Sunday, March 25, 2012

Regn, fruktodlinga och shopping

 Idag har det regnat ganska mycket. Vi hade enligt ursprungsplanen tänkt åka direkt till Yosmite idag vilket skulle ta ca 4 timmar från Three Rivers där vi övernattat då vi varit i Kings Canyon. Men eftersom det skulle bli oväder och regn i Yosmite så tänkte vi att det inte var någon mening med att åka direkt dit och bara sitta och vänta ut regnet. Vi styrde om planerna och bestämde oss för att åka till Gilroy istället som har ett av USA:s allra största Outlet Malls. Det blev en liten omväg (ganska stor omväg men det var ändå kul och värt det hela). Vi körde ca 3.5 timmar för att komma till Gilroy och sedan tog det oss ca 3.5 timmar att köra till Okehurst där vi övernattar idag. 


Men vi passerade många stora odlingar. Det odlas ju verkligen massvis här i det som kalls för the central plains. Förutom citrusfrukten så odlas gott om olika nötter. Man ser prydliga rader med tusentals träd av både pistage och valnötter. Det odlas avocados, körsbär, och äpplen. Körsbärsträden är så vackra för just nu står de i full blom.
 Titt som tätt längst med vägen kan man stanna och köpa frukt och nötter. Kolla in vilka gigantiska påsar med nötter och russin. Gilroy som vi körde till är också berömt som vitlökens huvudstad för att det odlas så mycket vitlök här.


 Det blev som sagt shopping som blev dagens aktivitet. Inte fel. Lagom tills vi kom fram så tittade solen fram och det blev riktigt fint och varmt. Outlet centret vid Gilroy var verkligen gigantiskt stort. Det gick inte att parkera bilen på ett ställe och gå runt till de olika butikerna man var tvungen att köra mellan de olika sektionerna. Men jag fick ett par nya solglasögon på Banana Repulic. Passade också på att köpa favoritdoften Alabaster där. Sedan hittade jag lite fina toppar och ett par snygga shorts på J.Crew. Det blev även självklart ett stop på Nike butiken där jag handlade lite. I GAP butiken hittade jag också lite. Kul att få gå så här på några av sina favoritbutiker igen.

 Solen sänkte sig vackert över de böljande gröna kullarna när vi körde mot de snöklädda bergen och Yosmite. Ska bli skönt att krypa till kojs då det ändå blev en hel del körning idag. Tur att vi kan turas om. Lite crazy att kanske köra i ca 7 timmar för att shoppa i 2 timmar. Sitter hellre i bilen än att blir genomblöt i regnet. Men imorgon är det Yosmite som gäller för hela slanten. 


Vårt internet som vi har här i Okehurst suger. Det är något så otroligt långsamt. Får se här hur det blir med inlägg och kommentarer ett par dagar här framöver. Gäller att ha en stooor portion tålamod här.7 comments:

Saltistjejen said...

Ååååå så underbart att då uppleva Yosmite!!! Ser fram emot bilder därifrån senare. Kul att ni hann shoppa också och få se lite andra saker än ni först planerat. ibland kan ju ändrade planer vara riktigt bra. :-)
De sista bilderna är otroligt vackra! Vilket ljus och vilka färger!!!
Kramar!!

Anne-Marie said...

Ser väldigt typiskt ut för Kalifornien med gräs och rätt bara kullar. Mycket vackert i solskenet. :)
Roligt att kunna gå till affärer som ni kanske saknat sedan ni flyttade från USA.
Tittade på TWC i kväll och hela veckan ser blöt ut. Hoppas att ni får det bra i Yosemite.
Kramar!

Marie said...

Föredrar också shopping o att sitta i bilen framför att gå runt i regn! :) Härligt med lite bra shopping!

Annika said...

Du, ni har det ju så BRA!!
De sista två bilderna är som drömmar.
Vilket LJUS!! OCH djup.
Jag vill OCKSÅ!!!
WOW!!
Kul med lite outlet-shopping, det är ALDRIG fel!
Hoppas innerligt att bredbandet bättrar sig!!
Jag vill läsa, läsa, och titt och titta på vad ni har för er.
Ha en toppendag!!!KRAMAR!!

Desiree said...

Saltis, det ska bli underbart och väldigt spännande att upptäcka Yosemite. Jag har rätt höga förväntningar. Det var rätt läckert ljus när vi körde mot bergen för vi hade solljuset bakom oss och framför oss låg bergen omsvepta av mörka moln. Idag börjar Yosmite äventyret :-)
Kram!

Marie, hi hi ja vi tyckte ändå att vi kommit på en smart plan. Vi ville ju ändå någon gång under denna resa komma till en outlet så att göra så här igår var ganska bra lösning.
Kram!

Annika, tack så mycket vännen. Jag håller på att bli lite småtokig på nätet här. Fattar inte varför de måste ha så loppiga wifi på vissa hotel men man får som sagt jobba på sitt tålamod. Det ska bli kul att utforska Yosmite idag.
Kram!

Anonymous said...

Hellо eѵery one, here eѵery persοn
is ѕharing thеse κinds of knοw-how, thus it's fastidious to read this webpage, and I used to visit this blog all the time.

Also visit my page ... http://www.e-racun.hr/index.php?title=All_About_The_V2_Electronic_Cigarette

Anonymous said...

This is exactly where products such as the Actron CP9180 OBD II
AutoScanner establish so really practical. This product has most current 1.
5 versions Bluetooth link.

Here is my web-site; www.orca.uhi.ac.uk