Monday, November 7, 2011

Höstfint

Om man bortser från mörkret så har den här hösten annars varit mycket bättre än förra. Mörkret kommer man tyvärr inte ifrån på dessa bredgrader. Förra året var det riktigt kallt vid det här laget och snön hade kommit som sedan låg kvar hela vintern. Detta året har det däremot varit en mild höst. Det är något som glädjer mig. Jag är tacksam för varje dag som går som jag slipper bylsa på mig en massa tjocka vinterkläder, som jag kan fortsätta ha på mig mina gympaskor, och som jag framför allt kan fortsätta cykla till och från jobbet. Så skönt att slippa trängseln i tunnelbanan och att dessutom behöva betala 800 kr per månad för SL-kortet. Nu får jag vardagsmotion och spar pengar :-)

Jag passade på och tog lite kort någon av dessa fina soliga höstdagar och så här såg det ut då.Senaste dagar har det varit ganska mulet väder men dess för innan så har det varit många fina soliga dagar. En vacker och härlig höst med fina färger. Rönnbär och löv som prasslar under fötterna.
Det finns fortfarande en hel del löv kvar på marken men det blir allt mindre och mindre kvar på träden. Det milda och sköna vädret med ca 10 grader ser ut att fortsätta ett tag till stod det i tidningen. Me like!
Jag skulle faktiskt inte ha något emot om detta fortsatte ett bra tag till. Jag skulle gärna kunna tänka mig en hel vinter med plusgrader. Jag är ingen vinterälskare direkt. Visst är det kul att åka lite skidor men jag kan gärna tänka mig att åka någonstanns för att åka skidor och sedan återvända hem till min barmark. Jag vet att alla säger att snön lyser upp och gör det mindre mörkt. Men jag håller faktiskt inte riktigt med. Jag tycker inte att det gör så stor skillnad. Det är mörkt med eller utan snö för mig.


8 comments:

Anne-Marie said...

Härliga färger! Du och Annika har precis den typen träd som jag skulle vilja ha fler av här i Mt Shasta-området. Förstår att du gillar det milda vädret. Det skulle jag också göra. Här har det blivit kallt och det är bara att hoppas att det inte fortsätter hela vintern. Du får skicka litet Stockholmstemperaturer till västkusten. :) Kram!

Millan said...

Det finns ju itne mycket som slar en riktigt vacker och solig host om man tanker pa hur vackert det ar. Men jag ar som dig annars... ingen vintermanniska och aven jag lider av morkret. Igar var en sadan dar hostdag dad det inte riktigt blev ljust pa hela dagen har... supertrist! Sondagen daremot var precis som pa dina fotot. Vackert och soligt med otroliga farger pa loven.

Det ar lite roligt att alla hemma talar om hur milt det ar med tio grader... for vi har haft 16-18 grader har i flera veckor o tyckte darfor att det kandes rejalt kyligt i helgen da det plotsligen gick ner till tio grader :-).
Kram

Pettas said...

Fantastiskt fina höstbilder!
Mycket njutbara. Visst är det skönt när vintern dröjer. Den blev bara för lång senaste vinter och känns nästan av ännu så för min del får den gärna vänta med snön ett bra tag.

Kram!

Katarina said...

Så vackra bilder från Stockholm! Hösten är verkligen vacker, man blir gald av alla färgerna, men när löven ligger där på backen tycker jag det är lite vemodigt. För det är då jag normalt stänger stugan för vintern.

Annika said...

SÅ fint!!
Vet du, Desiree. Jag tror att ni kommer att få en mild vinter i Sve iår. Jag bara känner det på mig. Läste att ni har den mildaste hösten på 100 år så det bådar nog för en mild vinter också.
Underbara bilder. OM tre veckor är alla träd kala här också, det vet jag. SÅ brukar det vara till Thanksgiving.
Älskar dina höstbilder.
Själv vill jag ha en bister vinter, men det tror jag inte att det blir hos mig heller.
Kramar!!

Saltistjejen said...

Verkligen vackra höstbilder!! Och jag kan förstå på sätt och vis att du tycker det är jobbigt med kylan. Själv gillar jag vintrar som ÄR vintrar. Alltså jag tycker det är mycket värre med temperaturer runt 0-1 plusgrader och sådant där hemskt underkylt regn eller så. tyvärr är det ju ofta den typen av vintrar i Stockholm samt södra Sverige (med undantag för vissa delar av Småland då). jag tycker det handlar mer om fukt kontra torr luft och föredrar mycket hellre torr och kylig luft än ngt varmare men fuktig. Så mycket svårare att hålla sig varm och även att göra saker utomhus när det är sådant där fuktkyligt väder tycker jag. Snö älskar jag! Just för att det blir så mycket ljusare. tycker det gör enorm skillnad verkligen plus att det är mycket härligare att vara ute när det är torr fin snö omkring än bara mörk asfalt och svartbruna gräsmattor... ;-)
Men som sagt vi är alla olika och just vinterhalvåret är ngt som jag insett påverkar oss väldigt individuellt. Jag tycker även att det kan vara olika från år till år beroende på en massa olika faktorer. Vissa år var det jobbigare medan det andra år gick riktigt bra.
Hoppas du iallafall kommer att uppleva denna höst och vinter mindre jobbig än den förra.
Stor Kram!!

Lotta said...

Jättevackert och det är så roligt att när du fotar så här från vår vackra huvudstad.

Mina föräldrar brukar resa iväg i januari el februari, gärna till värmen. Det förkortar vintern rejält.

En solig vinterdag kan vara så vacker, när isen ligger tjock och det går att promenera eller åka långfärdsskridskor. Själv ser jag fram emot att basta när det blir kallare. Mörkret har kommit hit med...vi ställde om klockan i söndags och nu är det mörkt vid fem.

Kram!!

Desiree said...

Jag skrev precis svar till er alla som försvann :-(
Jag får ta och svara på detta längre fram.
Tack för alla era fina kommentarer.
Kram!