Wednesday, March 21, 2012

Dan före dan


 Jag älskar mina tulpaner även när de blommat ut nästintill som dessa. Tycker de är vackra när de slår ut helt och blomman blir tung och vacker. Här har till och med kronbladen börjat torka lätt på kanterna. Varje skede är vacker på sitt sätt i mitt tycke. Det är nästan så att de skiftar i färg mot slutet på blommningen. 

 Det är snabba kast med vädret. Ena dagen vinter andra dagen härlig vår. De kyliga vindarna och snöflingorna är nu ett minne blott nu är det fullfjädrad vår med upp till 15 grader som gäller. På sina håll skulle det till och med kunna bli mellan 15 och 20 grader! Idag var det så skönt att cykla till jobbet. Luften kändes varm och solen sken. Ingen motvind, ingen snö. Stockholm visade upp sig från sin finaste sida.


Sista jobbdagen för mig idag för imorgon sticker vi mot Kalifornien och våran road trip!!!! Känns underbart härligt. Det enda som känns lite jobbigt är långflygningen. Men jag får hoppas på att det visas lite bra film, ladda med böcker, tidningar oxh sedan har jag även bestämt mig för att ta med min dator så att jag kan jobba med bilder och sådant och även så att jag och C ska ha varsin dator på resan. Jag tänkte försöka blogga allt eftersom på resan. C sa att han mådde bättre imorse så det är ett gott tecken. Känns alldeles pirrigt och helt underbart att vi åker imorgon :-)


 

14 comments:

Marie said...

Åh, vad roligt för er! Jag är lite avis, så jag hoppas att du bloggar mycket så vi får följa med på er resa! :)

Katarina said...

Enjoy Californien!! Härligt, hoppas er resa ska gå bra!

Kram

Desiree said...

Marie, yes jag ska verkligen se till att försöka.
Kram!

Katarina, tack så mycket. :-)
Kram!

Loppan flyttar västerut... said...

Tulpaner är så fina, o precis som du säger, hela vägen från knopp till nästan vissen är de fina.

Flyg nu fin o ha en alldeles underbar resa!

Kramar

Lotta said...

I envy you guys!!!

Det blir perfekt att resa nu.

Safe travels!

Stor kram!!

Annika said...

ER resa lär bli alldeles underbar!!
Jag är avis på er som ska bila runt på västkusten.
DET är en road-trip, det.
Bra beslut att ta med datorn så du kan blogga längs vägen!!
Jag vet, långflygningar är inte roliga!
USCH. Men vi ska hoppas det går bra och att du ska kunna sova lite.
Ha en underbar resa!!
KRAM!!

Victoria said...

Jag är superavis på er häftiga roadtrip, men jag vet ju att det kommer finnas massor av intressant att läsa och kolossala mängder vackra foton för oss andra att titta på i din blog varefter du lägger in dem - så jag får nöja mig med det. Det blir ju "the next best thing"!
Ha en kalasresa och njut av er semester!

Kramar//Vic

Saltistjejen said...

Å tänk att det redan är dags!!! Minns när du skrev om denna resan tidigare och jag tänkte att det var rätt långt till slutet av mars. Och nu är vi redan där. Jag blir superavis!!! Å vad jag skulle vilja ha lite semester. Visserligen jobbar jag inte, men det är ändå inte alls samma sak som att vara ledig utan att behöva oroa sig för framtiden och att få pengarna att räcka till... ;-)
Ni kommer få det topen! Och trots långflygning så är det ju ändå mycket man kan fördriva tiden med som att läsa kolla film eller sova lite. Ni flyger ju utan barn och då kan ju flygningar vara riktigt sköna tycker jag hahaha! ;-)
Jag ser redan fram emot alla dina vackra bilder!!!!!
:-)
KRAM!!!

Fröken Anki said...

Visst är det underbart med våren och ljuset. Sitter just nu på trappen med en kopp te och lapar sol. 15 grader varmt!
Californien låter härligt! Hoppas ni får en fin resa och får njuta den korta grönska de har där på våren. Ser fram emot att läsa om era äventyr och få se bilder.
Kram

Desiree said...

Loppan, tack så mycket :-)
Kram!

Lotta, åh tack vännen.
Kram!

Annika, jag hoppas också att jag kommer kunna sova lite på flyget. Det blir ju en dagflygning här från Europa så det blir ju lite svårt men man kan alltid hoppas på att bli lite trött. Flyget går vid 12 från Arlanda och mellanlandar sedan i Muchen där det går vid 15 och sedan är det 12 goa timmar på den flighten innan vi är framme. Känns som ett bra beslut att ändå ta med datorn. Annars blir det bara så att vi båda alltid vill ha den samtidigt på kvällarna.
Kram och du hinner sticka iväg på kryssningen innan jag är hemma igen antar jag. Ha en alldeles underbar kryssning!!!

Victoria, åh tack vad du är gullig. Det blir nog en hel del foton och jag ska som sagt försöka lägga ut allt eftersom. Det gick ju rätt bra sist vi var på road trip.
Ha det bra.
Kram!

Saltis, tack så mycket. Jag hoppas att ni också får komma iväg på lite ledighet här så småningom. Nog behövs det även om du inte har jobb just nu. Att söka jobb är ju ett heltidsjobb det också. Vi passar ju delvis därför på att ta lite semester nu eftersom vi inte vet hur det blir för oss i sommar i och med att C´s kontrakt går ut i augusti och han söker jobb för fullt. Om han får nytt jobb till sommaren kanske det inte blir så mycket semester då.
Du har rätt i att vi har det betydligt enklare i och med att vi ändå flyger utan barn. Man kan helt klart förstå frustrationen som de små kan känna eftersom man själv som vuxen tycker att det är jobbigt med dessa långflygningar.
Kram!

Arielle said...

Hej! Jag kom på din blogg helt på slump i morse...oj vilka fina bilder! Jag läser att ni ska på semester i Californien. Själv bor jag nu i Californien :) Välkommen hit! hoppas att ni har det så fint! Ni har ju nyss sluppit regnet, det borde väl bli perfekt med väkraste vår (eller sommar?)vädret. Lycka till och njut av!

Liz said...

Onskar er en bra flygresa och hoppas att semestern blir alldeles underbar! Ser fram emot att folja er via din blogg och se massor av foton och lasa om utflykter!
Ha det jattebra,
Stor kram!

Desiree said...

Fröken Anki, tack så mycket. Det var helt underbart vårväder igår. Nu är våren på G och man blir så himla glad.
Kram!

Arielle, tack så mycket. Det ska bli underbart att få uppleva CA. Jag har kollat in vädret och ser att ni inte har så jättevarmt men vi hoppas på sol och det blir säkert en helt underbar resa på många sätt.


Liz, tack så mycket.
Kram!

Miriam said...

Håller helt med om att tulpaner kan vara mycket vackra även när de sjunger på sista versen, särskilt den sorten du hade där. Det blir bara en färgskiftning till.

Ha det jättebra i Kalifornien!
Kram