, mörkröda, rosaskimmrande och polkafärgade som dessa. De finns i många olika varianter.


 Stockholm behåller sin vinterskrud. Kylan har ett fast grepp  om Sverige känns det som just nu. Inte många timmar med dagsljus nu. Midvinternatten är lång och kall. Det är tungt att ta sig upp på morgonen. Vi närmar oss snabbt vintersolståndet. Men denna vecka är en vecka av ljus och festligheter med både Nobelfirande och luciafirande.


Bakade klassisk mjuk pepparkaka i helgen. Använde min Amerikanska bakform och blev väldigt nöjd med resultatet. Firade andra advent med en sådan här ljuvlig liten munsbit med lite varm och go glögg.

8 comments:

Taina said...

Jag missade Nobelfirandet igår! Hade givetvis kunnat tittat på Svt Play men det blev för sent och då var Livesändningen redan slut. Får kolla på inspelningen istället. Brukade också kolla in alla klänningar, människor, underhållningen osv.

Oj vad fina de där polkagrisfärgade amaryllisen är!!

Dina bakverk ser SÅ goda ut!

Ja visst har ni fått snö OCH kyla. Det är ju så det ska vara den här tiden på året. Mysigt. Önskar vi hade lite snö nu.

Kramar!!!

Saltistjejen said...

Så fina bilder! Stockholm nu är verkligen vackert i sin vinterskrud! Och jag missade också Nobelfesten igår. Jag visste att det var Nobeldagen men hade ingen tid att se. Vad fina dina pepparkakor blev! Ser otroligt proffsiga ut!
Kramar!!

Charlie sa ... said...

Älskar dina bilder som sprider stämning och får mitt hjärta att klappa lite extra snabbt. Den här veckan med både Nobel, Lucia, julmarknader som sjuder (bland annat Rosendal) får mig att längta så enormt till mitt svenska hemma. Med all snö som ligger över huvudstaden är det magiskt vackert. Luciamorgonen väcker många minnen. Nu vill jag vara i Stockholm!


Underbara små pepparkakor du gjort.

Kram!

Annika said...

Ja, vad fint det var. Jag tittade på delar via SVT Play.
Roligast är alla klänningar, och allt glam.
Maten, och när de kommer in i Blå Hallen.
Det är PAMPIGT och storslaget och läckert.

TACK för alla bilder.
De är sååå fina.
Ja, jag skulle också vilja vara hemma nu,
Lucia på torsdag. Himmel vad HÄRLIGT!!
SAKNAR!!!!
Kramar!!!

Desiree said...

Taina, går alltid att kolla in firandet i efterskott på SVT play. Då kan du också spola fram när du känner för. Jag älskar alltid att kolla in alla fina kläder och frisyrer med mera. Det är verkligen vinter här på allvar. Det spås att vi kommer att få en vit jul i år stod det i tidningen idag.
Kram!

Saltis, lätt missat om man inte bor i Sverige. Men sändningen dominerade mycket av tv kvällen igår så det var nästan omöjligt att missa om man slog på tv:n här. Jag kollar mer än gärna. Gillar sådant här.
Bakade som sagt i min Amerikanska form som jag inte provat innan och blev mycket nöjd med resultatet. Jag köpte formen precis innan vi skulle flytta hem. Passade på då man inte alls hittar lika mycket sådant här i Sverige.
Kram!

Lotta, ja detta är verkligen en glittrig vinter fest vecka. Tror nog att detta är min favoritvecka i december med både luciafirande och Nobelfirande. Att Stockholm just nu befinner sig i vackraste vinterskrud tror jag gav en extra dimension av stan för nobelpristagarna och deras anhöriga.
Kram!

Annika, håller helt med dig. Kul och festligt med allt glam från Nobelfesten. Lite lucia ser jag också fram emot. Kommer att ha lite Lusse firande på jobbet så det ska bli mysigt och trevligt.
Kram!

Anne said...

Håller med, jättekul spana in allting kring Nobelfesten. Jag kollade just igenom samlade bilder från igår. Tycker prinsessan Madeleines klänning var jättefin. Silvia var också riktigt flott. Även Victoria (tycker dock hennes klänning var sämst av de tre kungadamerna). Corazza Bildt är ju bara för cool, hennes hår såg ut att vara en meter högt och sprayat med x-antal sprayflaskor men det såg häftigt ut tillsammans med klänningen. Sådär galet det blir läckert på nåt sätt.
Som jag skrev på FB, dina mjuka pepparkakor blev verkligen jättefina. Proffsigt!
KRAMIS

Anne-Marie said...

Tänk att det har blivit en sådan vinter i Stockholm. Så tidigt. Snön lyser upp i alla fall en del så alltid något positivt. :)
Tittade litet via SvT Play och kollade DN - vår kungafamilj såg riktigt fin och välklädd ut. Såg att man kommenterade Carl Philips skägg.
Mjuk pepparkaka kan vara väldigt gott. Din ser mycket god ut. :) Kram!

Desiree said...

Anne, Maddes klänning talade de om en del. Den stack ut eftersom den var ärmlös. Det skulle enligt kommentatorn vara "Amerikansk stil".
Silvias var väldigt fin. Jag gillade Viktorias också måste jag säga. Tycker både färgen och paljetterna var fina. Corazza Bildt verkar alltid sticka ut i mängden också. Minns förra året då vi var på prisutdelningen och hon satt bland de främre raderna och hade något väldigt färgglatt på sig och lite annorlunda. Det är hennes stil vilket är helt ok.
Tack.
Kram!

Anne-Marie, jag måste säga att jag missade Carl-Philip och hans skägg. Men det är ju så trendigt och inne med skägg bland unga män nu så det ska väl han också ha som alla andra :-)
Det är MYCKET snö nu. Det kom ännu mer igår. Blivit stora vallar vid alla vägar och trottoarer där man skottat.
Kram!