Thursday, November 17, 2011

Fredagstema

Ny fredag och nytt ämne från Karin på Åland.Idag ska man ta upp sin konstnärliga ådra. Karin menar på att alla har en även om man får gräva djupt. Duktig på att rita och teckna har jag aldrig varit. Önskar dock att jag hade haft en sådan konstnärlig ådra. Min pappa målar en hel del i akvarell och är riktigt duktig. Min farbror är jätteduktig på att teckna. Min bror har ärvt lite av denna konstnärliga ådra för att teckna och måla men jag har inte fått endaste microdos av just detta. Jag gräver djupt och kommer nog fram till att min konstnärliga ådra i så fall skulle vara fotograferandet. C säger att jag ser motiven på ett helt annat sätt än vad han gör. Jag ser bilderna medan han vet exakt hur man ska gå tillväga tekniskt för att få till bilden.

Jag gillar ju att både ta egna foton och att njuta av andras foton samt inspireras av fina foton jag ser i både böcker, tidningar, utställningar och på nätet. Känns som om foto har blivit en mer etablerad konstform under senare år vilket känns jättekul.

Jag känner mig som sagt både glad och stolt över att en av mina bilder har valts ut att förstoras upp här på jobbet och får bli konst på någon av våra väggar. I helgen har jag planerat in att gå på fotomässan. Ja det råkar visst bli två mässor på raken för mig. Jag har faktiskt skickat in några bilder till fotomässan. En del av mässan kommer att handla om Stockholmsfotografier som folk har tagit. Man är med och tävlar om en kamera och en fotobok. Jag provade att skicka in några bilder så får vi se om de kommer med och om jag lokaliserar dem på väggen på mässan. Här var de tre bilderna som jag skickade in.


Denna tog jag strax innan jul i december 2009 har jag för mig. Taget över Karlbergskanalen uppe från St.Eriksbron.


En solig men isande kall vinterdag då vågorna från mälaren slagit upp vatten på strandkanten som frusit till is.Denna känner ni säkert igen. Den tog jag ganska nyligen en kväll på väg hem från jobbet då skymningens blå ljus lagt sig över himlen och vattnet på kanalen mellan Hammarbysjöstad och Söder var helt spegelblankt.


Ha en toppen fredag allihop. Happy Friday!

15 comments:

Petra H said...

Vad spännande med fler fototävlingar! Håller tummarna för dig! Visst är det en konstnärlig gåva du har att ta fina foton!!!
Trevlig helg!
Kram

Annika said...

DU har verkligen en konstnärlig ådra!
OM du har!
Dina foton och ditt bildseende är fantastiskt.
Heja dig på fototävlingen!!
Kram!!

Desiree said...

Petra, tack så mycket. Det ska bli kul att gå på fotomässan vare sig bilden kommer med på tävlingen eller inte.
Ha en fin helg.
Kram!

Annika, tack det har ju du också. Har njutit så av dina fina bilder som du visat upp idag på din blogg.
Kraaam!

Saltistjejen said...

Desiree du har ABSOLUT en konstnärlig talang!!!! Foto är konst om någon! Att SE motiven är verkligen något som inte alla gör. Vissa är otroligt skickliga tekniskt men ser inte alls motiven på samma vis som andra som har mer konstnärlig talang. Dina foton är så vackra och du har blivit duktig även tekniskt! Hoppas det går bra för dina bilder även på Fotomässan!!!
Stor Kram och ha en toppenfin helg!

Pettas said...

Du är helt klart en lysande talang vad gäller fotograferandet. Man måste ha öga för "det". Den isiga bilden är suveränt vacker!

Ha en finfin helg och kram
Karin

Charlotta said...

Wow! Du är verkligen GRYMT duktig på att ta bilder!

Hoppas ni får en fin helg!

Desiree said...

Saltis, tack så mycket. Jag är så glad att jag började fota och upptäckte denna nya hobby. Det är ju mycket tack vare bloggen jag började fota. Det är kul att det ständigt finns nya motiv och också nya saker att lära sig. Jag är sugen på att lära mig så mycket. Får ta lite i taget.
Kram!

Pettas, tackar. Kul att du gillade den isiga bilden :-)
Kram!

Charlotta, åh tack, det värmer i hjärtat.
Ha en fin helg.
Kram!

Heather said...

Boy do I miss Sweden. Lived there from 1996-2009. Hope to move back to Borlange someday. Sweden is HEMMA for me.

Trevlig helg,
Heather

Lotta said...

Ja, du är grym Desiree!

Å så vackert och den blå timmen är så speciellt och ger mig Stockholmslängtan. Hur många gånger har man inte lämnat jobbet och sett stan så där vacker som du visar. Och det har känts härligt inombords

Blir lycklig av dina bilder!


Kramar!

Katarina said...

Visst Hardy en konstnärlig ådra, det ser vi ditt fotande. Fortsätt med det, jag gillar dina bilder.. Kram

Desiree said...

Heather, that was quite some years that you did spend in Sweden. Yes you do get attached to places when you lived there for a while. I hope you get the chance to come back and visist in the near future.
Take Care and Sweden will always be waiting for you to give you a great welcome back.

Katarina, tack så mycket.

Lotta, åh tack så mycket.
Kram!

Taina said...

Ojooj med de där bilderna slår du alla med hästlängder!!! Om jag ska välja en favorit så blir det nog kanalbilden. Eller isbilden. Nä det blir nog den första. Äh jag har svårt att välja! De är så bra alla tre.

Lycka till!

KRAMAR

eastcoastmom said...

Underbara vinterbilder, Stockholm är ju vackert på vintern också.

Joanna said...

Hej jag skulle behöva din hjälp! jag är med i en fototävling och jag skulle bli jätte glad om du går in på detta inlägg http://www.domkallarmighannes.com/2011/11/jag-behover-eran-hjalp.html och klickar dej vidare till tävlingen och röstar på min bild.'
Som tack för hjälpen får du i länk i min blogg som har 400-600 unika läsare/ dag:)
Tack på förhand! kram joanna:)

olgakatt said...

Snyggt jobbat! Häller tummarna för fotomässan!