Monday, March 19, 2012

Vårtecken


Nu börjar det knoppas och blomma. Sådant här blir man riktigt glad av att se. Var hemma hos mina föräldrar i helgen och i deras rabatter växte dessa fina krokusar. 


Våren står ännu på något ostadiga ben. Igår var det tillfälligt bakslag och det kom plötsligt en släng av vinter med ymningt snöfall som kom i häftiga skurar under dagen. Eftersom det inte kom så mycket och marken delvis hunnit bli varm så var det iallafall inget som låg kvar speciellt länge. Imorse nu när jag cyklade till jobbet yrde det också i luften av små snöflingor och det var bara någon plusgrad. Men idag är det faktiskt VÅRDAGJÄMNING. Äntligen är dagen lika lång som natten och nu kommer dagsljuset att ta överhanden för varje dag som går. Detta är bästa tiden på många sätt. Man har allt det goda framför sig att se fram emot.


 Även tulpanerna med sina blad är på väg upp.


 Snödroppar och krokus som kikar upp. Man får sådana vårlyckokänslor av detta.


När jag cyklade hem i fredagskväll var det en sådan perfekt vårkväll. Det var vacker skymning, koltrasten sjöng så vackert. Det doftade vår i luften med nysopade trottoarer och cykelbanor, lätt fuktig asfalt och sedan koltrastens sång som sagt. Vår i Sverige är väldigt annorlunda vår i södern men vår här är alldeles fantastiskt underbart på sitt sätt. Nu känner jag att jag kan njuta och verkligen glädjas åt hur våren är här. 


Ett annat riktigt vårtecken som jag såg på stan i fredags var att årets första uteserveringar invigdes. Bord och stolar hade burits ut. Folk satt ute och njöt av en öl och ett glas vin förvisso under infravärmen men jag fylldes ändå med lycka över att se att uteserveringarna nu hade premiär.


Mammas ljuvliga tulpanbukett.


 
Fina C kom inte hem tomhänt utan han hade med sig en härlig handcreme till mig. Denna är en av mina favoriter. Påminner mig om de ljuvliga lavendelfälten i Provence som vi såg i sommras. Pefekt att ha i handväskan på flighten. Jag brukar alltid bli så torr om händerna på flygplan. Det är nästan plågsamt jobbigt att flyga utan en handcreme med sig. Stackars C är hemma idag och kurerar en förkylning som han visst drog på sig på vägen hem från Alperna. Jag själv tvättar och smörjer händerna för att slippa bli smittad. Vill inte bli förkyld nu när vi ska på road trip semester.

11 comments:

Marie said...

Massa fina vårbilder! Ska bli så skönt att gå över till sommartid och få njuta av ljusa kvällar, tycker jag! :)

Katarina said...

Fina vårbilder,, man kan nästan känna energin.. Handkrämer,, åh, sånt gillar jag också!

Kram

Annika said...

Ljuvligt.
OCH just det där LJUSET!!
OCh doften.
DET är vår det.
Ja, det blir ju en del bakslag hemma, men så ska de väl vara. Trösten är att snön försvinner LIKA fort som den faller.
OCH snart ÅKER NI!!!
UNDERBART!!
MÅ inga förkylningar däcka er!!
KRAMAR!!

Desiree said...

Marie, ja just det man går över till sommartid här på söndag. Jag tror bestämt att vi ska se till att ställa om klockorna innan vi far. Så vi får fixa detta imorgon kväll.
:-)
Kram!

Katarina, det var dessutom en väldigt bra och praktisk storlek på denna handcreme. Har redan lagt ner den i mitt handbagage.
Kram!

Annika, nej usch inga förkylningar nu. Hoppas på snabb recovery för C och så får jag försöka se till att inte bli smittad. Iiiiih ja snart åker vi. Nu är det ju inte heller långt kvar tills ni åker på er kryssning.
Kram!

Liz said...

Hoppas verkligen att din man kryar pa sig fort och att du slipper. Sitta pa flyget forskyld och tappt ar inte en hit precis!!

Kram!

Anne said...

