Thursday, November 10, 2011

FredagstemaFriday, Friday, underbara dag. Ny fredag och nytt tema från Pettas Karin på Åland. Dagens ämne är Tankar om trender. Jag skrev faktiskt detta inlägg ganska nyligen då jag funderade på just trender. Alabama kände inte så trendigt. Det var inte här man plockade upp de senaste trenderna. Stockholm är däremot en trendig stad. Folk är väldigt medvetna om trender och mode. Stockholmarna plockar gärna upp de senaste testar. Det som där emot är tråkigt med Stockholm är att när en trend slår igenom så kör ALLA med vad som just då råkar vara trendigt och inne. Senaste trenderna blir så otroligt homogena att det näst intill blir tråkigt. Jag skulle önska att det fanns mer utrymme för alternativ och variation och fler olika trender samtidigt. Men man måste ju inte haka på alla trender. Man plockar det man gillar och skippar resten. Man måste inte heller köra på den senaste trenden heller för den delen. Jag känner att jag blivit mindre känslig för att känna tryck att haka på senaste trenden efter att ha kommit ifrån Stockholm några år. Känner mig mer avslappnad då det kommer till trender.


Annars är helgen ganska busy. Fullt med inplanerade aktiviteter redan. Ikväll kommer C´s föräldrar på middag hos oss då de är uppe i Stockholm. Imorgon kväll ska de hem till vänner på fest och då har vi lovat att vara lite hundvakter. Söndag är det ju matmässan, Mitt Kök som ska bli jättekul att gå på. Lördag ska jag till optikern också för att göra den årliga syn undersökningen. Det är dags för nya linser. Jag hade ett ganska stort förråd med mig från USA men nu börjar det sina i boxarna. Ikväll blir det lite Italienskt vi planerar att bjuda svärföräldrarna på. En risotto av något slag. Är det någon som har ett favorit recept på risotto får ni gärna dela med er av receptet eller länk.

Lite bilder med novembersol från Stockholm som det var igår. Idag har det varit rätt tät dimma så det är mycket mer typiskt novemberväder idag. Gjorde ett pit stop på mitt favvo café (V Street Coffee). Idag var det dessutom betydligt kyligare än på länge så det var perfekt med ett litet pit stop där jag fick värma mig med en god kopp cappuchino. Juldekorationerna har börjat komma upp nu på Stockholmsgator och det ser vackert ut. Väldigt lugnt ute innan rusningen kommer igång. Jag åker tidigare nu och cyklar hemifrån redan vid 7 på morgonen.
Ha en toppenfin helg allihop!

11 comments:

Millan said...

Det later som en himla mysig helg tycker jag! Jag alskar risotto och en ratt som vi gjort flera ganger ar den har:

http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen/?p=20385

Gott!!

Kram!

Annika said...

Jajamen, du vet att jag skriver under på allt du skriver idag.
Jag har också blivit mkt mer avslappnad i mitt förhållande till trender, och det är skönt!
Det verkar som om ni har en jättemysig helg inplanerad!
Kul med middag och mässa!
Kram!!

Saltistjejen said...

Ja Stockholm och svenskar i allmänhet är väldigt trendkänsliga. Kul på ett sätt, men som du säger blir det lätt enormt TRIST också. Så enformigt. Alla klädda likadant, endast sådana kläder att köpa i alla affärer, och detta gäller även inredning. Inte enbart kläder. Jag bryr mig inte så mycket om trender. Ibland önskar jag att jag borde göra det, och försöker väl då och då men ofta blir det inte så mycket med det. Jag tycker dock det är skönt här i USA (även i NYC!) att det är större variation på folks sätt att klä sig och inreda sina hem. Man känner sig i stort sett aldrig fel. :-)
Ha nu en jättefin helg!
KRAM!

Fröken fräken said...

Jag kan tycka att det är kul att komma hem och shoppa lite trendigare kläder eftersom det inte är så trendigt här.

Jag älskar risotto och tror nästan jag ska va en copycat och laga det idag också.
http://www.williams-sonoma.com/recipe/butternut-squash-risotto.html
Jag har använt mig av detta recept förut och det är gott.

Kram

Annika said...

