Jag gör gärna våfflor som söndagsbrunch då och då. Min favorit är med fruktsallad till och kesella istället för grädde (jag är ju en sådan där konstig typ som inte gillar grädde). Jag har ett toppen recept på lite nyttigare powervåfflor som är riktigt goda. Jag lovar att dessa blir minst lika goda som andra frasvåfflor.
2 ägg
1.5-2 dl mjölk
0.5 dl
Grahamsmjöl
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl havregryn
2 msk linfrön
eller krossade linfrön
2 rivna
morötter (beror på storlek)
1 msk rapsolja
eller annan neutral olja
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk bakpulver
En nypa salt
Rivet apelsinskal
eller citronskal från en apelsin eller citron
Vispa ägg och
mjölk i en bunke. Blanda mjölsorter, havregryn och salt för sig tillsammans med
vaniljsockret och bakpulver. Vispa ner mjölmixen i äggsmeten. Riv morötter fint
och riv citron eller apelsinskal. Blanda ner med resten och tillsätt 1 msk
rapsolja till smeten. Grädda i våffeljärnet och ät bums och njut.
Igår eftermiddag och kväll var en alldeles ljuvligt skön vårkväll. Luften kändes ljummen och det var hela 13 grader. Rekord för i år. Dessutom klart och soligt som avslutades med en väldigt vacker solnedgång över Stockholm när jag cyklade hem efter träningspasset.
Ja gott folk nu sticker vi. Lite resnerver har jag nog allt för jag vaknade redan 05:30 idag och kunde inte somna om. Well well det kan ju ha sina fördelar också för då kanske jag är tillräckligt trött för att senare somna på flighten.
Ha en fin fin dag.
11 comments:
Åhhh,, jag vet ju att du gillar våfflor och din recept ska jag absolut prova. Vi gör våfflor då och då, gärna med färsk frukt till.. Dina bilder är fina,, man ser t.om att det ryker från laggarna..
Kram
På söndag måste det bli våfflor! Ditt recept låter jättegott!
Viken powervåffla! Vad gott det låter
Kära Desiree, jag önskar er en safe trip och en underbar semester. Ska hålla koll på bloggen så jag direkt när du skriver.
Stor kram!
Hej,
Det receptet på våfflor lät jättegott, blir till att testa på söndag!
Ha en jättehärlig semester önskar jag från ett vårsoligt Göteborg!
HA den bästa av RESOR!!
Jag längtar efter att få följa er resa via bloggen!
HA det helt ENKELT BÄST!!!
Vilket gott våffelrecept du har. Jag kommer inte att ha ngt alls att komma med imorrn.
Ha en underbar semester!!!
KRAMAR!!
Mums!! Vilkasmarriga våfflor!
Och du HA NU EN UNDERBAR RESA!!! å jag är sååå avis! :-)
Kul att du kan blogga under resans gång också!
KRAM!!!
Vilken bra idé med kesella istället, det har jag inte tänkt på (även om jag inte tror jag riktigt kan få tag på det här). Ditt recept lät precis som det jag lite efterlyste i mitt inlägg (som först blir synligt imorgon).
Fortsatt trevlig resa!
Mums! Vilket fint inlägg! Det låter som ett bra recept att prova. Ha en fin helg.
Fantastiskt recept, måste testa. Jag som har känt mig så äventyrlig när jag blandar i lite havregryn i smeten... Det här var verkligen något helt annat!
Tack för spännande recept. Skall testa, givetvis.
Ha en fin helg!
Karin
Tack allihop. Jag hoppas ni får njuta av riktigt goda våfflor nu på söndag vare sig det blir mitt reecpet eller något annat favoritrecept som ni har.
Kram!
Post a Comment