Friday, March 23, 2012

Vi är famme nu i Kalifornien. Resan gick bra även. Långflygningen mellan Munchen och LA som var 12 timmar var lååååång och seeeeeg. Men jag hann läsa alla mina ca 8 tidningar och se alla filmer jag ville se på planet och sedan även somna någon timme. Jag avundas de som lyckas somna i flygplansstolar för jag är inte en av dem. Däremot så fick vi en riktigt skön och god natts sömn första natten. Lyckades sova från 11 på kvällen till 05 på morgonen. Det var helt gudomligt skönt att gå och lägga sig i en riktig säng. 

Idag började vi dagen med att hämta ut hyrbilen. Det blev visst en Mustang Cab! Inte illa. C log med hela ansiktet. Man såg lyckan i hans ögon. Jag har också provat att köra den lite idag. Motorn säger vrooom på ett härligt sätt och det finns 300 glada ponnies under huven att släppa lös om man vill/behöver ;-)



Här sitter jag bakom ratten med ett stort leende jag också.

Vi lämande  LA relativt tidigt och började åka norrut mot Sequioa och Kings Canyon National Park. Vi korsade bergen och i dalen nedanför kom vi in i området där det odlas väldigt mycket frukt. Här ovan ser ni pekannötter som odlas på dessa buskträd.
 Stora fält med härliga apelsin odlingar. Åkte förbi långa alleér med apelsinträd på båda sidor om vägen. Grannstaden till stället där vi bor heter Lemon Cove. Citrus i alla former har vi sett som odlas. Åt en otroligt god apelsin i morse till frukost. Måste se till att stanna och köpa lite citrusfrukter om vi passerar några fler odlingar.


 
 På sina ställen sålde de allt möjligt som man kunde och stanna till och köpa vid vägkanten som nötter, citrusfrukter, och avocados.


 
 Det är otroligt vackert här uppe i bergen. Vi har nu kommit fram till Sequioa och Kings Canyon.Vi bor i en liten stad utanför national parken som heter Three Rivers. Den där första vårgrönskan har precis kommit som är så intesivt grön, vacker och skir. Blommor har börjat slå ut. Det är lite småkyligt i luften ännu. Temperaturen idag har pendlat mellan runt 10 och 15 plusgrader så det känns bra att jag ändå har lite varmare kläder med mig. Så fort man kommer upp på högre nivå i bergen så blir det kyligare. Men som sagt sååå otroligt vackert!


Snöklädda toppar som kikar fram då molen skingras.


 Sequioa träden är något jag har velat se och uppleva länge och idag fick jag det. Wow! Ja det är svårt att beskriva dessa gigantiska mastodonter till träd. Jag har aldrig sett något likande. Så häftigt och coolt. Man känner sig som en liten mygga i jämförelse med dessa bjässar. Det var som att köra in i en dinosaurieskog. Så mäktigt! Som ni ser så finns det även gott om snö så här högt upp. Allt eftersom vi kom högre upp så sjönk temperaturen och snömängderna ökade. Här uppe var det bara några få plusgrader. Flera av vägarna är ännu stängda pga av snö och is. Det fanns lätt en halv meter snö här uppe. 


 Trädens stammar är så maffiga. Här står C och är så liten mot denna bjässe till stam. De är otroligt vackra och imponerande. Så majestätiska. Jag hade hoppats på att hitta en jättekotte men tyvärr är det för mycket snö ännu så alla kottarna är nog begravda för jag hittade inga.
 Man tittar upp mot toppen men det känns som om stammen går rakt upp i himmelen i all evighet.

 Våran lilla lilla bil som kör mellan två av dessa bjässeträd.


 Redbudden har precis slagit ut. Detta är mitt favoritträd här i USA. Älskar de intensivt rosalila blommorna som blommar så vackert på bar kvist.

 Någon hade visst till och med gjort en snögubbe i den stora jätteskogen.


Vi avslutade kvällen med en god middag vid ett mysigt ställe som låg precis vid floden. Imorgon ska vi bege oss in i den delen av nationalparken som utgörs av Kings Canyon. Nu hoppas jag sova hela natten igen. 

16 comments:

Katarina said...

Åh, nu är ni framme, vad härligt! Jag håller med att långflygningar att jobbiga, men jag brukar kunna sova braaaa...

Kul att få prova en rolig bil nu! Era första bilder från området är så fantastiska, härliga kontraster! Bilen ser ut som en leksak mellan dessa bjässar till träd.

Ha en härlig resa framför er. Kram

Marie said...

Wow, vilka ställen ni får uppleva! Fantastiska vyer. Gillar er hyrbil, förstår att ni kommer cruisa lugnt i den! :) Hoppas ni får en underbar resa!

Charlotta said...

Åh, vad underbart ni ser ut att ha det! Nulängtar jag ännu mer till vår resa, tralalala. Kör försiktigt!

Sus said...

Maffiga träd. Jag skulle också vilja se dem. Var tvungen att visa dem för sonen (7år) för han är alldeles facinerad av dem. :)

Annika said...