Nu ar det val lite sent pa dagen i Sverige men har ar mitt recept pa risotto med savoy cabbage. Pa engelska for enkelhetens skull:
6 cups vegtble stock
1/2 medium savoy cabbage head
1 medium onion minced
2 garlic cloves
2 tblspns butter
1 1/2 cup arborio rice
1/2 cup freshly grated parmigiano-reggiano cheese
salt and pepper

blanch cabbage in a large pot of water.

remove tough outer leaves of cabbage, remove core and stem. Slice cabbage crosswise in very thin strips - ab. 5 cups.
blanch cabbage, drain and set aside.

heat oil in heavy-bottomed pot. Add onion and saute until slightly softened - 3 min.

add garlic and cook 30 secs.

add butter and cabbage - cook until cabbage starts turning brown, ab. 15 minutes.

stir in rice with wooden spoon, cook 1 min.

add the broth, a half cup at a time, stirring it in until it is absorbed by the rice - continue until rice is creamy and soft but still a bit al dente. Use hot water if out of stock.

remove the pot from the heat, stir in some more butter and the parmesan cheese. Salt and pepper to taste.

ett bra tillagg till det har (vegetariskt) ar fyllda bifftomater med pesto, strobrod och riven ost - i ugn i ca. 15 min (eller mindre beroende pa storlek). Det behovs lite farg pa maltiden for sjalva risotton ser ganska intetsagande ut - men god!

Desiree said...

Millan, tack för länken. Det verkar finnas mycket gott på den matbloggen så jag förstår att du gillar den. Den har jag lagt till bland mina bokmärken nu.
Ha en bra inledan på helgen.
Kram!

Annika, det är faktiskt himla skönt att inte känna att man måste haka på varenda trend för att vara rätt. Kanske blir man mer avslappnad både med åldern och med att ha bott på andra ställen som inte alls är lika trendkänsliga.
Ha en riktigt fin helg du också.
KRam!

Saltis, ja det är inte bara kläder utan heminredning och annat som går under starka trender här. Även om NY är en riktigt trendig stad så finns det ändå utrymme för så mycket olika trender och stilar samtidigt att man kan haka på det ena eller andra eller skippa helt. Det blir aldrig tråkigt.
Kramis!

FrökenFräken, du får mer än gärna vara copy cat. Risotto är riktigt gott. Tack för receptet från Williams Sonoma. Jag älskar butternut squash så detta ska jag ta och skriva ut och kommer absolut att laga.
Ha en god kväll med din risotto.
Kram!

Annika, mums ditt risotto recept lät också väldigt gott och jag tar mer än gärna och provar det också. Tack så hemskt mycket för att du tog dig tid att skriva ner det och ge det till mig.
Ha en riktigt skön helg.
Kram!

Lotta said...

Mmmm....gillar er busy weekend!

Tycker om dina tankar och det du skriver om trender. Håller verkligen med dig!

Det är så skönt att vara den man är, kunna slappna av och inte känna press. Heminredning är hett hett hett uppfattar jag det som i Sverige. Det var det även innan vi flyttade men när jag tittar på Hemnet och mäklarannonser, är det så tydligt att det är en helt annan stil än när man går in på mäklarsidorna här. Ja, du vet ju hur diverse hemmen kan vara.
Det är bra, det är skönt.

Lycka till med risotton. Alltid rätt med en krämig risotto ;)

Varm kram och trevlig helg!

Anne-Marie said...

Det har slagit mig varenda gång jag kommer till Stockholm att folk ser så lika ut. Visst klär sig folk snyggt, men det är, precis som du säger, litet trist också att alla skall se likadana ut. Jag gillar den större mångfalden i USA och i mina trakter är vi nog så otrendiga som det bara går. :) Ni verkar ha en fullbokad och trevlig helg framför er. Kramar!

Taina said...

De flesta skriver just om denna likformighet i Stockholm (Sverige) och jag kan inget annat än hålla med där. Upplever det så tydligt de ggr jag åker till Sverige. Bella känner av trycket sedan hon flyttade tillbaka till Sverige, men så är hon bara 18, snart 19, och det är väl just den åldersgruppen trendsättarna sätter sina tänder i. Och vad DYRT det blir att försöka hänga med då! Det tycker i alla fall Bella. Kläder är ju inte speciellt billigt i Svedala.

Ha en mysig helg!

KRAM

Desiree said...

Lotta, du har så rätt att det alltid är rätt med en krämig risotto. Den blev väldigt lyckad som vi gjorde igår. Även de italienska mandelskorporna och dessertvinet gick hem.
Ha en bra helg.

Anne-Marie, ja det blir allt lite tråkigt då det är bara en sak i taget som gäller. Ha en underbar födelsedag och hoppas du får en riktigt trevlig dag.
Kram!

Taina, jag förstår att det måste vara jobbigt för Bella på många sätt. Det är som du säger just den åldern då trender är som viktigast och det gäller att vara rätt och passa in. Dyrt blir också tyvärr. Hoppas att hon vågar köra lite annat och säga att detta är trendigt i USA iallafall. Hon får passa på att handla lite kläder då hon kommer till er för att fira jul.
Ha en bra helg.

Pettas said...

Trender när de är som tråkigast, är just när alla blir likriktade, snudd på hjärntvättade och inte vågar sticka ut från mängden. Det märker vi av vi också, nära Stockholm som vi är.

Ha en fin helg!
Karinkram!