Wednesday, March 14, 2012

Dags att göra sig lite vårfin

Så här soligt och vackert var det i morse. En helt färsk bild tagen då jag cyklade över kanalen. Jag känner mig alldeles lycklig över att våren är här och att ljuset är tillbaka. Känns toppen! Det märks en otrolig skillnad från vecka till vecka nu. Ljuset ökar med hela fem minuter varje dag. Nästa vecka på tisdag är det faktiskt vårdagjämning. 

Igår var det kyligare men idag ska det bli 8 sköna plusgrader. Lördag spås bli årets varmaste dag hittills i Stockholm med hela 12 goa plusgrader.

Lite på topp känner man sig också nu när arbetsveckan når sin slutspurt. Jag ska faktiskt klippa mig idag också. Det där med hur ofta man går till frissan verkar vara en sådan där kulturskillnad mellan Sverige och USA. När jag klippte mig där ville de helst att man skulle klippa sig var 6:e vecka även om man hade långt hår. Här brukar jag låta det gå ca 3 månader mellan klippningarna utan att någon höjer det minsta på ögonbrynet över detta hos frissan. Å andra sidan är det betydligt billigare att klippa sig i USA. Jag märker även skillnad på  hur de klipper. Tycker att de klipper igenom håret mer grundligt här så att frisyren håller längre och att man därför klarar sig med längre mellanrum mellan klippningarna. Men nu är det dags för jag har faktiskt inte varit där sedan i mitten på oktober förra året. Något drastiskt blir det inte tal om för jag trivs väldigt bra med långt hår. Men själva frisyren får gärna återkallas och topparna behövs absolut fräschas upp liksom luggen som hunnit försvinna i princip.  

Dagarna flyter på och snart är ju denna vecka över. Fattar inte riktigt vart den har tagit vägen. Har knappt hunnit sakna C så mycket. Vi har hörts per telefon varje kväll så jag har fått rapporter om härlig skidåkning och strålande väder i Alperna. Nu till helgen kommer de ju hem. 

Ha en finfin torsdag allihop.

8 comments:

Marie said...

Vad vackert! Förstår att det är skönt att cykla till jobbet med den utsikten!

Jag brukar klippa mig två-tre gånger per år, det brukar räcka! :)

Annika said...

Underbart!
Underbart!
Vilket ljus!!
Ja, nog är det VÅR hos er.

Där jag bor är det svinigt dyrt med klipp och sling, tycker jag.
Igår pyntade jag 230 dollar för klipp och helslingning + 50 dollar i dricks + 7 till assistenten.
Ändå går jag 5-6 ggr om året...
Men jag tycker det är SJUKT dyrt.

Hoppas du blir nöjd idag!

Kramar!!

Taina said...

Ja du får ta bild före och efter. Typ det jag glömde! Det stämmer det du säger om hur ofta man går till frissan. Men jag brukar ändå vänta längre än 6 veckor och Bill är van. Dessutom ser han att jag klippt luggen själv ibland och himlar med ögonen. Då brukar jag säga att han ska vara glad att jag inte använde tå-nagelssaxen! Snacka om att han himlar ännu mer med ögonen då!

Njut av vårvärmen nu!

Kramar!

Charlie sa ... said...

Wow, denna vårmorgon!
Vattnet, båtarna, känslan....!! Underbart

Precis som Annika tycker jag det är superdyrt här. Det är billigare att klippa o slinga i Sverige. Jag betalar också strax över 200 dollar. Har haft turen som hittat en tjej som är utbildad i Litauen. Hon klipper igenom mitt tjocka hår rejält.

Härligt att gå till frissan, det känns så bra att fixa till sig lite.

Kram!!

Saltistjejen said...

