Thursday, November 3, 2011

Fredagstema

Nu är vi plötsligt inne i November vilket betyder ny månad och nya fredagsteman. Första ämnet för månaden är Alla helgons dag/jag minns. Månadens värdinna för November är Pettas Karin på Åland.

Det stundar inför Alla helgonas dag. Denna helgen är långhelg för många inklusive mig själv. Känns underbart att få tre dagar istället för två. Precis vad man behöver nu när man tagit sig igenom första veckan med vintertid och kompakt mörker även om vi precis varit i Italien och laddat batterierna.

Jag gillar Alla Helgona helgen. Tycker den är vacker. Jag minns förra året då vi var ut till Storkyrkogården och fotade. En riktig utmaning att fota när det finns så lite ljus men så vackert med alla tända ljus vid gravarna. Stämningen i luften kändes också vacker och högtydlig. Jag minns inte att vi brukade åka ut till kyrkogården tidigare men jag är glad att vi gjorde det förra året. Så vackert!


Vi tänkte åka ut imorgon också och lämna ett ljus hos dem vi bär kära minnen av och förhoppningsvis också få lite fler stämningsfulla bilder.

Idag är det som sagt många som ha ledigt eller halvdag i Sverige. Det känns underbart med tredagarshelg. C och jag har blivit inbjudna på middag både ikväll och på lördag kväll. Lite god mat, gott vin tillsammans med goda vänner känns helt perfekt så här en kulen helg i november.

Ha en trevlig helg.

13 comments:

Grekland nu said...

Ja, visst är det en utmaning att fota de vackra ljusen som lyser upp mörkret! Har man väl "upptäckt" Alla helgons dag så tror jag gärna man fortsätter med att åka till någon kyrkogård den här dagen, bara för att det är så stämningsfullt och fint.

Fröken fräken said...

Jag älskar att gå till kyrkogården och tända ljus nu när det är så mörkt ute. Det är verkligen mysigt.
Hoppas ni får en mysig helg

Kram

Desiree said...

Grekland nu, ja det håller jag verkligen med om att det är en otroligt fin stämning ute på kyrkogårdarna just denna helgen.
Ha en fin helg.

Desiree said...

FrökenFräken, kyrkogårdar kan ju oftast vara lite kusliga och läskiga men just denna helg så är de som du säger mysiga och vackra istället.
Ha det bra.
Kram!

Pettas said...

Jag var till "mina käras" kyrkogårdar idag och det var mängder av människor där som tände ljus och bara umgicks. En ny upplevelse för min del. En riktigt fin sådan!
Vackra bilder av fjolårets Allhelgona.
Ha en fin helg, njut av långledigheten.
Kram!

Annika said...

Vad vackert, Desiree.
Du får plåta iår igen med lång slutartid och stativ. jag hade så gärna gått med er där på kyrkogården och sett allt det vackra.
OCH, det skadar ju inte att det är långhelg för er heller.
HÄRLIGT!!!
Kramar!!!

Desiree said...

Pettas, åh redan på fredagen så börjar man alltså tända ljus. Kul. Jag antar dock att den stora dagen blir imorgon men fint att börja redan idag. Det är ett fint sätt att minnas sina kära på som inte längre är i livet genom att just umgås och minnas tillsammans.
KRam!

Annika, yes så får bli fallet. Jag hoppas på några bra bilder till imorgon.
Kram!

Saltistjejen said...

jag tycker det är så vackert att åka till kyrkogårdar på Allhelgonahelgen när man ser alla levande ljus brinna i mörkret! Och jag minns ditt inlägg frn förra året.
Hoppas nu ni njuter av er långhelg!
KRAM!

Lotta said...

Jag minns ditt inlägg från förra året och hur mycket jag tyckte om det. Så bra att du fotar igen.
Det är glittrande vackert den här helgen på alla kyrkogårdar.

Så trevligt med middag ihop med vänner. Perfekt!

Kramar!!

Desiree said...

Saltis, ja visst är det sååå vackert.
Kram!

Lotta, kul, jag hoppas som sagt på att få lite fina bilder i år :-)
Kram!

Katarina said...

Du har lyckats ra med att fota ljusen i mörkret, så vackert det är!

Ha en bra och fin helg!

Kram

✿Ewa said...

Vilka vackra bilder! Jag kan riktigt känna stämningen och jag förstår att det måste ha varit otroligt stämningsfullt att gå där och se alla ljusen och blommorna. Riktigt skönt med långhelg är det också! :0)

Charlotta said...

Jag håller med, tycker också om Allahelgonahelgen! Mest för att vi alltid är i Skåne då och firar min mamma som fyller år i slutet av oktober. Skåne är verkligen som vackrast vid den här tiden!