Monday, November 14, 2011

Vernissage och Inbjudan

Det damp ner en inbjudan i brevlådan. Inte vilken inbjudan som helst utan inbjudan till lite mingel med årets nobelpristagare i medicin. Kul! Men jag börjar redan bli lite smånervös över vad jag ska ha på mig och vad man pratar om på sådana här tillställningar. Jag får nog dyka ner i garderoben och se vad som finns och eventuellt ge mig ut på jakt efter något snyggt.

Något annat kul som vi hade på jobbet igår var vernissage av foton. Det var nämligen så att de ville få in fotobidrag från oss anställda som sedan skulle användas till att pryda väggarna i olika rum som konst. Man fick max lämna in fyra foton per person och sedan valdes ett kort per person ut i första gallringen. Slutspurten blev en omröstning på ett urval av 20 bilder varv 9 stycken skulle väljas ut och förstoras för att sedan hängas på olika ställen. Vinnarna av de 9 bilderna ropades ut och man fick gå fram och signera sin bild om den hade tagit sig till finalen. Jag känner mig mycket ärad då jag fick med en bild. Vernissagen firades ståtligt med bubbel och snacks.Denna bild som jag tog på Öland på midsommaraftons kvällen var en av vinnarbilderna som nu kommer att pryda någon av väggarna här på jobbet. Det känns jättekul.

13 comments:

Millan said...

Oj vad skoj! Bade med ditt foto och med inbjudan till fin fest!! Det ar val nastan nagon form av 'coctail' klanning eller liknande som galler pa en sadan tillstallning?
Jatte skoj hur som helst! Kram

Annika said...

YESSS!!!
Grattis till fotot!!
DET är ju så fint och det kommer att göra sig så bra på väggen!!
Jättekul, Desiree!!
KUL med minglet också! Förstår att du börjar grubbla på klänning etc.
Roliga saker händer nu för dig, BRA!!!
Kramar!!

Saltistjejen said...

GRATTIS!! Vad ROLIGT!!!! Bilden är otroligt fin och det måste kännas jätteroligt att ha fått den vald! :-) Du är en superbra fotograf Desiree, så jag är glad att du fått lite "officiell cred" för dina bilder också! :-)
Och vadkul att mingla med medicintagarna. Här är vi ju glada att Nobelkommittén även lät Steinman behålla sitt pris trots att han så tragiskt gick bort dagarna innan det offentliggjordes. Kommer han att representeras av någon i sitt labb eller av sin familj??
Sätt på dig något snyggt bara! Du är ju så snygg så jag tror verkligen inte det blir svårt för dig att få till en bra look!
Grattis igen!
KRAM!

Katarina said...

Grattis till utnämningen bilden är vacker. Toppen roligt att få återse sin bild på jobbet. Sedan grattis till möjligheten att mingla med nobelpristagaren.. Vad ska du fråga honom om? Kläderna,, det löser sig. Kram

Linnéa i Colorado said...

Fantastiskt foto! Du är så duktig bakom kameran. Hör i USA är det ju vanligt att man är hobby fotograf vid sidan om sitt "riktiga" jobb, det är inget du tänkt på? Du har verkligen begåvningen.
Låter utspännande med mingel med en Nobelpristagare! Det ska bli spännande att läsa om sen. Kram

Monica said...

Först tillställningen, jättekul och oroa dig inte, du som har massor att berätta och kläder är ju ofta inte nobelpristagares bästa gren;-) så du har säkert något snyggare redan hemma än de. Sådant gick jag på i 10 år under min Uppsalatid, jag arbetade på ett i alla fall då världsledande laboratorium inom immunologi och nobelpristagarna kom, heldag tror jag. Och ärligt så har de en stab av duktiga smarta "arbetare" på labben som kanske gjort hela den bakomliggande forskningen. Så ställ de svåraste frågor du kan komma på:-). Och grattis till ditt vinnande foto!

Anne-Marie said...

Vilket flyt du har Desiree. :) Vad roligt att ditt fina foto blev utvalt. Det är verkligen ett proffsfoto tycker jag. Inte dåligt att få mingla med nobelpristagare. Förstår att du börjar fundera på vad du skall ha på dig. Kramar!

Petra H said...

Så kul, både inbjudan och fotovinsten!! Grattis! Det är verkligen en jättefin bild. Alltid svårt med klädsel till sådana där tillställningar... Hoppas att du hittar ngt fint! kram!

Miriam said...

Jag är inte förvånad du kan verkligen knäppa otroliga bilder. Och den som blev vald är fantastisk.

I vilken egenskap blev du bjuden? Så jag vet hur jag ska kunna ta mig in... jag menar... I have said too much...

Desiree said...

Millan, ja jag antar att en cocatil klänning skulle passa bra till en sådan här tillställning. Får se vad jag har. Det är ju inte så ofta man får chansen att klä upp sig så det ska bli kul.
Kram!

Annika, tack så mycket. Ja det känns jättekul med fotot. Känns kul att ha en sådan här inbjudan att se fram emot. :-)
Kram!

Saltis, tack så mycket. Ja jag känner mig så hedrad över bilden som sagt som valdes ut. Jag är också glad att Steinman fick behålla sitt pris. Vet inte om någon från has familj kommer att närvara på denna tillställningen men jag antar att någon av dem kommer och hämtar ut hans pris.Ska bli kul att kolla in festligheterna på tv.
Kram!

Desiree said...

Katarina, ja det är ju frågan vad man skulle fråga om man fick chansen att prata med någon av nobelpristagarna. Det ska bli jättekul att gå på en sådan tillställning.
Kram!

Linnéa, tack vad du är gullig. Jag skulle väldigt gärna försöka bli bättre och utveckla fotot mer. För jag tycker det är jättekul att fota.
Kramis!

Monica, jag får som sagt inventera lite i garderoben. Kanske köpa någon ny sjal eller väska eller något som piffar upp så blir det som en helt ny outfit. Något klurig ska jag väl komma på att kanske fråga.
Kram!

Anne-Marie, tack så mycket. Ja det ska bli himla kul.
Kram!

Petra, tack :-)
Klurar på klänning men jag har ju lite tid på mig så det ska nog lösa sig.
Kram!

Miriam, tack. Lite connections gjorde att vi blev inbjudna till festligheterna och mingel. Man kan vara med i Lotteri på KI om att få gå på själva prisutdelningen. Den tävligen vann jag en gång och det var jättekul att få se och vara med om själva prisutdelningen så håll utkik efter lotteriet på KI. Jag antar dock att man måste vara student på KI för att få vara med dock.
Kram!

Fröken Anki said...

Åh vad roligt! Grattis.
Du tar ju så många och så fina bilder. Väl värt denna uppskattning.
Kul initiativ också för att pryda arbetsplatsen.

Vad spännande att få gå på nobelpristagrmingel också. Ser fram emot att höra mer om det.

Kram

Taina said...

Galet kul med en SÅDAN inbjudan!!! Good for YOU!

Kram kram