Wednesday, November 16, 2011

November

I lördags var det en typisk grå novemberdag. C´s föräldrar var uppe i Stockholm över helgen och hade med sig vovvarna. Vi hade lovat att ta hand om Britta och Annie några timmar medan de var iväg på annat så vi bestämde oss för att ta en långpromenad med hundarna. Jag tog med mig kameran men tänkte att det blir nog inte mycket bilder tagna en grå och trist dag som denna. När vi kom ut så var jag riktigt glad över att jag bestämt mig för att ta med kameran för mitt i det där grå novemberdiset så var dimman perfekt liksom ljuset. Det ger det där lite lagom gråruggiga ljuset och en stillhet som är vacker på sitt alldeles speciella sätt. Det är något över ljuset och dessa bilder som får mig att gilla dem mycket. Både lätt kuslig känsla och en mysig känsla också i samma.


Vi passerade flera större fält. Dimman låg som en skir slöja i luften och träden som nu tappat nästan alla sina löv blir vackra siluetter mot den grå/vita dimman. Gräset var fuktigt och jag blev lite blöt om fötterna i mina gympaskor. Det känns ändå underbart att det är barmark och att jag kan ha mina gympaskor på mig än. Förra året var det ju snö vid denna tidpunkt.


En bild på C där han går bland alla de prasslande löven som ligger som ett tjockt täcke på marken.


Blev påmind om den där barnvisan man sjöng i skolan om de olika månaderna på året. Minns ni den? "Januari börjar året, februari kommer näst...november äro grå..." Ja november är allt en grå månad men den kan också vara vacker mitt i allt det grå på sitt sätt.


Kom fram till en brygga och badstrand. Just nu känns bad och sommar långt bort.


Dimman ligger mjukt i luften över vattnet.


Denna november dag påminner mig om vinter i Alabama och södern. Precis sådant här väder är det en del av i december, januari och februari. Men man har ändå också klara fina dagar med en hel del sol. Betydligt fler soliga dagar än vad man har här under hösten och vintern. Men just sådant här väder var det då vi åkte upp till Hot Springs i Arkansas Thanksgiving helgen för några år sedan.


Den här sista bilden tycker jag är både kuslig och vacker på samma gång. Vattnet ligger stilla och mörkt och trädens bara grenar och siluett speglar sig perfekt i det mörka vattnet.

11 comments:

Katarina said...

Oj vilken dimma det var verkligen grått, men magiskt på samma gång.

Marie said...

Visst är november grå! Här i München har vi haft några dagar då dimman legat tät hela dagen! Bättre idag då solen skiner! :) Superfina bilder!

Millan said...

:-) du och Annika har lite lika inlagg idag om gra november! Och ja jag kan tycka att det ar helt ok med en och annan gra dag i just November. Det gor liksom inget nar man inte har sa hoga forvantningar och det kanns helt ok att kura inne i soffan lite mer ... Pa somrarna dock blir jag galen om vadret ar sa dar gratt. Och tyvarr ar det ju det har ibland aven da...

Alskar dina foton! Sarskilt sista fotot.

Kram!

Annika said...

Vi har verkligen liknande inlägg idag :-)
GILLAR!!
Dimma är underbart att plåta i!
Blir som ett naturligt filter och bilderna blir så vackra.
Japp, jag tycker naturen hos er och oss påminner väldigt mkt just nu.
SÅ ser det ut här också i detta nu!
Idag har vi tredje dagen med gråväder. Det gör mig inte ett dugg.
KRAM!!!

Petra Axlund Stegman said...

Jag älskar dimma. Det är som om tillvaron blir tystare och mjukare när en magisk dimma ligger som ett täcke över tillvaron. Fina bilder!

Desiree said...

Katarina, ja precis grått men samtidigt vackert :-)
Kram!

Marie, här har det faktiskt också varit riktigt fint väder senaste dagarna med en hel del sol. Passade på och tog en kort promis idag på lunchen då jag gick till gymet.
Kram!

Millan, kul att du gillade bilderna. Ja på sommaren vore det ju helt bedrövligt med sådant här väder. Jag håller med om att det kan vara riktigt mysigt ibland. Jag trodde inte alls att det skulle göra sig så bra på bild som det gjorde så jag blev förvånad över hur kul det ändå var att fota en dag som denna.
Kram!

Annika, hi hi lustigt att du och jag skulle köra på samma tema idag helt ovetandes om den andras inlägg. Jag ska genast läsa ditt inlägg nu. Gråväder kan ju vara mysigt men inte om det håller på allt för länge.
Kraaam!

Petra, ja det håller jag med dig om att dimma blir liksom bomull som naturen kläs i. Det blir mjukt och vadderat. Tack.
Kram!

Fröken fräken said...

Jag brukar alltid snöa in mig på AT&T November är den värsta månaden men så tycker jag inte längre. Jag gillar när det är lite ruggigt ute och gå ut på en härlig rask skogspromenad. Jag älskar Dina bilder jag är g
Också glad att du tog med kameran.
Kram!!

Desiree said...

FrökenFräken, åh tack vad glad jag blir över din fina kommentar. :-)
Kram!

Saltistjejen said...

Härliga Bilder! Vackra!
jag tycker att mulna dagar och gärna med lite dimma kan ge oerhört stämningsfulla bilder! Det är dessutom ett så mjukt ljus och inte de skarpa konstraster man får vid direkt solljus. Tycker ni verkar fått en riktigt mysig och fin långpromenad!
Kram!!

Lotta said...

Mycket vackert och stämningsfullt. Tycker precis som Fröken att det var väldans tur att du tog med dig kameran som du så skickligt hanterar...

Vacker natur det är i Stockholm med omnejd. Glöm inte Häringe Slott och ta en eftermiddagspromenad och en afternoon tea vid deras brasa om ni hinner. Kolla hemsidan!

Kram!!

Desiree said...

Saltis, håller verkligen med dig om att det är mjuka ljuset är vackert och ger en speciell stämning som är väldigt vacker på sitt sätt.
Kram!

Lotta, tack för påminnelsen. Ska se till att inte glömma Häringe. Nu är det väl inte allt för långt kvar tills du kommer till Sverige igen. Snart dags för oss att planera något trevligt ihop :-)
Kram!