Sunday, November 20, 2011

Fotomässan

Igår var jag och C iväg på fotomässan. Jättekul även i år. Mycket att kolla in. Det var inte alls farligt med folk. Det var betydligt mer folk förra helgen då det var matmässa och andra mässor som pågick samtidigt. Med DN-kortet fick vi också lite rabatt på inträdet.


Roligt att kolla in nyheter och tillbehör.Här fanns också fotoutställningar. Många olika stilar och typer av kategorier. Jag tyckte dessa foton var väldigt coola.

Hos Lumix monter fick man smågodis och man "Likade" dem på FB. Tyckte de hade kommit på rätt roliga namn på sina karameller.


Detta kallar jag mega objektiv. Tänk att behöva släpa med sig detta då man ska ut och fota. Släpa är verkligen något man får göra bokstavligt talat. Imponerande att det finns sådana här jätteobjektiv.


Coola skal så att man kan köra undervattensfotografering.


Jag kikade också lite på fotoböcker. Dessa var nog dem jag tyckte mest om. De som håller ungefär lika hög kvalité som My Publisher. Men jämför man priset så får man otroligt mycket mer för pengarna från My Publisher. Jag kommer nog att fortsätta med My Publisher även om det tillkommer frakt att skicka från USA hit men det blir ändå billigare.

Dessa småstativ var ju riktigt kul och praktiska. Man kan böja benen i alla möjliga vinklar. De hade också magnetiska fötter så att man kan fästa på vissa ytor.

Det fanns också en hel del böcker som man kunde köpa till mässpriser. Både fakta böcker och fina fotoböcker att bläddra i och inspireras av. Jag köpte faktiskt några fotoböcker.


Sedan fanns det föreläsningar och seminarier som hölls.

Sedan hade de ju ocså utställningen med Stockholmsfoton där man som hobby fotograf fått skicka in bilder. Jag tyckte denna delen var större förra året. Tyvärr hade ingen av mina bilder kommit med men det var jättekul att kolla in bilderna som fanns här.

Det blev en trevlig och lyckad dag på mässan. Nu har jag lite nya böcker att hämta inspiration från. Kanske även ett och annat att sätta upp på önskelistan till Tomten.

10 comments:

Annika said...

Å vilken TOPPENMÄSSA!!
Där hade jag velat gå omkring och titta och titta och känna och köpa!
Underbart!!!
My Publisher har verkligen toppenkvaltiet! De är otroliga, och snabbt går det.
Jag har aldrig prövat ngra andra eftersom MP är så BRA!!
Verkligen en trevlig utställning!!
Kram!!

Desiree said...

Annika, ja mässan var väl värd att gå på detta året också. Jag kommer fortsätta hålla mig till My Publisher. Hoppas få färdigt lite nya böcker under julen kanske.
Kram!

Annika said...

Glömde att säga att jag länge sneglat på de där gorilla-stativen. Funderar på att köpa. Verkar smarta!!!

Katarina said...

Oh, lyckoost, du som fått möjligheten att besöka mässan. Jag läser ju Fotosidan och var väldigt fascinerad av deras första bild som även är mässbilden och du hade den med i bloggen! Jag skulle gärna besöka denna mässa. Det där stativet har jag faktiskt köpt till min smyckesfotografering men ej använt än, verkar cool.

Kram

Saltistjejen said...

Vilken rolig mässa!! Kul att kunna se både bilder och tekniken bakom bilderna. Gissar att du kanske kunde lära dig något nytt också. Om inte där så i de tidningar och böcker du fick med dig hem. Tycker de där små stativen verkar supersmarta faktiskt!
Kram!!

Desiree said...

Annika, gorilla stativen var hur coola som helst. Jag tror aboslut det skulle vara en bra och smart grej att ha. De finns i massor av roliga färger och olika storlekar beroende på hur stor kamera man har. De större gick på över en tusenlapp här och de minsta runt 300 kr. Kanske är de mycket billigare i USA.
Kram!

Katarina, du hade säkert gillat mässan. Här fanns en blandad kompott av allt möjligt att kolla in.
Kram!

Saltis, ja visst här fanns massor att lära. Jag lyssnade faktiskt på en av föreläsningarna som gav lite tips och tricks. Även om jag hört en del innan så är det jättenyttigt att repetera.Det finns otroligt mycket jag har kvar att lära. Jag har ju bara börjat och känner att jag fortfarande är stor nybörjare på det mesta.
Kram!

Charlotta said...

Vad kul! Där skulle Callen kunna gå lääänge, läääänge. Har du varit på B&H i NYC? Den jättejättestora affären med alla tänkbara elektroniska pryttlar? Om du INTE har måste du def. gå in där nästa gång du är i NYC. Rena rama fotohimmelriket!

Lotta said...

Mässa i toppklass! Mycket att se, verkligen. SÅ roligt att ni kunde gå och att det inte var överdrivet mycket folk. Det är mycket enklare då.

Det där jätteobjektivet såg verkligen gigantiskt ut. Inget att ha med sig i fickan direkt ;)

Kramar!

Taina said...

Va? Va? Va? Kom inte dina bilder med???? Fy skäms på dem! Tura tt det var en bra mässa i alla fall :D

KRAM

Nicky said...

Åh vilken rolig mässa! :) Älskar allt som har med fotografering att göra! :) Ha en bra dag! XO