Wednesday, March 7, 2012

A little bit of hapiness

I söndags så tog vi oss en sväng förbi Ulriksdalsslott och trädgårdar. Ett av mina favoritställen i Stockholm är detta trädgårdscafé med sin blomsterprakt och sitt otroligt mysiga fik. Här inne rådde total vårkänsla. Jag blev alldeles lycklig av att gå runt här. Får sådan lust att köpa massvis med blommor. Dessa ranunkler såg helt ljuvliga ut i sin puderrosa färg.

För en tulpanälskare som jag är så fanns det ju också gott om ovanliga och otroligt vackra tulpaner.


Penséer är ju en sådan klassisk vårblomma här och i Alabama var det en vinterblomma som planterades i december och som sedan stod  och klarade sig bra ute hela vintern långt fram på vårkanten i mars.


Här hade de ordnat en liten utställning med de olika tulpansorterna som fanns på plats. I ett rum fanns självplock av tulpaner. Hade jag inte haft min fina bukett hemma som C köpt hade jag garanterat gett mig loss på självplockningen. Hur kan man inte bli förälskad i dessa otroligt vackra fomer, fäger och mönster. Att beskåda dem är som glädje elexir för själen.


 Vet inte riktigt vad detta är. Men det påminde mig om syrén och om ljuva sommardagar. Det är ju mot den blomstertid vi går just nu och bara vetskapen om detta känns som total lycka.


 Vi stannade till på fiket och tog en liten fika. Här inne finns minst lika mycket gott att njuta av som det finns vackra blommor i trädgårdsavdelningen.

Orkidéer, massvis med härliga, vackra orkidéer som blommade praktfullt.


 Den här vad det nu är för något tyckte jag såg så vacker ut i både färg och form.


Nu börjar man känna att det börjar komma lite mildare vindar på väg.Den värsta iskylan har släppt och imorgon ska det nog bli riktigt skönt med plus fem grader. Under helgen stiger det ytterligare för nu har metrologerna lovat oss vårvärme med upp till 10-12 grader, yay!

12 comments:

Marie said...

Men åh, vad mycket fint! Jag tror inte jag skulle ha kunnat hålla mig, jag hade nog plockat på mig några blommor ändå! :)

Annika said...

JAG vill också gå på Ukriksdal!
Härligt!
Vilken blomsterprakt.
ÅÅ vilket mysigt helgnöje att åka dit.
Blommor och fika.
Inte dumt.
Dina Bilder är så fina. Som vanligt.
Kram!!

Desiree said...

Marie, jag fick verkligen bärga mig. Jag hade mer än gärna handlat en av varje och några olika buketter. :-)
Kram!

Annika, ett sådant där smultronställe som är värt att lägga på minnet. Här är alltid både mysig, gott och vackert att strosa omkring.
Kram!

Katarina said...

Åh, så vackert! Det känns verkligen som värsta våren att titta på alla bilderna. Tänk om man kunde dofta på bilderna också! :) Härligt att vårvärmen är på väg, man blir som piggare och gladare med den.

Kram

Saltistjejen said...

Ja Ulirkisdals är helt underbart!!!!!
:-) förstår att du kunde ladda batterierna där och njuta!
Här är det VARMT idag och jag ska snart ta en promenad till affären. Skönt!!
Kramar!!

Desiree said...

Katarina, tycker bilderna blev bra men ännu härligare var det förstås att befinna sig på plats här. Yes snart är vårvärmen här och OM jag har längtat :-)
Kram!

Saltis, lite jobbigt om hettan börjar för tidigt. Jag hoppas att ni får njuta av lite lagom härlig vår också först innan det blir sommar på allvar.
Kram!

Lotta said...

Mitt älsklingställe.

Tack för att du tog med kameran och visar! Jag blir nästan rörd. Tur att jag kan åka dit snart ;)

Älskar den där puderrosa färgen.

Kram!

Anne-Marie said...

Vilken blomsterprakt! Förstår att du blev alldeles salig. Det finns så många trevliga utflyktsmål i Stockholmsområdet. Känns som om våren är "på g" i Stockholm. Här skall det i stället bli regn, snö, blåst och några få plusgrader. Kramar!

Liz said...

Sa fina blommor. Alskar ranunkler, tycker dom ar sa vackra och sa brukar dom dofta sa underbart! Den sista bilden ar sa skarp att man nastan kan hora det dar ljudet som bildas nar tulpanstjalkarna gnids lite mot varandra...blir nog att handla lite tulpaner har snart!! Blir sa sugen!

Desiree said...

Lotta, tänkte på dig då jag var där. Du måste ta en sväng hit för det kommer vara om än mer vackert och ljuvligt då du är här.
Kram!

Anne-Marie, ja det finns många fina smultonställen i Stockholmstrakten. Nu är äntligen våren på G. Känns så bra!!!
Kramar!

Liz, tack så mycket. Ja om du hittar fina tulpaner är det helt klart värt att köpa. Jag tyckte det ibland kunna vara lite svårt att hitta snitt tulpaner i Alabama, inte alls lika vanligt som här. Men jag hoppas att de har tulpaner även i AZ.
Kram!

anna of sweden said...

Oj, så mycket vackert. Jag har faktiskt aldrig varit på Ulriksdal. Men någon gång borde jag nog ta mig dig.

Miriam said...

Underbart! Är svag för tulpaner med fransiga kronblad, såg en rosa-vit sort en gång i en rabatt som var helt ljuvlig. Jag blev tvungen att gå fram och röra vid dem, till mitt sällskaps förvåning :-)