Wednesday, November 9, 2011

Mitt Kök

Till helgen har jag bokat in något jag har sett fram emot länge nämligen matmässan som heter Mitt Kök. Jag var på den förra året och det fanns massor med kul och spännande att kolla in så jag har höga förhoppningar även på årets matmässa. C´s kusin hade faktiskt två extra biljetter att ge bort till oss så det blev vi väldigt glada över.Jag tror jag har fått lite dille på blåbär just nu. Jag gjorde ju blåbärs bagels och sedan gjorde jag denna urgoda blåbärspaj med citron som faktiskt blev riktigt jag-vill-inte sluta äta-god.Förra veckan hade det ordnats med en internationell matfestival på jobbet och vi fick bland annat chansen att prova dessa nya isländska yoghurtar som heter Skyr. Jag fick tyvärr avböja matfestivalen på jobbet och åka hem och vila med akut huvudvärk men fick ändå chansen att prova den isländska yoghurten som jag tycker var god. Den är lite tjockare än traditionell svensk yoghurt och är nästan som ett mellanting mellan kesella och yoghurt. Gott. Innehåller mycket protein gör de reklam för. Lite mycket socker dock för min smak att äta varje dag. Finns i flera olika smaker. Jag får dock kolla efter dem och se om jag hittar dem i affären. Vi har en isländsk tjej på jobbet som fixade dessa från företaget som tillverkar dem. De är tydligen väldigt poppis på island iallafall. Smaken var god och krämig så jag gillade dem.

De enda souvenier vi köpte med oss hem från Italien var just sådant som man kan konsumera och stoppa i munnen. Förutom vin blev det även god olivolja, fina balsamvinäger och en stor bit med parmesanost som åkte med i väskorna. Nu höll jag även på att glömma bort att vi också köpte med oss lite pasta och italienska mandelskorpor. De bästa minnena från Italien sitter trots allt i smaklökarna för våran del :-)

9 comments:

Katarina said...

Låter verkligen som det där en mässa jag gärna också skulle kunna tänka mig att strosa runt på.

aha, ni har köpt goda sovienurer! Vad härligt att "hitta2 dem nu då! Mandelskorpor som kan doppas i ett ett italienskt dessert vin, jag tror ett heter vin Santo och finns på en lilten flaska. Såååå gott!

Hoja, vad du gör mig sugen på läckerheter. Jag sa just till L. att vi måste stnan flera dagar i Napa Valley bara för att äta en massa goda saker till vinerna. Nu jobbar just L´s bror i vin branschen i Napa så han vet vad jag brukar gilla!

Njut av läckerheterna och mässan.

Kram

Annika said...

Jätterolig mässa.
Den skulle jag också vilja gå på.
Du kommer alla ggr att få så mkt inspiration!
härligt.
Blåbär är gott, och nyttigt!
Mmmm....
Ni tog hem precis rätt souvenirer, tycker jag :-)
Isländsk yogurt säljer de på Whole Foods. Jag tyckte inte om den.
Tror mina smaklökar vant sig vid den amerikanska yogurten, och i mitt fall Danon light.
Kram!!

Millan said...

Ah vad skoj! Jag hade garna gatt med dig. Lite langt att aka bara. En av mina favoritmatbloggar vann forsta pris i matblogg tror jag sa kommer dit for att fa sitt pris imorgon (www.matplatsen.org). Jatteskoj tycker jag! Kram

Fröken fräken said...

Va roligt att få gå på matmässa, det skulle jag också vilja gå med på.
Jag tycker att ni köpte med er dom bästa souvernierna. Ns syrra va till Italien i somras och hon hade med sig balsamvinäger som hon hade på vanljglass och det va faktiskt supergott.

Ha det så kul på matmässan

Kram!

Marianne said...

Desiré! Som jag läser i tidningen! Det var nog tur att ni flyttade hem när ni gjorde det! http://www.dn.se/nyheter/varlden/alabama-lan-ansoker-om-konkurs

Hinner inte läsa blogg nu, skickar bara en kram!

Desiree said...

Katarina, hi hi ja vi köpte visst bara "goda souvenirer". Jag tror nog att du skulle gilla denna mässa. Det fanns mycket att hämta förra året och de kör också provsmak på vin och champange.
Mmm vet precis hur gott det är att doppa de italienska mandelskorporna i lite dessertvin. Mmmm underbart gott! Ha en fin flygresa över till USA nu.
Kram!

Annika, det är lustigt med den isländska yoghurten. Jag tror man antigen gillar den eller inte. Det var många på mitt jobb som inte gillade den. Men jag tyckte som sagt att den var god. Även om jag inte kommer att köpa den jätteofta för jag tycker min vanliga naturell är godare.
Kram!

Millan, tack för tipset om din favvo matblogg. Alltid kul att upptäcka nya matbloggar. De kommer att ha en tävling för matbloggare på mässan vet jag. Måste kolla in vem som vinner i år.
Ska ta och kika in på den där matbloggen nu.
Kram!

Frökenfräken, det låter spännande med balsamvinäger på glass. Jag gillar ju både mycket så tillsammans kanske det blir en riktigt hit. Jag vet att man ska koka ner balsamvinägern och reducera den så att den blir riktigt tjock så blir det nästan som en syrlig chokladsås så det kan jag tänka mig är gott på glass. Får testa. tack för tipset.
Kram!

Marianne, oj den nyheten hade jag inte sett. Måste kolla in och läsa hela artikeln på din länk. Pust kanske hade vi riktigt tur där verkar det som.
Kram!

anna of sweden said...

Nu har jag läst ifatt mig lite och njutit av dina fantastiska bilder från Italien. De får mig att vilja packa en väska och resa direkt.

Desiree said...

Anna, kan rekomendera Italien varmt. Åker själv mer än gärna tillbaka.
Kram!

Lotta said...

Mmmm så gott med italienska varor och nice att ni fick med er hem lite av allt gott som erbjuds.

Matmässan är supertrevlig. Roligt att ni har biljetter! Ser fram emot reportage ;)

Kram!!