Jädrar i GATAN vad KUL det är att du bloggar FROM THE ROAD!!
Jag är så glad att du tog med datorn!
Vilka VYER!!!
Vilka platser!
Har aldrig sett sequioa träd. Men WOW vad stora de ÄR!!
Fantastisk NATUR!!
Jag vill också göra er resa, och det ska bli av om ett par år!
Bilen är skitsnygg! NJUT av allt.
KRAM!!!

SweFlo said...

Åhhh vad härligt! Ser fram att se alla bilderna eftersom detta är en resa som står högt upp på min lista och som jag hoppas få göra inom de närmsta åren. Träden är verkligen respektingivande! Njut!

Monica said...

Skönt långresan gick bra och att ni har det så fint nu, intressant att se all foton och så mycket snö igen:-). Trevlig, rolig resa med många vackra vyer önskas, njut av allt och så är våren här när ni är tillbaka igen:-)

Desiree said...

Katarina, ja det är härligt att vara framme. Lyckost du är som kan sova på långflygningar. Det är svårt att få fram på korten hur stoooora dessa träd är men jag tyckte kortet med våran bil som kör mellan trädstammarna ger ett ganska ok bild av detta. Precis som om man vore en liten smurf i stora skogen känner man sig.
Kram!

Marie, tack så mycket. Ja lovar att vi cruisar lungt vidare.
Kram!

Charlotta, åh du kommer att gilla att köra runt i CA så mycket. Du har all anledning att längta för er trip kommer att bli helt fantastisk är jag övertygad om.
Kram!

Sus, om ni får chansen måste ni åka hit någon dag för som sagt det är svårt att ta in hur stora och maffiga de är genom att bara fota dem så här. De upplevs som så mycket större när man går där bland dem. Jag liksom din son har alltid fascinerats av dessa träd och det känns jättekul att nu äntligen få se dem i verkligeheten.
Kram!

Annika, hi hi trying to keep it up here med bloggandet och att samtidigt överkomma jetlag. Internet som vi hade igår var ganska långsamt så ladda upp bilder tog tiiiid. Fick en uppesittarkväll ända till 11 pm ;-)
Kram!

Sweflo, jag tycker absolut att du ska se till att resa hit. Sarah som är intresserad av djur,natur och science skulle älska att se allt som finns här. Hon skulle säkert ta in och lära sig väldigt mycket. Res hit så fort ni får chansen och njuuut av denna fantastiska natur.
Kram!

Monica, tack så mycket :-)
Kram!

Anne said...

Så kul att du så att säga "livebloggar" direkt från resan. Blä för långflygnignar, det är extra drygt med de här långa flygningarna från Europa till västkusten. Ja, du får en lite känsla för hur jobbigt det är för oss.... Västkusten är långt borta.
Men nu är ni på plats! Så skönt ni sov så bra första natten, hoppas att det håller i sig.
WOW är det enda jag kan säga. Vilka mäktiga träd. Dinosaurieskog som du skrev, det var ju träffsäkert uttryckt. Coolt!!! Jättekul som sagt du bloggar från resan, känns lite som man är med på ett hörn :)

Desiree said...

Anne, ja det är en lååång resa och ännu längre för er som har litet barn nu. Men även om denna resa innebar att man satt still väldigt länge så sa vi just till varandra att det ändå tog lika lång tid eller kanske till och med kortare tid jämfört med totaltiden det tog oss att flyga mellan Sverige och Alabama med byten och väntan. Jetlagen har faktiskt gått väldigt smidigt. Har knappt märkt av den. Gick utmärkt att sova andra natten också och nu känns det som vi kommit in i tiden snabbt och bra. Dessa träd är så coola och så ofantligt stora och mäktiga. Som sagt svårt att få till bilder som gör rätt för sig för i verkligheten är de ju så mycket mer imponerande.
Kram!

Anonymous said...

Whаt's up friends, its fantastic post on the topic of tutoringand fully defined, keep it up all the time.

Also visit my weblog - taarngalleriet.dk

Anonymous said...

Goоd site you have here.. It's hard to find excellent writing like yours nowadays. I honestly appreciate people like you! Take care!!

My weblog just Click the following page

Anonymous said...

What's up colleagues, how is everything, and what you would like to say on the topic of this paragraph, in my view its really remarkable designed for me.

Also visit my blog post - momblogsociety.com

Anonymous said...

Τhis poѕt is truly a fastidious one it helps new web users, who are wishing іn fаvor of blogging.


Here is my webѕіte http://www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php
Also see my webpage > Proman-Help.Isys-Informatik.Ch

Anonymous said...

Good post. I leaгn somеthing tοtаlly new
anԁ challenging on ѕiteѕ I stumbleuрοn
every ԁay. Іt will alwауs be exсiting to rеad thгοugh articles
from other authors and practice a little somеthing from
other web sites.

My websitе - ielastic.info
My page - www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php

Anonymous said...

Definitely belіeve that which you stаted.
Үоur favorite justification sеemed to be on the
web the easiest thing to be aware of. I ѕay to you, I ceгtainly get annοyeԁ while peoplе
think abοut ωorries that they plainly do nоt know about.
You managed to hit the nail upοn the top as well as defined οut thе whole
thіng without havіng side-effects , peoρle could
take a signal. Will probably be back to get mоrе.
Τhanks

Also visit my ωeblog; www.sfgate.com