Så härligt med våljus och vårvärme som kommer nu!! :-) Här har vi faktistk "kalllt" idag jämfört med de senaste dagarna. Men det är skönt tycker jag. Våren får gärna lugna sig lite här borta. Vi har ca 8 grader nu och det ska bli 12. Men sedan ska det bli lite varmare igen.
Frissan har jag bara gått till en enda gång här för jag tyckte det var ALLDELES dör dyrt! För min del kostade det en bra bit över 200 dollar med klipp och färgning, och då blev jag inte ens nöjd!!!! PLUS att man ju måste ge DRICKS här också vilket jag tycker är HELT galet!!! Så jag tror mitt besök gick på dryga 250 dollar inkl dricks! Så nej, sedan den gången klipper jag håret själv. Visst det är inte proffsigt men med mitt hår och min frisyr går det rätt bra ändå. Jag har ju "bara långt rakt hår" så det går att toppa rätt ok själv. Men i somras när jag var i Sverige hade min mamma fixat en klipptid hos sin frissa och så tog hon hand om E under tiden. DET var superhärligt! :-) För visst kan jag sakna att gå till frissan. Det är skönt att bli lite ompysslad och håret blir verkligen bättre när man får det klippt av ett proffs. jag är bara "snål" men tycker verkligen att jag inte har råd att lägga så mycket pengar på en frisör som inte ens gör ngt bra jobb!
Tror en "enkel" klippning här utan färg kostar runt 100 dollar plus dricks. I Sverige kostar det kanske hälften???
Kram!!

Anne-Marie said...

Vilken underbar bild. Ser mer och mer vårlikt ut i Stockholm.
Nu blir jag chockad nästan när jag ser vad andra betalar här i USA. Jag håller nog mer "svensk klippstandard" - brukar gå ungefär var 3:e månad. Eftersom jag har litet längre hår gör det inget. Nu gör jag inget annat med håret än att låta klippa, tvätta och föna det. Detta betalade jag $30 för här i Weed! Skulle aldrig betala över $200. Jag har aldrig gett dricks vilket inte verkar vara några problem i Weed. I Sverige ger man väl aldrig dricks? Gjorde aldrig det när jag bodde där men det kan ju ha ändrats. Kramar!

Desiree said...

Marie, ja då klipper vi oss nog ungefär lika ofta du och jag. TYcker också att det räcker. Mmmm jag gillar verkligen hur vackert det kan vara då man passerar kanalen. Tycker om att bo nära vatten.
Kram!

Annika, ja att slinga minns jag också var dyrt i USA men klippningen tyckte jag var billigare. Igår betalade jag 690 för min klippning. Jag har ju gått till samma tjej i många många år nu och är supernöjd med hur hon klipper mig så jag betalar gärna för att få det bra och få någon som känner mitt hår väl.
Kram!

Taina, ha ha det förvånar mig inte så mycket att du klipper luggen själv. Du dras nog inte för sådant. Jag klippte mig själv lite en gång för ca 10 år sedan och det blev helt för j-vligt så jag vågar inte ens titta åt saxen numer. Tyvärr blir det nog inga för och efter bilder. Hade inte kameran med mig igår.
Kramis!

Lotta, skönt att du har hittat någon som du trivs med och som kan ditt hår. Sådant tycker jag är viktigt och det är svårt att hitta det. Jag hittade aldrig någon som jag tyckte förstod sig på mitt hår riktigt bra i Alabama. De var helt ok på den salongen jag gick till men inte som här där denna tjejen verkligen kan mitt hår.
Kram!

Saltis, usch det låter ju inte något vidare att betala så mycket och sedan inte ens bli nöjd. Då förstår jag att du hellre väntar länge mellan gångerna och försöker toppa själv. Jag är som sagt supernöjd med min frissa som jag har här så jag betalar mer än gärna vad det kostar på denna salongen. Precis som du säger så ser jag det som en skön stund då man blir ompysslad. Det blir nästan som ett litet spa-besök då hon tvättar håret och sedan även ger mig en 5 minuters hårbotten massage med balsam. Så underbart. Hon bjuder på kaffe och liten kaka och man känner sig väl omhändertagen.Helt klart värt pengarna.
Kram!

Anne-Marie, nej i Sverige behöver man inte ge dricks tack o lov. Jag tror jag betalade runt 70 dollar för en vanlig klippning i USA men skulle jag slinga gick det på över 200 dollar. Men jag brukar inte slinga håret mer än ca en gång per år. Nästa gång blir det sling.
Kram!

Miriam said...

Alla här i Oslo klagar med rätta över att det är så dyrt att klippa sig med priser på över 800 för en vanlig klippning. Men jag har hittat ett riktigt fynd, en tjej som har salong i invandrartäta Grönland. Hon klippte mig i veckan för 250. Ett riktigt kap :-)