Sunday, March 18, 2012

Liten vårhälsning från Stockholm

 Tog med mig kameran en solig morgon häromdagen och tog lite kort på vägen till jobbet. Tycker som sagt om att cykla genom Stockholm och jag tänker ofta på att det är en vacker stad som jag tycker mycket om. Allra vackrast är den just så här en solig morgon eller kväll. 

 Gamla stan med alla sina stilfulla gamla byggnader och hus i vackra färger. Det ska tydligen finnas ett gigantiskt tunnelsystem under jord här skrevs i tidninge häromdagen. Stora delar av detta tunnel och källarsystem är fortfarande okänt och lär finnas mycket kvar att upptäcka.


 Sol, sol, sol. För alla som bor på dessa bredgrader så betyder den väldigt mycket. Man känner att man börjar vakna och sträcka på sig som en liten tussilago i solskenet. 

 Riddarholmskyrkan tycker jag är vacker.


 Nordstets byggnaden tycker jag är cool med sitt torn. Stadshuset med sina tre gyllene kronor som gnistrar i solskenet är också vackra.


 En av mina favorit vyeer över stan. 

Ha en bra start på veckan. Igår kom C hem välbehållen utan några brutna ben men solbrun och fin i ansiktet. De hade haft en riktig toppenvecka i Alperna och var mycket nöjda med resan.

9 comments:

Marie said...

Vilka vackra bilder av vår huvudstad! Förstår att du gillar att cykla omkring där! :)

Unknown said...

Stockholm är vackert.

Katarina said...

Härligt att kunna cykla nu och njuta av vackra miljöer. Det är inte alla förunnat att kunna cykla till sitt arbete. Kram

Charlie sa ... said...

Helt bedårande. Vilken vacker cykelväg, måste vara en av de särklass finaste!

Skönt att ha C hemma igen. Snart dax att packa om ;)

Ha en bra måndag!

Kram

Loppan flyttar västerut... said...

Vad fint, o vad stolt jag känner mej över huvudstaden. I mitt tycke den finaste i världen. O tänk, du har förmånen att cykla omkring där medans du tar dig till jobbet. Vardagslyx på riktigt. Du är klok som uppskattar det, inte alla människor som gör!

Ha en bra måndag!
Kram

Annika said...

Ja, det är vackrast i gryning och skymning!
Älskar dina Bilder.
TACK för dem!
SÅ fina, och så klara.
Vilket LJUS!!
Kramar!!

Desiree said...

Marie, ja man kan känna sig stolt som har en sådan vacker huvudstad.
Kram!

Camilla, ja visst är det så.

Katarina, ja det är något jag ofta tänker på och något jag uppskattar mycket. Känns som en lyx att faktiskt kunna cykla. Man får motion, man får njuta av vackra vyeer,får frisk luft och gör något gott för miljön. Många positiva sidor. Man sparar pengar också.
Kram!

Lotta, ja det är allt mysigt att faktiskt både få lite egen tid och att få en chans att sakna den andra lite. C har lite stress ångest med sin packning. Jag börjar känna mig ganska klar. Skönt.
Kram!

Loppan, jag tror inte att jag hade uppskattat det lika mycket om jag inte hade bott i södern i USA där man aldrig kunde cykla någonstans utan där var det ju bara bilen och åter bilen som gällde jämt. Så att kunna ta sig runt på flera olika sätt inser jag är en förmån och en frihet som man ska uppskatta och ta till vara på.
Kram!

Annika, hi hi det blir en del bilder på Stockholm men jag kan inte låta bli att fota och ta med mig kameran när ljuset är så här vackert och staden visar upp sig från sin bästa sida.
Kram!

Saltistjejen said...

Mmmmmmm! Stockholm är SÅ VACKERT!!! Och nu börjar bästa årstiden!!!
Kramar!

Anne-Marie said...

Stockholm måste vara en av de vackraste städerna som finns. Och när allt är grönt är det ännu finare. Tack för att du bjuder på Stockholmsstämning. :) Kramar!