Vad fint du skriver om våren och hur den känns. Ibland undrar jag inte om våren är större och mer spritta-i-kroppen hemma än på många andra håll, just för att ljuset är så efterlängtat, just för att man behöver den så mycket mer än på platser där man har mer ljus även de mörka årstiderna och där man även har varmare klimat osv. Jag vet inte, men min starka känsla är att just svenskar faktiskt uppskattar och värdesätter årstidsskiftningarna på ett helt annat sätt än på många andra håll. Visst blir folk glada här över vårens ankomst också, det sprittet till men den där bubbelglädjen och den där riktiga euforin över vårens ankomst har jag inte känt på samma sätt här som jag gjorde i Sthlm. Missförstå mig inte, jag blir strålande glad över vårens ankomst här också, njuter som en fågel. Men känslan jag känner inför just VÅREN är annorlunda här än hemma, jag kände mer hemma.
De andra årstiderna, framför allt vintern och hösten (tycker den fina hösten hemma är så kort, det blir snabbt grå-mörk-kall-novemberhöst) saknar jag inte ett dugg. Men faktiskt våren.... Kanske du kände på samma sätt i Alabama, nu när du kan jämföra också, att just våren ger dig mycket mer eufori hemma än då den kom till Alabama.
I alla fall, håller tummarna för att du inte drar på dig nån förkylning nu. iiiiihhh, snart åker ni. Visst är det 22 ni åker? Kommer du försöka blogga under resans gång, sådär som du brukar?
KRAM

Saltistjejen said...

Så vackra vårblommor! Och ja, idag är första dagen på våren. Även om vi haft vår- och nästan sommarvärme ett tag nu. Men det är ändå underbart!
Det är guld med en bra handkräm! Vad gulligt att C köpte med sig din favorit! :-) Jag har också problem med torra händer. Inte enbart på flyg utan nästan hela vinterhalvåret när luften är torr och kylig. Snart är det ju sommarfukt igen här och då slutar åtminstone händerna att vara konstant torra.
Kram!

Charlie sa ... said...

Älskar svenska vårblommor, sådär som du visar, mot en husvägg. Det är en speciell känsla.

Här ser man mest påskliljor, tulpaner, krokus och mycket hyacinter. Jag vill se vitsippor, blåsippor och just nu längtar jag efter tussilago!

Handkräm -superbra. Jag har alltid en i handväskan.

Hoppas C kryar på sig!! Färskpressad apelsin och gott te, lite goda bullar kanske ;)

Kram!!

Anne-Marie said...

Åh koltrasten - ett av mina favoritvårtecken. Minns hur jag lyssnade till sången på mina kvällspromenader. Underbart med alla vårtecken som ni har.
Ja, vårdagjämningen lär det vara idag. Känns inte så här men det blir i alla fall ljusare.
Hoppas att ni håller er friska nu under resan. :)
Kramar!

Desiree said...

Liz, tack. Jag hoppas också att han kryar på sig. Han sa att han kände sig bättre imorse iallafall.
Kram!

Anne, ja jag förstår precis vad du menar och jag kan bara instämma till fullo. Jag får också känslan av att våren blir något större här. Den betyder mer och det blir en sådan stor skillnad på folk när den kommer. Det är nästan så att det går att ta på den euforin. Jag tror att man fylls med lyckokänslor just efter en lång mörk vinter.
Jag tar med mig datorn och jag tänkte försöka blogga allt eftersom på resan. Jag känner mig helt lycklig och pirrig över att vi åker imorgon.
Kram!

Saltis, ja det där med torra händer under hela vintern är också ett av mina stora problem. Det blir ett evigt smörjande.
Kram!

Lotta, mmmm tänk att man kan bli så glad då man ser de där första krokusarna och tulpanbladen som sticker upp ur marken. Jag läste i tidningen att blåsipporna har börjat komma. Några tussilagos har jag inte sett ännu men det lär säkert finnas. Nu kommer nog våren dra igång ordentligt här för de närmaste dagarna ska det bli 15-17 grader.
Kram!

Anne-Marie, ja just koltrasten som du säger är också en av mina favoritfåglar. De sjunger så vackert. Det är så mycket svensk vår jag känner då jag hör det kvittret.
Kram!

Miriam said...

Det är så härligt när de städar trottoarerna och allt damm och gruset sopas bort, det städas för alla ballerinaskor och flip-flops som ska fram :-) Det är verkligen ett vårtecken!

KRAM